EUROLYGA 2023

Naujasis „Neptūno“ pirkinys – patyręs amerikietis

Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio klubas stiprinasi: į komandos gretas artimiausiomis dienomis įsilies 28 metų 183 cm ūgio amerikietis įžaidėjas Malcolmas Armsteadas.

 Malcolmas Armsteadas.
 Malcolmas Armsteadas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2017, 6:46 PM, atnaujinta Sep 23, 2017, 10:19 AM

Krepšininkas 2013 metais, baigęs Oregono universitetą, dalyvavo NBA naujokų biržoje. Iš pradžių, jis rungtyniavo Slovėnijos pirmenybių Novo Mesto „Krka“ ekipoje, vėliau kėlėsi į Rusiją, kur atstovavo Saratovo „Avtodor“ ekipai, buvo atsidūręs Atėnų AEK akiratyje, tačiau galiausiai persikėlė į Turkiją. Praėjusį sezoną M.Armsteadas rungtyniavo Lietuvos krepšininko Deivido Dulkio atstovaujamoje ir puikiai Lietuvos krepšininkams pažįstamo trenerio Aleksandro Trifunovičiaus treniruojamoje Giresuno „Yesilgiresun Belediye“ komandoje.

Turkijos pirmenybėse amerikietis per 34 minutes vidutiniškai pelnė 12,9 taško (30 proc. trit.), atkovojo 2,8 kamuolio ir atliko 5,2 rezultatyvaus perdavimo. „Aleksandras Trifunovičius apie šį žaidėją atsiliepė tik teigiamai. Jo žodžiais tariant Malcolmas Armsteadas turėtų tikrai padėti Klaipėdos komanadai.

"Mes ieškojome kitokio stiliaus žaidėjo nei Mindaugas Girdžiūnas. Mums reikia daugiau greičio, energijos, aštrumo ir rezultatyvių perdavimų. To tikimės iš naujojo žaidėjo. Gali būti, kad tiek M.Girdžiūnas, tiek M.Armsteadas net galės vienu metu rungtyniauti aikštėje“, – teigė „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis.

M.Armsteadas į Lietuvą atvyks jau šį sekmadienį, tačiau mažai tikimybių, kad jis per pasirodys aikštėje sekmadienį nuo 17 val. Klaipėdoje prasidėsiančioje akistatoje tarp „Neptūno“ ir Kėdainių „Nevėžio“. Tikimąsi, kad jau rugsėjo 28 dieną (ketvirtadienį), kai „Neptūnas“ „Švyturio“ arenoje kausis su Kauno „Žalgiriu“, naujasis legionierius išbėgs į aikštę ir padės Klaipėdos klubui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.