EUROLYGA 2023

Vilniaus „Lietuvos ryte“ - skandalas: įsiutęs A. Guoga ruošiasi karui, R. Šimašius jam turi klausimų

Vilniaus „Lietuvos rytas“ trečiadienį išplatino pranešimą, kad klubo rėmėju tapo koncernas „MG Baltic“, ir Australijoje viešintis Antanas Guoga buvo priblokštas tokios žinios.

 A.Guoga supyko, kad „Lietuvos ryto“ klubo rėmėju tapo „MG Baltic“ koncernas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 A.Guoga supyko, kad „Lietuvos ryto“ klubo rėmėju tapo „MG Baltic“ koncernas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2017, 10:40 AM, atnaujinta Oct 12, 2017, 2:22 PM

Aršiai „MG Baltic“ dėl politinio korupcijos skandalo, iki pamatų sudrebinusio Liberalų sąjūdį, kritikavęs vienas iš „Lietuvos ryto“ dalininkų jau žvangina ginklais. 

Portalui delfi.lt A.Guoga pareiškė, kad kreipsis į Vilniaus merą Remigijų Šimašių, kad jis nušalintų klubo generalinį direktorių Darių Gudelį.

„Situacija, kai klubas slapčia pasirašo paramos sutartį su prokurorų pareikštų įtarimų korupcija slegiamu koncernu, pastato į dviprasmišką padėtį tiek klubo savininkus, tiek kitus rėmėjus, tiek visus vilniečius, kurie ir yra tikrieji „Lietuvos ryto“ krepšinio komandos savininkai“, – delfi.lt sakė „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas A.Guoga.

Sušaukė neeilinį susirinkimą

D.Gudelis ir D.Mockus buvo cituojamas „Lietuvos ryto“ klubo pranešime apie rėmėją.

„Koncerną ir krepšinio klubą vienija atkaklumas, siekis pirmauti ir drąsa keistis, tad sprendimas tapti rėmėju buvo priimtas be didelių dvejonių.

Be to, „MG Baltic“ gimė ir užaugo Vilniuje, todėl mums ne vis vien, kaip sekasi vienam iš miesto simbolių“, – buvo cituojamas D.Mockus. 

„Lietuvos ryto“ klubas paskelbė, kad „dėl žiniasklaidoje pasirodžiusių „Lietuvos ryto“ prezidento A.Guogos pareiškimų“, klubas šiandien (ketvirtadienį) po pietų organizuoja neeilinį dalininkų susirinkimą. Jame bus svarstome susidariusiu situacija.“

R.Šimašius nežinojo apie rėmėją?

R.Šimašiaus patarėjas Aleksandras Zubriakovas BNS nurodė, kad merui „iki šiol apie tai, jog „MG Baltic“ yra vienas klubo rėmėjų, nebuvo žinoma.“

D.Gudelis NBS tikino, kad jis sutarties nepasirašė ir tai, esą, dar pernai padarė ankstesni klubo vadovai. Tuomet klubo prezidentu buvo „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės vienas savininkų Gedvydas Vainauskas, direktoriaus pareigas ėjo dabartinis klubo direktoriaus pavaduotojas Martynas Purlys. 

„Tai neatsirado jis, jis buvo praeitais metais, sutartis tarp buvusių klubo dalininkų ir „MG Baltic“ pasirašyta praeitą sezoną su įsipareigojimu dviems sezonams, mes nieko naujo neišradome. Tikrai negaliu pasakyti (kokio dydžio parama - BNS), jei aš būčiau pasirašęs, tai aš žinočiau. Tai yra parama, yra tam tikri konfidencialumo dalykai“, – BNS praėjusį ketvirtadienį tikino D. Gudelis.  

Meras turi klausimų

R.Šimašius išplatintame pranešime nurodė, kad pats turi klausimų A.Guogai.

„Yra klubo prezidentas, yra direktorius, ir panašu, kad klubo prezidentas šiuo metu visiškai nevaldo situacijos. Artimiausiu metu ketinu paklausti paties A.Guogos, kaip jam sekasi įgyvendinti įsipareigojimus dėl klubo ateities.  Be jokios abejonės, dėl šios situacijos bus šaukiamas klubo dalininkų susirinkimas", - cituojamas R.Šimašius.

D.Gudeliui priklauso 20 procentų „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo akcijų. A.Guogai – taip pat 20. Vilniaus miesto savivaldybė valdo 40 proc.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.