EUROLYGA 2023

FIBA siūlymams – dar vienas legendinio trenerio kirtis: „Jie visiškai negalvoja"

Vieno geriausių visų laikų Eurolygos trenerių Željko Obradovičiaus nesužavėjo dar vienas FIBA pasiūlymas ieškant kompromisų su Eurolyga, kaip išspręsti nesutarimus dėl rinktinių langų.

 Ž.Obradovičius lieka labai nepatenkintas FIBA sprendimais<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ž.Obradovičius lieka labai nepatenkintas FIBA sprendimais<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2017, 3:17 PM

FIBA pasisiūlė perkelsianti atrankų langus žaisti į penktadienį, kad Eurolygos žaidėjai spėtų sužaisti ir savo klubuose ir rinktinėse.

Tačiau Ž.Obradovičiaus nuomon4s toks sprendimas, kaip ir ankstensi nepakeitė. Priešingai  po Turkijos supertaurės finalo rungtynių, legendinis strategas pasipiktinęs FIBA sprendimais prakalbo apie sudėtingą situaciją, dėl kurios ,anot jo, nežinioje  atsiduria visi. Tiek ir Stambulo, tiek ir kitų komandų žaidėjai.

„FIBA visiškai negalvoja apie Eurolygą ir žaidėjus. Pirma, neatvyks NBA žaidėjai, kurių iš Europos ten yra daugiau nei 80. Antra, žaidėjai turi sutartis su klubais ir jų pareiga būti treniruotėse  bei rungtynėse. Tai yra priežastis, kodėl žaidėjai pastatomi į sudėtingą situaciją. Kas jeigu žaidėjas atvyks į rinktinę ir gaus sunkią traumą? Kas padengs jo kontraktą?“, – abejingai klausė Ž.Obradovičius.

Pasipiktinimą galima suprasti, kadangi „Fenerbahce“ klubą nemalonumai paliestų labai stipriai. Šis turi net aštuonis žaidėjus iš įvairių nacionalinių komandų: Janą Vesely, Kostą Slouką, Sinaną Gulerą, Melihą Mahmatoglu, Lugi Datome, Nicolo Melli, Nikola Kaliničių ir Marko Guduričių.

„Mums tai yra labai sunki situacija. Mano pozicija aiški, ją jau pasakiau ir komandos prezidentui. Paskutinis žodis priklausys žaidėjams, bet jau dabar aišku, kad kažkas kentės. Arba klubai, arba federacijos“, – sakė strategas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.