EUROLYGA 2023

Šešios krepšinio valstybės sukilo prieš Eurolygą – A.Sabonio ir Lietuvos tarp jų nėra

FIBA ir Eurolygos konfliktas dėl šio sezono varžybų grafiko ir pasaulio čempionato atrankos dvikovų „langų“ vos ne kasdien pateikia po naujieną.

 Arvydas Sabonis
 Arvydas Sabonis
 Raštas, pasirašytas šešių šalių federacijų prezidentų, palaikančių FIBA
 Raštas, pasirašytas šešių šalių federacijų prezidentų, palaikančių FIBA
 Šešių šalių krepšinio federacijų vadovai, pasirašę raštą dėl Eurolygos
 Šešių šalių krepšinio federacijų vadovai, pasirašę raštą dėl Eurolygos
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 22, 2017, 5:16 PM, atnaujinta Sep 22, 2017, 7:00 PM

Antradienį ir trečiadienį FIBA su Eurolyga apsimėtė raštais ir nuomonėmis, o jau penktadienį į tą karą stojo ir šešių krepšinio valstybių nacionalinės federacijos: ir jos palaiko FIBA pusę.

„Geriausieji Eurolygos krepšininkai bus kviečiami į šiemet bei kitąmet vyksiančius pasaulio krepšinio čempionato atrankos mačus nacionalinių rinktinių sudėtyje.

Visos šešios Europos krepšinio federacijos palaikys ir kitų šalių nacionalines federacijas, kurios reikalaus išleisti žaidėjus į rinktines per Eurolygos sezoną.

Bus reikalaujama, kad Eurolyga peržiūrėtų savo tvarkaraštį ir dviem savaitės prailgintų varžybas, sudarydama galimybę „langams“, per kuriuos bus vykdomi pasaulio atrankos mačai“, – tokį savotišką ultimatumą Eurolygai penktadienį paskelbė šešių didžiausių ir įtakingiausių Europos krepšinio valstybių Federacijų prezidentai.

FIBA ketinimus lapkritį ir vasarį rengti atranką į 2019-ųjų čempionatą palaikė ir po pareikšimu pasirašė Vokietijos krepšinio federacijos prezidentas Ingo Weisas, Rusijos krepšinio federacijos vadovas Andrejus Kirilenka, Graikijos krepšinio federacijos vedlys Geogre'as Vassilakopoulos, Italijos krepšinio federacijos pirmasis žmogus Giovanni Petrucci, Ispanijos krepšinio federacijos vadovas Jorge Garbajosa ir Turkijos krepšinio federacijos prezidentas Hidayetas Turkoglu.

Tarp tų, kas norėtų matyti savo pajėgią rinktinę per pasaulio krepšinio atranką, nebuvo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Arvydo Sabonio. Ir jis nepasirašė jokio dokumento.

Legendinio šalies žaidėjo ir dabar krepšiniui vadovaujančio A.Sabonio ir mūsų šalies krepšinio federacijos nuomonės nesutampa ne tik su FIBA, bet ir kitų valstybių krepšinio politika.

LKF ramiai žiūri į faktą, kad per atranką lapkričio ir vasario mėnesais rinktinės strategas Dainius Adomaitis privalės į ekipą rinkti ne stipriausius krepšininkus, o tuos, kurie nežaidžia NBA ir Eurolygoje.

Pastaroji organizacija oficialiai pranešė, kad nesirengia dėl FIBA sugalvotos naujos atrankos sistemos trikdyti Eurolygos turnyro, tačiau antroms pagal pajėgumą varžyboms – Europos taurei sudėliojo tvarkaraščius taip, kad žaidėjai galėtų prisijungti prie nacionalinių ekipų.

„Mes suprantame ir jaučiame atsakomybę už nacionalines savo šalių komandas, kurios būdamos stiprios konsoliduoja savo sirgalius. Taip pat smerkiame Eurolygos poziciją, kuri vadybos ir pinigų reikalus stato aukščiau sporto.

Norime aiškiai pasakyti, kad mes oficialiai pripažįstame krepšininkų norus ir ketinimus atstovauti savo šalių nacionalinėms komandoms“, – teigiama Šveicarijoje išplatintame šešių krepšinio federacijų pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.