EUROLYGA 2023

FIBA vėl kirto Eurolygos ambicijoms: pateikė savų argumentų

Eurolyga jau žengė pirmąjį žingsnį bendradarbiavimo link. Jie siūlė FIBA pasaulio čempionato atrankos langus perkelti į liepą, kad galėtų visi geriausi šalių krepšininkai varžytis ir padėti šalių rinktinėms.

 Viltys nepasiteisino - atrankoje stipriausių žaidėjų neišvysime.<br> G.Šiupario nuotr.
 Viltys nepasiteisino - atrankoje stipriausių žaidėjų neišvysime.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2017, 12:17 PM, atnaujinta Sep 22, 2017, 12:39 PM

Tačiau FIBA su tokiu pasiūlymu sutikti nenorėjo. Jie išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad atrankos kalendoriaus nekeis dėl dviejų Eurolygos rungtynių.

FIBA pavadino Eurolygos pasiūlymą nerimtu. Pasak jų, toks Eurolygos pasiūlymas siūlo ir taip suspaustą atrankos etapą dar labiau suspausti į keturias savaites. Taip pat toks pasiūlymas reikalautų pakeisti Olimpinių žaidynių datą.

FIBA taip pat kaltina Eurolygą, kadangi jie tokią sistemą jau paruošė 2015-aisiais ir lygos vadovai galėjo patys prisiderinti prie to, o ne siūlyti pakitimus, kai atrankos pradžia visai už kampo.

FIBA taip pat teigia, kad lengviau yra pakeisti dviejų Eurolygos rungtynių datas ir problema išnyktų. FIBA savo pranešime teigė, kad Eurolyga galėjo sezoną pradėti savaite anksčiau ir turėti viena savaite daugiau per kurią būtų sužaistos dvi rungtynes. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.