EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis: „Lapkritį dar būsiu su rinktine“

„Išvyka buvo labai naudinga – profesine prasme buvo labai naudinga pabendrauti su tam tikrais treneriais, pamatyti NBA virtuvę“, – per moksleivių lygos (MKL) pristatymą kalbėjo Lietuvos krepšinio rinktinės strategas Dainius Adomaitis.

Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dainius Adomaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 6, 2017, 3:15 PM

Rugsėjo pabaigoje mūsų šalies nacionalinės ekipos vedlys D.Adomaitis išvyko dešimčiai dienų stažuotis NBA, o į savo tvirtovę įsileido „Boston Celtics“ ekipa.

„Krepšinis yra visur panašus, tačiau NBA skiriamas dėmesys tam tikroms detalėms, kurioms mes mažiau skiriame dėmesį. Be abiejo, buvo labai įdomu, kaip vykdomas šioje lygoje komandų treniruočių procesas“, – apie kelionę pasakojo D.Adomaitis.

– Kas labiausiai krito į akis?, – buvo paklaustas D.Adomaitis.

– Tai tie žmogiškieji resursai, kuriuos skiria NBA klubas ir kurie skiriami kad ir pas mus Lietuvoje. Kaip pavyzdį galiu pasakyti, kad Bostono klube vienas trenerio asistentas atsakingas už du komandos žaidėjus: tai reiškia, kad tu lyg ir turi beveik nuosavą trenerį, kuris rūpinasi tavo individualiu darbu, vaizdo peržiūromis ir taip toliau.

– Kitą savaitę pristatysite Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatų sąrašą pasaulio čempionato atrankos varžyboms. Ar daug jame klaustukų?

– Taip, skelbsime kitą savaitę sąrašą. Tuomet ir bus komentarai dėl žaidėjų. Kodėl dabar nesakau? Mat kiekvieną dieną gaunu vis daugiau naujienų, vis daugiau sužinau galimų situacijų. Čia kaip tenise – kamuoliukas vienoje pusėje, po to – kitoje. Tai dabar jis ne mano pusėje, laukiu, kada bus manojoje.

– Ar jau galutinai apsisprendėte likti tik prie rinktinės vairo ir netreniruosite jokio klubo?

– Iki pirmojo pasaulio krepšinio čempionato atrankos „lango“ lapkritį esu apsisprendęs dirbti su rinktine. Tam ir buvo stažuotės NBA. Matote, per daug tų klaustukų su rinktine – reikia pasirengti kovoms su varžovais, sudėlioti komandą.

Įsibėgėjant rudeniui, startuoja ir „LIDL Lietuvos moksleivių krepšinio lygos“ sezonas. Septynioliktąjį rudenį lyga pradeda atnaujinusi pavadinimą, mat ateities krepšinio žvaigždžių kalvės pagrindiniu rėmėju tapo prekybos tinklas LIDL. „LIDL Moksleivių krepšinio lygoje“ šiuo sezonu žais daugiau kaip 6000 jaunųjų krepšininkų, įvyks per 3500 rungtynių ir 12 įvairaus amžiaus kategorijų čempionatų.

„Partnerystė su nauju pagrindiniu rėmėju – tai galimybė patobulinti mūsų teikiamas paslaugas ir dar labiau pagerinti „LIDL Moksleivių krepšinio lygos“ dalyvių patirtį, – teigė „LIDL Moksleivių krepšinio lygos“ direktorius Martynas Račkauskas. – Bendradarbiavimas su LIDL taip pat yra erdvė naujoms idėjoms ir iniciatyvoms.“

Anot lygos direktoriaus, ypač džiugina naujųjų partnerių nuoširdus domėjimasis jaunųjų žaidėjų kasdienybe bei kūrybiškas požiūris į galimas bendradarbiavimo kryptis. Šitaip gimė bendras „LIDL Moksleivių krepšinio lygos“ ir prekybos tinklo LIDL projektas – rugpjūčio gale startavusi socialinė kampanija „Laikas tikėti yra dabar“, skirta atkreipti visuomenės dėmesį į jaunosios kartos potencialą.

„Gausi mūsų bendrovės komanda didžiuojasi būdama Lietuvos moksleivių krepšinio lygos rėmėja, – sakė Radostin Roussev-Peine, UAB „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius. – Kelias iki didžiųjų pergalių susideda iš mažų žingsnelių. Džiaugiamės galėdami lydėti juo einančius jaunuosius krepšinio žaidėjus ir šitaip prisidėti prie jų bei viso sporto ateities. Esame socialiai atsakinga bendrovė ir palaikome veiklas, kurios skatina jaunimo užimtumą, aktyvų šeimų laisvalaikį ir sveiką gyvenimo būdą“.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidento Arvydo Sabonio teigimu, į naująjį sezoną žengiama puikios nuotaikos.

„Nė neabejoju, kad vasarą jaunieji krepšininkai ne gulėjo paplūdimyje, o sunkiai dirbo tobulindami savo individualius įgūdžius, – šypsojosi A. Sabonis. – Jau netrukus pamatysime, kurie krepšininkai pažengė į priekį. Prižiūrimi trenerių ir tobulėdami, jie jau pavasarį galės ant kaklo kabintis čempionų medalius. Visi jaunimo ir nacionalinės komandos žaidėjai savo kelią pradėjo moksleivių lygoje, todėl kiekvienas jaunas krepšininkas turi žinoti, kad tik sunkus darbas atveria kelius į didįjį krepšinį“.

Kaip ir kasmet, „LIDL Moksleivių krepšinio lyga“ dalyvius ir žiūrovus pasitinka atnaujinusi žaidimo taisykles.

„Šįkart dėl FIBA nustatytų krepšinio taisyklių traktavimo žaidimas taps greitesnis ir dinamiškesnis, – vylėsi MKL vadovas M. Račkauskas. – Manau, kad tai labiausiai pajus U13 čempionatų dalyviai, kurie jau praėjusiais metais žaidė pagal jauniausioms amžiaus grupės pritaikytas taisykles. Pakeitus žingsnių traktavimo taisyklę, individualiai stiprūs žaidėjai turės dar daugiau laisvės kurti ir improvizuoti. Spėju, kad tai turės įtakos trenerių sudaromiems treniruočių planams, nes reikės rasti laiko darbui gerinant žaidėjų individualų meistriškumą. Svarbu bus turėti žaidėjų, kurie galėtų atlikti puolimo veiksmus, o svarbiausia – apsiginti”.

MKL vadovas džiaugiasi, kad geriausi jaunieji krepšininkai papildo aukščiausiose šalies lygose žaidžiančias komandas. Tai, anot M. Račkausko, jau tapo tendencija.

„Šį tarpsezonį į aukštesnį lygį jau pakilo tokie įvairaus amžiaus jaunimo rinktinių žaidėjai kaip Rokas Jokubaitis, Erikas Venskus, Nedas Kancleris, Martynas Arlauskas ir nemažai kitų, – vardino M. Račkauskas. – Jie buvo pagrindiniai savo krepšinio mokyklų žaidėjai. Nežinau, kiek sezono metu jiems pavyks vilkėti savo krepšinio mokyklų marškinėlius, tačiau tikiuosi, kad jie nebus blaškomi tarp kelių komandų ir galės koncentruotis į aukštesnio lygio čempionatus. Žinoma, MKL tai yra praradimas. Tačiau mūsų tikslas aukščiausiame lygyje turėti spartų žaidėjų progresą, o tai duos naudos visam Lietuvos krepšiniui“.

Naujasis „LIDL Moksleivių krepšinio lygos“ sezonas prasidės spalio 6-7 dienomis, kai Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje vyks jaunių vaikinų ir merginų žaidynių finalai. „Tikiuosi, kad pradėsime aukšta nata ir užduosime toną visam sezonui“, – tikėjosi MKL vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.