EUROLYGA 2023

Rimas Kurtinaitis apie rinktinės rezultatus: „Gal pritrūko daugiau meilės tėvynei“

 Dvi savaites krepšinio gerbėjų dėmesį prikaustęs Europos čempionatas jau finišavo, o jį su aukštai pakeltomis galvomis baigė slovėnai, kurie finale 93:85 nukovė Serbiją. 

Rimas Kurtinaitis pareiškė nuomonę apie rinktinės nuveiktus darbus<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis pareiškė nuomonę apie rinktinės nuveiktus darbus<br>G.Šiupario nuotr.
 Anot R.Kurtinaičio, Slovėnijos triumfas įvyko tik didelio atsidavimo dėka<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Anot R.Kurtinaičio, Slovėnijos triumfas įvyko tik didelio atsidavimo dėka<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 19, 2017, 5:49 PM, atnaujinta Sep 19, 2017, 6:16 PM

Pirmadienio vakarą grįžę į gimtinę, krepšininkai buvo pasitikti audringai. Į  savo dievaičius, kurie šaliai padovanojo didžiausią laimėjimą šalies sporto istorijoje pasižiūrėti atvyko maždaug dvidešimt tūkstančių aistruolių. 

Tuo tarpu, Lietuvos rinktinei džiaugtis nėra ko. Dainiaus Adomaičio vadovaujami krepšininkai čempionatą baigė dar aštuntfinalyje, kai nusileido Graikijos nacionalinei komandai.

Kol slovėnai švenčia istorinę pergalę, Lietuvos krepšinio vadovai intensyviai darbuojasi. Antradienį D.Adomaitis apsilankė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) būstinėje Kaune, kur su Arvydu Saboniu ir Mindaugu Špoku aptarė artėjantį 2019 metų pasaulio čempionato atrankos turnyrą. 

Nors LKF jau kalba apie ateitį, tačiau ne visi krepšinio pasaulio žmonės sulaukė atsakymų į juos dominančius klausimus apie Lietuvos rinktinės pasirodymą Europos čempionate.

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos žaidėjams šiuo metu vadovaujantis, vienas labiausiai patyrusių šalies krepšinio specialistų Rimas Kurtinaitis pasigedo trenerių ir LKF vadovų konkretumo, analizuojant pralaimėjimo Graikijai priežastis.

„Aš vis paskaitau, kad buvo kažkoks planas. Net Arvydas Sabonis sako, kad planas buvo, tačiau jis neįvyko. Tai, koks jis? Man pačiam, kaip treneriui būtų įdomu žinoti. Galbūt pritrūko meilės tevynei", – situaciją komentavo strategas.

Krepšinio specialistas kalbėdamas apie nesėkmingą lietuvių pasirodymą, kaip pavyzdį pateikė Slovėnijos rinktinę, kuri, pasak jo, auksą iškovojo ne stipriausios sudėties, o didžiausios širdies dėka. 

„Įdėta širdis. 150 procentų žmogaus galimybių į kiekvienerias rungtynes. Jie įrodė, kad širdis, noras ir energija gali nugalėti“, – teigė jis.

Anot „Lietuvos ryto“ komandos stratego, jį pykdo teiginiai, kai imama sakyti, jog tokiai mažai šaliai, kaip Lietuva, patekimas į dešimtuką jau yra neblogas rezultatas.

„Mane kartais juokina krepšinio žinovai, kai sako, kad mes maža šalis ir aštunta ar dešimta vietos yra gerai. Toks rezultatas nėra geras. Rezultatas geras tik tuo atveju, kai kovojame dėl medalių. 

Galime tiesiog pasakyti – mes tikėjomės kito rezultato, o šis yra nevykęs. Tačiau jokių pakeitimų negalėjome daryti, nes pakitusi varžybų atrankos sistema mus už mėnesio vėl įpareigoja eiti žaisti ir bet koks kitas treneris nieko nebepakeis. Dainius Adomaitis turi tęsti darbą ir stengtis, kad daugiau nebebūtų blogų minučių“, – užtikrintai dabartinę situaciją komentavo R.Kurtinaitis.

Lietuvos rinktinė bendroje komandų rikiuotėje Europos čempionate liko devintoje pozicijoje. Paskutinį kartą į ketvirtfinalį senojo žemyno pirmenybėse lietuviai nebuvo patekę 2009-aisiais metais, Lenkijoje vykusio čempionato metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.