EUROLYGA 2023

Rimas Kurtinaitis siunčia raginimus Arvydui Saboniui: „Laikas susitarti“

Nors krepšinio pasaulį drebinantis FIBA ir Eurolygos konfliktas tiesiogiai nesusijęs su Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipa, treneris Rimas Kurtinaitis turi griežtą nuomonę. 

 R.Kurtinaitis teigė, jog A.Sabonis bei kiti Europos krepšinio federacijų vadai turėtų imtis iniciatyvos.<br> lrytas.lt montažas.
 R.Kurtinaitis teigė, jog A.Sabonis bei kiti Europos krepšinio federacijų vadai turėtų imtis iniciatyvos.<br> lrytas.lt montažas.
 R.Giedraitis lapkritį turėtų būti kviečiamas į Lietuvos rinktinę.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Giedraitis lapkritį turėtų būti kviečiamas į Lietuvos rinktinę.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 2, 2017, 5:54 PM, atnaujinta Nov 2, 2017, 6:10 PM

Tiesa, ji adresuota abiem pusėms, vis dar besiginčijančioms dėl nuo 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos įvedamos „langų“ sistemos. 

Nacionalinių ekipų rungtynės vyks sezono metu, tad rinktinėms negalės padėti FIBA atsisakiusių paklusti Eurolygos ir NBA žaidėjai. 

Savaitės pradžioje didelį autoritetą krepšinio pasaulyje turintis Serbijos rinktinės treneris Aleksandras Džordževičius pareiškė, jog konfliktą turėtų spręsti būtent pagrindinės Europos krepšinio federacijos. 

Kol kas vienintelė jų parodyta iniciatyva, prie kurios prisidėjo ir Arvydo Sabonio vadovaujama Lietuvos krepšinio federacija, buvo Eurolygos pozicijos pasmerkimas.

Anot R.Kurtinaičio, tiek A.Sabonis, tiek kitų federacijų vadovai privalo sėsti prie derybų stalo. 

„Manau, jie turėtų tai daryti, nes yra vardai, asmenybės. Nežinau, kokiu lygiu viskas vyksta, bet jau būtų laikas susitarti“, – sakė R.Kurtinaitis. 

Europos taurės turnyras, kuriame varžosi „Lietuvos rytas“, atrankos „langų“ metu darys pertraukas, tad R.Kurtinaičiui didesnių keblumų nekils.

Visgi treneriui nerimą gali kelti kiti veiksniai – keli žaidėjai dviem savaitėms iškris iš treniruočių proceso, visada išlieka ir traumų tikimybė.

Basketnews.lt žiniomis, iš „Lietuvos ryto“ ekipos pirminiame rinktinės sąraše atsidūrė trys žaidėjai: Mindaugas Lukauskis, Rokas Giedraitis bei Martynas Echodas. 

– Sutinkate, kad rinktinėms netekus pajėgiausių žaidėjų jų lygis bus vienodesnis? – paklausėme R.Kurtinaičio. 

– Taip, prastesnių komandų lygis pasidarys panašesnis į geresnių. Aišku, tarkime, Lenkijos rinktinė šioje atrankoje nepraranda labai daug, o Lietuva praranda nemažai tiek NBA, tiek Eurolygos krepšininkų. Tai nėra gerai. 

Manau, tokio lygio turnyruose kaip pasaulio ar Europos čempionatai turi dalyvauti stipriausi sportininkai. Kita vertus, kai įvyksta permainų, kokių nors nesklandumų būna visada, o vėliau jie kartais baigiasi. 

– Kokius matote šios problemos sprendimo variantus? 

– Trūksta abiejų pusių geranoriškumo. Man susidaro toks vaizdas, kad ir vieni, ir kiti stovi prie savo pozicijos ir nenori derintis. Problemą reikėjo spręsti dar vasarą. Turime suprasti ir Eurolygos klubus, kurie seniai pasirašę sutartis dėl arenų, televizijos transliacijų, o dabar viską perstumti nėra paprasta. 

Manau, taip skubiai niekas neišsispręs, bet iki kito sezono – galbūt. Neturėtume apsistoti ties tuo, kad stipriausios krepšinio šalys žais silpniausios sudėties. 

– „Lietuvos rytas“ pirmojo „lango“ metu turės dviejų savaičių pertrauką. Noriai išleisite žaidėjus? 

– Aš visada buvau už tai, kad rinktinėje turi žaisti geriausieji. Mes žaidėjus išleisime, nėra net jokių klausimų. Aišku, klubui tai nėra gerai. Apskritai dviejų savaičių pertrauka nėra gera. 

Šioje situacijoje gal mus guodžia tik tai, kad turime daug traumuotų žaidėjų, jie spės atsigauti. Apskritai, kai komanda pagauna savo žaidimo ritmą, pertrauka ir kelių krepšininkų paėmimas kliudo. 

Nežinau, kaip mums reikės išnaudoti „langus“. Kauno „Žalgiris“ tas dvi savaites ir toliau rungtyniaus Eurolygoje, o mes, kaip ir prieš sezoną, tikriausiai žaisime draugiškas rungtynes.  

– Ar jau žinote, kurie „Lietuvos ryto“ krepšininkai bus kviečiami į rinktinę? 

– Greičiausiai jau turime raštą iš LKF, bet aš tuo nesidomiu. Mane informuos ir aš išleisiu žaidėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.