EUROLYGA 2023

FIBA organizacijai – Eurolygos kirtis: atmetė pasiūlymą, kurį Šaras vadino absurdu

Barselonoje penktadienį įvyko Eurolygos klubų susitikimas, kur buvo daug dėmesio skiriama ne tik planuojamai plėtrai, bet ir vykstančiam karui su FIBA.

 Š.Jasikevičius teigė, kad FIBA gelbėjimosi planas skamba absurdiškai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius teigė, kad FIBA gelbėjimosi planas skamba absurdiškai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-06 19:13, atnaujinta 2017-10-06 20:07

 Pasaulio krepšinio organizacija neseniai pasiūlė Eurolygai pakeisti savo tvarkaraštį dėl naujosios rinktinių langų sistemos. 

FIBA siūlė Eurolygai lapkričio ir vasario rungtynes, kuomet turėtų vykti rinktinių kovos atrankoje į pasaulio čempionatą, pastumti į antradienį. 

O antradienį FIBA per vykdomojo komiteto posėdį nutarė, kad visus lapkričio ir vasario langų mačus perkels į ketvirtadienį ir penktadienį. 

Šarūnas Jasikevičius po ketvirtadienio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynių tokį FIBA pasiūlymą vadino „absurdišku“ ir priminė, kad Eurolyga jau yra sutarusi dėl rungtynių transliacijų, klubai jau turi sutartis su arenomis ir yra paruošę savo planus. 

„Absurdas. Malonu, kad jie stengiasi, bet dabar yra spalio 5 diena, o jie kažką darė spalio 3 dieną. Absurdas. Visos arenos visoje Europoje užsakytos, viskas padaryta. Televizijos, sutartys, krepšininkų kontraktai. Būtų malonu, kad karas baigtųsi. Esame krepšinio žmonės ir dar iš to pinigus uždirbame. Ir krepšininkams nėra malonu dėl tokios situacijos, bet kodėl dabar? Kur buvome visą vasarą? Laukėme, kol vieni blefuos, o kiti nueis? Niekas nenusimetė kortų ir toliau esame šioje stadijoje“, - kalbėjo Š.Jasikevičius.

Penktadienį Barselonoje Eurolygos klubai nusprendė FIBA pateikti griežtą atsakymą. Eurolyga neketina nukelti savo rungtynių.

Tai reiškia, kad pati save į kampą įstūmusi FIBA bus priversta organizuoti atrankos į pasaulio čempionato turnyrą, kur nežais nė vienas Eurolygos ir NBA krepšininkas.

„Dabar kažkur skraidinsime žaidėjus? Absurdas. Koks bus rinktinės treneriui treniruočių procesas, jeigu krepšininkas atvyks dieną prieš rungtynes? Absurdas“, – pridūrė Š.Jasikevičius.

Paaiškino motyvus

Eurolyga viešame laiške penktadienį paaiškino, kodėl FIBA pasiūlymui tarė „ne“. 

„FIBA ir rinktinių atsakomybė organizuoti nacionalinius turnyrus ir atrankas, siekiant aukščiausių standartų ir įtraukiant geriausius krepšininkus, trenerius ir arbitrus“, – rašoma laiške. 

Eurolyga taip pat nurodė, kad „visada rėmė kiekvieną rinktinių turnyrą, atitikusį standartus ir toliau tai darys.“

Eurolygos klubai taip pat pabrėžė, kad FIBA pasiūlymas problemos ir taip neišspręs. 

„Tai neišspręs centrinės problemos – fakto, kad ne visi krepšininkai galės žaisti, nes nebus NBA žaidėjų. O taip bus sugadinamas produktas, neišpildyti sirgalių lūkesčiai, o kai kurios rinktinės bus silpnesnės, – rašė Eurolyga. – Padidės kelionių ir rungtynių dažnumo krūvis, priversiantis krepšininkus žaisti daugiau rungtynių per mažesnį laiką, neturint poilsio dienų. Tai kelia traumų riziką.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.