EUROLYGA 2023

Apie pinigus prabilusio Eurolygos boso kantrybė senka: „Tai apie ką mes kalbame?“

Krepšinio kare tarp Eurolygos ir Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) abi pusės ir toliau nevengia kritikuoti viena kitos.

 J.Bertomeu.<br> M.Patašiaus nuotr.
 J.Bertomeu.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2017, 2:07 PM, atnaujinta Oct 21, 2017, 2:15 PM

Šįkart apie pasaulio čempionato atrankos „langų“ sistemą, dėl kurios joje nedalyvaus pajėgiausi rinktinių krepšininkai, pasisakė Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.

Duodamas interviu italų dienraščiui „Il Corriere della Sera“, J.Bertomeu pabrėžė, jog dėl dabartinės situacijos kalta tik FIBA.

„FIBA nusprendė sukurti naują tvarkaraštį nacionalinėms ekipos apie tai nesitariant nei su klubais, nei su NBA. JAV žaidžia virš šimto užsieniečių, kurie negalės dalyvauti pasaulio čempionato atrankoje. Tai nepriimtina dėl dviejų priežasčių.

Pirmiausia, pirmenybių lygis nebebus toks aukštas. Įsivaizduokite Portugalijos futbolo rinktinę be Cristiano Ronaldo ar Argentiną be Lionelio Messi. Krepšinyje taip ir nutiks. 

Antroji problema yra ta, jog FIBA, taip elgdamasi, skaldo krepšininkus į dvi grupes. Tarkime, Italijoje Danilo Gallinari bus laikomas A klasės žaidėju, nes neprivalo atsakyti į kvietimą žaisti rinktinėje, o Luigi Datome bus priskiriamas prie B klasės krepšininkų ir jo atsisakymas sulauks neigiamos reakcijos“, – aiškino J.Bertomeu.

Eurolygos prezidentas piktinosi, jog FIBA galvoja tik apie verslą.

„FIBA vadovai sako, kad Eurolygai rūpi tik verslas? Leiskite man paaiškinti. Jei, tarkime, Ispanija ir Prancūzija nepatektų į pasaulio čempionatą, negi manote, kad FIBA joms neįteiktų vardinių kvietimų ir taip užsitikrintų milžiniškus pinigus iš federacijų? Tai apie ką mes kalbame“?, – retoriškai klausė J.Bertomeu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.