EUROLYGA 2023

Antanas Guoga jau bando atsikratyti „Lietuvos ryto“ klubu?

Vasarą Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo gelbėtoju tapęs europarlamentaras Antanas Guoga dar nesibaigus rudeniui jau gali trauktis iš ekipos. „15min.lt“ skelbia, kad jis siekia parduoti arba padovanoti savo akcijų dalį. A.Guogai priklauso 20 proc. „Lietuvos ryto“ krepšinio komandos akcijų, kuriuos jis gavo iš buvusio klubo vadovo ir prezidento Gedvydo Vainausko.

Europarlamentaras Antanas Guoga.<br>A.Kubaičio nuotr.
Europarlamentaras Antanas Guoga.<br>A.Kubaičio nuotr.
Antanas  Guoga<br>T.Bauro nuotr.
Antanas Guoga<br>T.Bauro nuotr.
Antanas  Guoga<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Antanas Guoga<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Antanas  Guoga<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Antanas Guoga<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Antanas  Guoga<br>T.Bauro nuotr.
Antanas Guoga<br>T.Bauro nuotr.
Antanas  Guoga<br>G.Bitvinsko nuotr.
Antanas Guoga<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 12, 2017, 6:32 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 6:42 PM

Tai, kad dabartinis klubo prezidentas ieško, kam perleisti savo dalį, portalui patvirtino kitas klubo dalininkas ir klubo vadovas Darius Gudelis. Teigiama, kad vasarą A.Guoga paskolino komandai 850 tūkst. eurų, tačiau norėtų šią sumą susigrąžinti.

„Šiandien mes išgirdom tokią informaciją iš klubo teisininko. Antanas su juo susisiekė ir pateikė tam tikrus savo pamąstymus. Sprendimo mes šiandien nepriėmėme. Pirmiausia mes norim išgirsti Antano paaiškinimą ir pasiaiškinimą, ką jis turėjo omeny puldamas savo klubą“, – 15min sakė D.Gudelis.

Žinias apie galimą A.Guogos pasitraukimą patvirtino ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Skelbiama, kad A.Guoga vėluoja vykdyti finansinius įsipareigojimus, kuriuos yra išdėstęs. Pikti liežuviai tikina, kad visa ši gelbėjimo istorija su Vilniaus komanda yra susijusi tik su 2019 metų Lietuvos prezidento rinkimais. Neva, europarlamentaras siekia gelbėtojo įvaizdžio ir populiarumo, o ne norėjo padėti ekipai.

Šaltinių teigimu, A.Guoga  buvusiam klubo savininkui Gedvydui Vainauskui yra skolingas dar kiek daugiau nei 600 tūkstančių eurų. Apie skolas nieko konkretaus negalėjo pasakyti nei D.Gudelis, nei R.Šimašius, nes finansiniai A.Guogos įsipareigojimai yra konfidencialūs.

Tiesa, klubo dalininkai ketvirtadienį pareiškė, kad jie sieks gauti leidimą paviešinti visus susitarimus tarp G.Vainausko ir A.Guogos, nes neva šis deklaravo, jog į klubą ateina finansinis aiškumas ir visiškas atvirumas.

„Jei Antanas sutiks paviešinti sutarties detales, paaiškės ir kitos šios istorijos dalys“, – sakė D.Gudelis.

Daugiausiai (40 proc.) „Lietuvos ryto“ klubo akcijų priklauso Vilniaus miesto savivaldybei, A.Guoga ir D.Gudelis turi po 20 proc. akcijų, L.Kleiza – 10 proc., o „Norvelita“ ir VšĮ Vilniaus sporto klubas „Perlas“ – po 5 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.