EUROLYGA 2023

Antanas Guoga prabilo apie „MG Baltic“ ir įkirto kritikams: „Mano įnašas – jau milijonas eurų“

 

Antanas Guoga <br>G.Šiupario nuotr.
Antanas Guoga <br>G.Šiupario nuotr.
Antanas Guoga <br>G.Bitvinsko nuotr.
Antanas Guoga <br>G.Bitvinsko nuotr.
Antanas Guoga <br>T.Bauro nuotr.
Antanas Guoga <br>T.Bauro nuotr.
Antanas Guoga <br>M.Patašiaus nuotr.
Antanas Guoga <br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 12, 2017, 10:33 PM, atnaujinta Oct 12, 2017, 10:47 PM

Dėl rėmimo sutarties su kyšių skandaluose įklimpusia „MG Baltic“ kompanija kritikos strėles iš Australijos laidęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo vadovas europarlamentaras Antanas Guoga netikėtai pats sulaukė nokdauno smūgių iš bendražygių. Jam pačiam tenka aiškintis dėl galimai neįtikėtinos situacijos – A.Guoga neva žinojo apie sutartį, tačiau galimą nepasitenkinimo bangą panoro nukreipti į akcininkus.

Apie direktoriaus Dariaus Gudelio privalomą atsistatydinimą prakalbęs sostinės ekipos prezidentas ketvirtadienį pats buvo apkaltintas, kad žinojo, jog „Lietuvos rytas“ turi sutartį su „MG Baltic“ ir klubo akcininkai suskubo kaltinti A.Guogą veidmainiavimu. Ir pareikalavo jį atvykti į Vilnių ir pasiaiškinti su visais akcininkais.

Tačiau A.Guoga savo žodį iš Australijos tarė per socialinius tinklus. Savo facebook paskyroje jis parašė apie situaciją su „Lietuvos rytu“ ir „MG Baltic“.

Darius Gudelis šiandien paaiškino apie „MG Baltic“ sutartį, – rašė A.Guoga. – Aš vis tiek nepateisinu, nes klubo vadovas šiuo metu užsiima ne naujų rėmėjų paieška, o senų rėmėjų pateikiamu naujais. Man ypač sunku sutikti su pranešimo teiginiu, kad krepšinio klubas ir koncernas turi „unikalią galimybę kartu pradėti rašyti naują klubo istorijos skyrių“. Kol nepasibaigė teisėsaugos tyrimas, negaliu palaikyti koncerno balinimo sostinės krepšinio klubo kanalais ir dėl to kėliau pasitikėjimo klausimą. Tokius pranešimus vertinu kaip #fakenews ir klubo kanalais vykdoma „MG Baltic“ išskaidrinimo kampanija. Jie klaidina ir dalininkus, ir visuomenę, nes į klubą naujos lėšos nėra pritrauktos.

Krepšinio klubas yra atviras įvairiai paramai, tačiau tai nėra vieta tvarkyti koncerno reputacijos problemas. Pažiūrėkime iš tokių perspektyvų: paskelbiama, kad ”MG Baltic” imasi svarbaus vaidmens klube, kuriame didžiausią svorį turi savivaldybė, vadovaujama iš galimos korupcijos bylos besivaduojančių liberalų.

Vietos interpretacijoms daug. Kam tai naudinga?

Ankstesnę sutartį su koncernu daugiau nei prieš metus sudarė buvę savininkai ir sutartis nebuvo deklaruota prieš parduodant man klubo dalis. Po to dar paaiškėjo, kad visi gauti paramos pinigai buvo išleisti ankstesniame sezone.

Atsakydamas į man pateiktus klausimus, pasakysiu trumpai. Savo įsipareigojimus vykdau, todėl nesuprantu, kodėl dėl to keliamos abejonės. Be asmeninių lėšų, jau paskolintų klubui, pritraukiau tokį rėmėją kaip NEM. Mano įnašai ir rėmėjo suteikta parama jau sudaro arti milijono eurų.“

Daugiausiai (40 proc.) „Lietuvos ryto“ klubo akcijų priklauso Vilniaus miesto savivaldybei, A.Guoga ir D.Gudelis turi po 20 proc. akcijų, L.Kleiza – 10 proc., o „Norvelita“ ir VšĮ Vilniaus sporto klubas „Perlas“ – po 5 proc.

Jau ketvirtadienio popietę kalbėta, kad A.Guoga galimai planuoja pasitraukti iš komandos dėl finansinių problemų.

Žinias apie galimą A.Guogos pasitraukimą patvirtino ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Skelbiama, kad A.Guoga vėluoja vykdyti finansinius įsipareigojimus, kuriuos yra išdėstęs. Pikti liežuviai tikina, kad visa ši gelbėjimo istorija su Vilniaus komanda yra susijusi tik su 2019 metų Lietuvos prezidento rinkimais.

Neva, europarlamentaras siekia gelbėtojo įvaizdžio ir populiarumo, o ne norėjo padėti ekipai. Šaltinių teigimu, A.Guoga buvusiam klubo savininkui Gedvydui Vainauskui yra skolingas dar kiek daugiau nei 600 tūkstančių eurų.

Apie skolas nieko konkretaus negalėjo pasakyti nei D.Gudelis, nei R.Šimašius, nes finansiniai A.Guogos įsipareigojimai yra konfidencialūs. Tiesa, klubo dalininkai ketvirtadienį pareiškė, kad jie sieks gauti leidimą paviešinti visus susitarimus tarp G.Vainausko ir A.Guogos, nes neva šis deklaravo, jog į klubą ateina finansinis aiškumas ir visiškas atvirumas. „Jei Antanas sutiks paviešinti sutarties detales, paaiškės ir kitos šios istorijos dalys“, – sakė D.Gudelis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.