EUROLYGA 2023

Krepšinio fronte vėl trata ginklai: įsižeidusi FIBA šovė Eurolygai

Dar prieš keletą dienų atrodė, kad FIBA ir Eurolyga gali sudėti ginklus, o krepšinio karo garsai nurims. Bet po ramaus vakaro vėl pasigirdo šūviai. 

 Neigiamo Eurolygos atsakymo sulaukusi FIBA kaltę suvertė elitinės lygos vadovams. Nuotraukoje viršuje dešinėje - FIBA prezidentas Horacio Muratore. Dešinėje apačioje - Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.<br> lrytas.lt montažas.
 Neigiamo Eurolygos atsakymo sulaukusi FIBA kaltę suvertė elitinės lygos vadovams. Nuotraukoje viršuje dešinėje - FIBA prezidentas Horacio Muratore. Dešinėje apačioje - Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.<br> lrytas.lt montažas.
 H.Muratore vadovaujama FIBA išgirdo neigiamą atsakymą ir iškart apkaltino Eurolygą.<br> fiba.com nuotr.
 H.Muratore vadovaujama FIBA išgirdo neigiamą atsakymą ir iškart apkaltino Eurolygą.<br> fiba.com nuotr.
 J.Bertomeu vadovaujama Eurolyga laikosi tvirtai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 J.Bertomeu vadovaujama Eurolyga laikosi tvirtai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2017-10-06 21:25

Eurolygos klubai penktadienį po susitikimo Barselonoje pareiškė, kad neketina keisti savo tvarkaraščio ir atmetė FIBA pasiūlymą. 

„Tai neišspręs centrinės problemos – fakto, kad ne visi krepšininkai galės žaisti, nes nebus NBA žaidėjų. O taip bus sugadinamas produktas, neišpildyti sirgalių lūkesčiai, o kai kurios rinktinės bus silpnesnės, –  oficialiame pranešime priežastis atmesti pasiūlymą dėstė Eurolyga. – Padidės kelionių ir rungtynių dažnumo krūvis, priversiantis krepšininkus žaisti daugiau rungtynių per mažesnį laiką, neturint poilsio dienų. Tai kelia traumų riziką.“ 

Rinktinės – antrarūšės 

Organizacija pabrėžė, kad Eurolygos klubai jau yra sutarę dėl transliacijų teisių, arenų nuomų, sudarę savo planus, tad nemato reikalo per rinktinių langus nukelti rungtynių į antradienį. 

Būtent to prašė FIBA, kuri įstūmė save į kampą. Pasaulio krepšinio organizacija nusprendė, kad atranka į 2019 metų pasaulio krepšinio čempionatą vyks langų principu, kaip tai daro futbolo rinktinės. 

Bet toks sprendimas buvo nepamatuotas – NBA ir Eurolyga iškart pareiškė, kad tikrai nekeis tvarkaraščių. 

Ir jeigu Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis dar galėjo tikėtis skelbti kiek platesnį rinktinės kandidatų sąrašą, tai po penktadienio Eurolygos atsakymo visos viltys sudužo. 

Jau lapkričio mėnesį lietuviai žais su Kosovo komanda, o rinktinėje nebus nei NBA, nei Eurolygoje žaidžiančių krepšininkų. Su šia problema susidurs visos rinktinės, o tai reiškia, kad stipriausios Europos komandos bus gerokai silpnesnės, o nemenką pranašumą turės tos, kurios neteks vos vieno ar dviejų žaidėjų.

FIBA nusivylė

Suirutę sukėlusi FIBA penktadienį po Eurolygos paskelbimo bėdą suvertė būtent šiai lygai. 

„FIBA yra nusivylusi Eurolygos komercinės bendrijos (ECA) sprendimu nepakeisti dviejų Eurolygos rungtynių datų. Šis mažas pokytis būtų žaibiškai išsprendęs tvarkaraščio problemas, kurias ECA sukūrė pati, kai paskelbė kalendorių, ignoravusi FIBA pasaulio čempionato atrankos datas, skelbtas dar 2015 metais“, – oficialiame pranešime nurodė FIBA.

FIBA savo pasiūlymą vadino „praktišku“ bei pabrėžė, kad pati pakeitė keletą datų. Antradienį FIBA paskelbė, kad visus lapkričio ir vasario langų mačus perkels į ketvirtadienį ir penktadienį. 

Bet Šarūnas Jasikevičius viešai teigė, kad tokie pasiūlymai – „absurdiški“, nes klubai jau yra sudarę planus, o rinktinių treneriams irgi nebus patogu, jeigu krepšininkai atvyks iki mačo likus dienai. 

„Dėl ECA sprendimo praleista auksinė proga išspręsti tvarkaraščio problemas. Tai būtų naudinga krepšininkams, klubams, rinktinėms ir sirgaliams. Šis sprendimas tik patvirtina, kad ECA domina tik mažos klubų grupės interesai ir organizacija atmeta platesnės krepšinio šeimos ir šios sporto šakos vystymosi Europoje interesus“, – rašė FIBA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.