EUROLYGA 2023

„Lietuvos rytas“ rado pamainą Artūrui Gudaičiui, tačiau naujokas dar 3 mėnesius nežais

Vilniaus „Lietuvos ryto“ jrepšinio klubas neužtruko su Artūro Gudaičio pamainos paieška., A.Gudaitis praėjusį trečiadienį išvyko į italų Milano „Olimpija“ ekipą ir sostinės ekipai prireikė skubiai kamžyti skyles. Skelbiama, kad vilniečių gretas šį sezoną papildys 25-erių 208 cm  ūgio Egidijus Mockevičius. Tačiau jis negalės iškart padėti komandai.

E.Mockevičius rungtyniaus Vilniuje.<br>AP nuotr.
E.Mockevičius rungtyniaus Vilniuje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-09-19 14:55, atnaujinta 2017-09-19 15:22

Naujoko debiuto Vilniaus ekipoje klubo vadovai turės palaukti, nes E.Mockevičiui buvo atlikta peties operacija, po kurios kuršėniškis negalės žaisti iki gruodžio: vyks reabilitacija. Tad prie ekipos krepšininkas pasijungs po trijų mėnesių.

E.Mockevičius buvo išplėstiniame Lietuvos vyrų rinktinės kandidatų sąraše, o atstovaudamas „auksinei“ 1992 metais gimusių vaikinų jaunimo rinktinei, kurioje vedliu buvo Jonas Valančiūnas. yra iškovojęs tris Europos ir pasaulio čempionatų aukso medalius.

Aukštaugis praėjusį sezoną rungtyniavo NBA plėtojimosi lygoje, kur gynė „Long Island Nets“ ekipos garbę. Už atlanto E.Mockevičius pelnydavo 7,8 taško ir atkovojo po 7,9 atšokusio kamuolio.

Dar prieš pasirodžius oficialiai naujienai Rimas Kurtinaitis buvo užsiminęs apie E.Mockevičiaus kandidatūrą, tačiau drąsiai strategas nieko teigti nenorėjo.

„Lietuvos ryto“ ekipa prieš sezono pradžią atsisveikino su Adamu Lapeta, o tada komandą netikėtai paliko A.Gudaitis, taip atverdamas skylę vidurio puolėjo pozicijoje. 

R.Kurtinaitis teigė, kad nori komandoje matyti lietuvį, nes komandoje jau yra 6 legionieriai. Nors Europos taurėje legionierių limito nėra, LKL pirmenybėse vilniečiai nebūtų galėję naudoti visų užsieniečių. Tačiau E.Mockevičiaus papildymas atleis R.Kurtinaitį nuo tokių galvos skausmų.

E.Mockevičius 2016 metais baigė studijas JAV, kur žaidė NCAA čempionate. Ten lietuvis rinkdavo po 15,7 taško ir atkovodavo po 11,5 atšokusio kamuolio. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kas yra vatnikai ir kiek jų?