EUROLYGA 2023

Krepšininkas, turtais nusileidžiantis tik M. Jordanui: dauguma jo net nėra girdėję

Kas žengia įkandin Michaelo Jordano? Magicas Johnsonas? LeBronas Jamesas? Kobe Bryantas? Ne, ir nesistenkite atspėti, nes vargu ar pavyks.

Mažai kam girdėtas buvęs krepšininkas Ulysses Lee Bridgemanas turtais nusileidžia tik Michaelui Jordanui<br> Lrytas.lt koliažas
Mažai kam girdėtas buvęs krepšininkas Ulysses Lee Bridgemanas turtais nusileidžia tik Michaelui Jordanui<br> Lrytas.lt koliažas
 Junioras Bridgemanas.<br> blackmainstreet.net nuotr.
 Junioras Bridgemanas.<br> blackmainstreet.net nuotr.
 „Wendy's“ restoranai.
 „Wendy's“ restoranai.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 1, 2017, 3:38 PM

Antras turtingiausias visų laikų krepšininkas – ne iš žvaigždžių, kurios turėjo milžiniškus kontraktus ar reklamos sutartis.

Dar daugiau – vargu ar esate girdėję jo pavardę ar matę, kaip jis žaidė NBA.

Tai – Ulysses Lee Bridgemanas, labiau žinomas kaip Junioras Bridgemanas, kuris NBA rungtyniavo 1975-1987 m., tačiau per visą karjerą neturėjo bent jau milijono dolerių kontrakto.

Dabar 64-erių J.Bridgemano turtas vertinamas 600 mln. dolerių, nes jis – JAV ir kitose šalyse populiarių greitojo maisto restoranų tinklų „Wendy’s“ ir „Chilli’s“ franšizės savininkas.

Kaip jis per krepšinį pasiekė verslo aukštumas?

196 cm ūgio J.Bridgemaną 1975-ųjų NBA naujokų biržoje 8-uoju pašaukė „Los Angeles Lakers“ ir tuoj pat drauge su būriu kitų žaidėjų buvo iškeistas į Kareemą Abdul-Jabbarą.

Taip J.Bridgemanas atsidūrė „Milwaukee Bucks“, vėliau sužaidęs 711 rungtynių – šis rezultatas ir dabar yra Milvokio klubo rekordas.

J.Bridgemanas iškart susitaikė su savo vaidmeniu „Bucks“. Nors karjerą kaip tik baigė legendinis Oscaras Robertsonas, naujokas nepajėgė užimti jo vietos ir tapo patikimu „šeštuoju“ žaidėju: vidutiniškai per 25 min. rinko 13,6 taško, atkovojo 3,5 kamuolio, atliko 2,4 perdavimo

Tų laikų NBA dar buvo toli nuo multimilijoninių kontraktų ir net žvaigždės uždirbdavo palyginti nedaug. J.Bridgemanas jau tada ėmė kurti planus ateičiai ir tarpsezoniu įsidarbindavo „Wendy’s“ užkandinėse, kur matė visas detales.

Krepšininkas užsiėmė viskuo – nuo mėsainių gaminimo iki grindų plovimo, galvodamas apie gyvenimą po krepšinio.

J.Bridgemanas buvo išrinktas NBA žaidėjų asociacijos prezidentu. Jam teko daug bendrauti su klubų savininkais ir krepšininkas sėmėsi iš jų verslo patirties.

1987-aisiais baigęs karjerą NBA J.Bridgemanas pradėjo nuosavą verslą: įsigijo penkis „Wendy’s“ restoranus Milvokyje. Jis sukišo visas savo santaupas ir negalėjo sau leisti patirti nesėkmę.

Dabar J.Bridgemano franšizės imperija klesti. Pavyzdžiui, pernai jis su kitu buvusių NBA krepšininku Chauncey Billupsu atidarė dar 30 „Wendy’s“ restoranų Sent Luiso mieste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.