EUROLYGA 2023

Pažįstami veidai: 10 laukiamiausių LKL sugrįžėlių

Vos prieš kelias savaites Lietuvos garbę Europos pirmenybėse gynęs Adas Juškevičius, buvęs Europos ir pasaulio pirmenybių prizininkas Simas Jasaitis, šių metų universiados čempionai Martynas Sajus ir Evaldas Šaulys prieš keletą metų jau žaidė Lietuvos krepšinio lygos klubuose. 

 A.Juškevičius.<br> G.Šiupario nuotr.
 A.Juškevičius.<br> G.Šiupario nuotr.
M.Sajus rinktinėje nežaidė.<br>P.Mantauto nuotr.
M.Sajus rinktinėje nežaidė.<br>P.Mantauto nuotr.
S.Jasaitis.
S.Jasaitis.
J.Sinica pelnė 16 taškų.<br>G.Šiupario nuotr.
J.Sinica pelnė 16 taškų.<br>G.Šiupario nuotr.
E.Želionis grįžta į tėvynę.<br>basketinside.com nuotr.
E.Želionis grįžta į tėvynę.<br>basketinside.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 21, 2017, 4:12 PM

Praėjusį sezoną jie rungtyniavo kitose lygose, bet šį rudenį yra tarp keliolikos krepšininkų, po ilgesnės ar trumpesnės pertraukos grįžusių į LKL čempionatą. 

Adas Juškevičius 

Pernai A.Juškevičius ilgai nesulaukė jam tinkamo pasiūlymo ir tik sezonui įsibėgėjus išvyko į Saragosos „Tecnyconta“ klubą, kuriam atstovaudamas Ispanijos lygoje pelnydavo 6,4 taško ir padėjo išvengti iškritimo į antrąją lygą. Šiais metais gynėjas ilgai nelaukė ir dar vasaros viduryje padėjo parašą ant „Lietkabelio“ parengtos sutarties. 

Jei buvęs „Kauno“, „Žalgirio“, „Prienų“ ir „Lietuvos ryto“ krepšininkas būtų palaukęs rudens, gal būtų išsiderėjęs geresnes sąlygas, nes jo akcijas pakėlė Europos čempionatas, kuriame 28 metų A.Juškevičius pelnydavo 7,2 taško. Prieš išvykdamas į Ispaniją A.Juškevičius 2015–2016 metų sezone atstovaudamas „Lietuvos rytui“ pelnydavo 8,7 taško.

Martynas Sajus 

LKL čempionate M.Sajus debiutavo užpraėjusį sezoną, bet tada jam nepavyko įsitvirtinti „Žalgiryje“ (įmesdavo 3,5 taško) ir Kauno klubas paskolino viodurio puolėją Starogardo „Polpharma“ komandai, kurią treniravo lietuvis Mindaugas Budzinauskas. 

Joje M.Sajus iškart tapo vienu svarbiausių žaidėjų ir Lenkijos lygoje pelnydavo 9,9 taško bei atkovodavo 6,3 kamuolio.  Šį rudenį Kauno klubas 21 metų aukštaūgiui suteikė antrą šansą. Vasarą Lietuvos vyrų rinktinėje debiutavęs ir su studentų rinktine universiados čempionu tapęs M.Sajus grįžo į LKL ir vėl žaidžia „Žalgiryje“. 

Simas Jasaitis  

„Lietkabelio“ vadovų negąsdina solidus krepšininkų amžius ir šiais metais jie pakvietė dar vieną veteraną – 35-erių S.Jasaitį, kuris į Lietuvą grįžta po dviejų Italijoje praleistų sezonų. 

Pirmąjį iš tų dviejų sezonų buvęs „Sakalų“ ir „Lietuvos ryto“ puolėjas žaidė labai solidžiai ir Kapo d‘Orlando „Betaland“ klube pelnydavo 11,8 taško. Tačiau praėjusį sezoną teisę likti „Serie A“ vos apgynusioje Pėzaro „Consultinvest“ komandoje S.Jasaičio žaidimas nedžiugino – jo vidurkis krito iki 5,8 taško.  

Beje, S.Jasaičio žaidimas nedžiugino ir tada, kai jis praėjusį kartą rungtyniavo Lietuvos lygoje – 2014–2015 metų sezone tuometinis „Lietuvos ryto“ krepšininkas pelnydavo 4,7 taško. 

Juanas Palaciosas 

Nepamėgti garsiausio Kolumbijos krepšininko tikriausiai buvo neįmanoma. 2013–2014 metų sezone žaisdamas „Lietuvos ryte“ jis pelnydavo 14,4 taško ir atkovodavo 6,7 kamuolio, užkrėsdavo gera nuotaika ir varydavo į neviltį varžovus kibumu bei užsispyrimu. 

Išvykęs iš Lietuvos J.Palaciosas tris sezonus žaidė Turkijoje, bet ten jo statistika vis prastėjo. Praėjusį sezoną atstovaudamas Bursos „Tofaš“ ekipai (kartu su „Žalgirio“ naujoku Vasilije Micičiumi) puolėjas pelnydavo tik 4,6 taško. 

Šiuo metu J.Palaciosui – 32-eji, tad dėti karjeros tašką dar anksti, o kablelį jis padės vilkėdamas „Neptūno“ aprangą.  Vasarą J.Palaciosas atstovavo savo šaliai Amerikos čempionate ir pelnydavo 12 taškų bei atkovodavo 7,3 kamuolio. Tiesa, namie žaidusi Kolumbijos rinktinė pralaimėjo visas trejas rungtynes. 

Evaldas Šaulys  

E.Šaulys trumpai žaidė LKL, kai 2014–2015 metų sezone atstovavo „Mažeikiams“ ir pelnydavo 4,2 taško. Paskui jis su Mažeikių komanda iškrito į antrąją Lietuvos krepšinio pakopą, o į stipriausią šalies lygą grįžta šiais metais dukart tapęs čempionu. 

Pavasarį E.Šaulys padėjo Marijampolės „Sūduvai“ tapti NKL čempione, o vasaros pabaigoje su Lietuvos studentų rinktine tapo universiados čempionu.  

24 metų gynėjas praėjusį sezoną NKL pirmenybėse įmesdavo 14,6 taško ir atkovodavo 5,3 kamuolio, o universiadoje pelnydavo 11,9 taško ir buvo antras pagal rezultatyvumą Lietuvos rinktinės krepšininkas. Kaip patobulėjo per porą praėjusių sezonų, E.Šaulys bandys parodyti vilkėdamas „Šiaulių“ aprangą. 

Laurynas Samėnas 

L.Samėnas pakeitė komandą, bet nepakeitė trenerio. 29 metų gynėjas perėjo į „Juventus“, kurį nuo šio sezono treniruoja Gediminas Petrauskas, prieš metus pakvietęs L.Samėną į Pakšo „Atomeromu“ klubą. 

Tiesa, Vengrijoje strategas ir žaidėjas kartu dirbo ne visą čempionatą – sutartis su G.Petrausku buvo nutraukta, o L.Samėnas liko iki sezono pabaigos ir Vengrijos lygoje pelnydavo 12,9 taško.

Prieš išvykdamas į užsienį L.Samėnas jau atstovavo „Juventus“ ir užpraėjusį sezoną LKL čempionate pelnydavo 7,7 taško. Beje, dar anksčiau L.Samėnas yra žaidęs „Šiauliuose“, kuriuos tuo metu irgi treniravo G.Petrauskas. 

Edgaras Želionis 

Didesnė E.Želionio karjeros dalis prabėgo užsienio klubuose (Ukrainoje, Kazachstane, Latvijoje), o LKL čempionate 28 metų aukštaūgis žaidė tik tris sezonus. Užpraeitą sezoną atstovaudamas „Juventus“ jis pelnydavo 11,6 taško, o praėjusį sezoną rungtyniavo Latvijos vicečempione tapusioje „Ventspils“ komandoje ir įmesdavo 10,2 taško. 

Šiais metais į Lietuvą grįžusiam E.Želioniui toli kraustytis nereikėjo – jis sustiprino „Neptūno“ priekinę liniją. 

Mindaugas Kupšas 

26 metų M.Kupšo legionieriaus karjera buvo labai trumpa ir truko tik pusę praėjusio sezono. Vidurio puolėjas žaidė Logronjo „Calzados“ komandoje ir Ispanijos antrojoje lygoje pelnydavo 11 taškų ir atkovodavo 6,2 kamuolio. 

Prieš tai, praėjusio sezono pirmoje pusėje, M.Kupšui nepavyko įrodyti, kad gali būti naudingas „Vytautui“. Nors 217 cm ūgio milžinas LKL čempionate pelnydavo 9,3 taško, iš jo buvo laukiama daugiau. Šį rudenį iš jo bus daugiau laukiama „Juventus“ komandoje. 

Justas Sinica 

Buvęs LKL čempionas prieš kelis mėnesius vėl tapo čempionu. Tiesa, tik Prancūzijos trečiosios lygos, kurioje pergalę šventė su Kano „Calvados“ komanda. Joje žaisdamas 32 metų J.Sinica pelnydavo 11,8 taško. 

Puolėjas Prancūzijoje praleido tik pusę sezono, o praėjusio LKL čempionato pirmoje pusėje atstovavo „Nevėžiui“ ir įmesdavo 11,5 taško. Vėl grįžęs į Lietuvą, jis sudarė sutartį su „Vytautu“. 

Gintautas Matulis 

G.Matulis penkis sezonus žaidė „Juventus“ (2009–2014 m.) ir buvo Utenos komandos kapitonas, tačiau visuomet atliko tik patikimo pagalbininko vaidmenį. Jo vidurkis visus penkis sezonus buvo apie 4–6 taškus. 

„Juventus“ sustiprėjus, puolėjui vietos komandoje nebeliko ir jis išvyko į NKL lygą. Praėjusį sezoną 30-metis G.Matulis rungtyniavo NKL aukso medalius iškovojusioje „Sūduvoje“ ir pelnydavo 14 taškų, o šį rudenį į LKL grįžta kaip „Nevėžio“ žaidėjas. 

Į LKL grįžę krepšininkai 

„Žalgiris“: M.Sajus (Starogardo „Polpharma“).  

„Lietkabelis“: A.Juškevičius (Saragosos „Tecnyconta“), S.Jasaitis (Pėzaro „Consultinvest“).  

„Lietuvos rytas“: – „Neptūnas“: E.Želionis („Ventspils“), J.Palaciosas (Bursos „Tofas“).  

„Juventus“: S.Buterlevičius (Šarlvilio „Etoile“), L.Samėnas (Pakšo „Atomeromu“), M.Kupšas (Logronjo „Calzados“).

„Vytautas“: J.Sinica („Caen“), E.Žukauskas („St.Chamond“). 

„Pieno Žvaigždės“: – „Dzūkija“: – „Nevėžis“: G.Matulis („Sūduva“), R.Juknevičius („Sūduva“). 

„Šiauliai“: E.Šaulys („Sūduva“), 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.