EUROLYGA 2023

Pavyzdys Kauno „Žalgiriui“? Eurolygos klubas išleido žaidėjus į rinktinę

Jau visai netrukus prasidės atranka į pasaulio krepšinio čempionatą, o atrankoje dalyvausiančios komandos šiuo metu dėliojasi svarbius akentus – sprendžia klausimą dėl žaidėjų, padėsiančių siekti pergalių.

 Dogusas Balbay'us (kairėje) ir Birkanas Batukas (dešinėje) žais Turkijos nacionalinėje komandoje <br> Lrytas.lt montažas
 Dogusas Balbay'us (kairėje) ir Birkanas Batukas (dešinėje) žais Turkijos nacionalinėje komandoje <br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2017, 3:52 PM, atnaujinta Nov 7, 2017, 3:54 PM

Iš pirmo žvilgsnio viskas atrodytų paprasta. Surenkami geriausi įvairiose lygose ir komandose žaidžiantys krepšininkai ir ramiai ruošiamasi svarbioms kovoms. Tačiau po FIBA įvykdytų permainų, situacija visiškai kitokia.

Rinktinių „langai“ jaukia klubinio krepšinio sezoną, todėl daugelis klubų griežtai atsisakė išleisti žaidėjus į atrankines pasaulio čempionato kovas.

Dabar tikrai aišku, kad nacionalinėse komandose  nežais krepšininkai iš NBA, o ir ties Eurolygoje rungtyniaujančių komandų krepšininkų pavardėmis kabo dideli klaustukai. 

Savo žaidėjų į rinktinę nepanoro išleisti ir Kauno „Žalgiris“, kuriame tokių buvo bent keturi – Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas, Antanas Kavaliauskas. 

Daugelio šalių nacionalinės komandos stipriai nukenčia negalėdamos sudėtyse turėti geriausių žaidėjų, tačiau yra ir išimičių. Džiugesnių naujienų sulaukė Turkijos nacionalinės komandos trenerių štabas.

Turkijos krepšinio naujienų portalas basketfaul.com paskelbė, kad Stambulo „Anadolu Efes“ komanda leido dviems krepšininkams atstovauti Turkijos rinktinei.

28-erių metų 185cm ūgio įžaidėjas Dogusas Balbay'us ir 27-erių metų 196cm ūgio gynėjas Birkanas Batukas žais Turkijos nacionalinėje komandoje, jeigu tik pateks į galutinę sudėtį.

Tai patvirtino patys žaidėjai. Jų teigimu, klubas leido nuspręsti, kur atletai nori žaisti – Eurolygoje ar Turkijos rinktinėje ir šie per daug nedevejoję pasirinko antrąjį variantą.

Turkija pasaulio čempionato atrankoje žais B grupėje, kur jų lauks Švedijos, Latvijos ir Ukrainos iššūkiai.

Lapkričio 24-ąją turkai namuose priims Latvijos nacionalinę komandą, o jau Lapkričio 26-ąją keliaus į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.