EUROLYGA 2023

FIBA kare su Eurolyga surado išeitį: laviruoja su atrankos turnyro datomis

 

Jonas Mačiulis pripažintas geriausiu metų šalies krepšininku.<br>G.Šiupario nuotr.
Jonas Mačiulis pripažintas geriausiu metų šalies krepšininku.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2017, 7:56 PM

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) surado išeitį, kaip bent kažkiek sumažinti rinktinių nuostolius atrankoje į 2019 pasaulio krepšinio čempionatą Kinijoje. FIBA nutarė, kad lapkritį ir vasarį turėję ketvirtadieniais vykti mačai bus perkelti į penktadienius.

Teigiama, kad tai leis rinktinėms turėti didesnį šansą prisikviesti Eurolygos žaidėjus į nacionalines ekipas. Mat tomis dienomis vyks Eurolygos turo akistatos ir klubai buvo nusiteikę neleisti svarbių krepšininkų paleisti į komandas žaisti atranką.

Ketvirtadienį buvo numatytos ir vienerios Lietuvos rungtynės – lapkričio 23 dieną išvykoje su Kosovo nacionaline ekipa. Mačas dabar bus žaidžiamas lapkričio 24 dieną, o jau po dviejų dienų lietuvių lauks kova Klaipėdoje su lenkais.

Jei lietuviams būtų tekę rungtyniauti lapkričio 23 dieną, tuo pat metu būtų vykęs ir mačas Eurolygoje tarp Kauno „Žalgirio“ ir Stambulo „Anadolu Efes“.

Tiesa, lapkričio 24 dieną Eurolygoje taip pat rungtyniaus lietuvių, kurie atstovauja kitų valstybių klubams, bet yra Dainiaus Adomaičio kandidatų sąraše – Lukas Lekavičius žais su Atėnų „Panathiniakos“ ir Jonas Mačiulis Madrido „Real“.

Vis tik FIBA ties tuo sustoti nežada bei laukia Eurolygos malonės, jog ši savo ketvirtadienių bei penktadienio mačus atrankos turnyro savaitę perkeltų į antradienį. Tokiu atveju Eurolygos krepšininkai turėtų galimybę sužaisti mačus šiame turnyre bei vykti į rinktinę trečiadienio rytą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?