EUROLYGA 2023

NBA trenerio žodžiai tapo užuomina M. Kuzminskui: lietuvis gali atsidurti Teksase

Pusiaunaktį buvęs „New York Knicks“ komandos žaidėjas lietuvis Mindaugas Kuzminskas tapo NBA laisvuoju agentu – sekmadienį iš savo gretų 28-erių lietuvį atleidęs „Knicks“ tik su viltimi žvelgė į kitus NBA klubus, kad šie perimtų M.Kuzminsko 3 mln. JAV dolerių sutartį, tačiau to neįvyko.

 Mindauags Kuzminskas<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Mindauags Kuzminskas<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Mindaugas Kuzminskas<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
M.Kuzminskas neslėpė nusivylimo po finalo.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
M.Kuzminskas neslėpė nusivylimo po finalo.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Atleistas M.Kuzminskas treniruojasi dukart per dieną ir laukia pasiūlymų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Atleistas M.Kuzminskas treniruojasi dukart per dieną ir laukia pasiūlymų.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
M.Kuzminskas turėjo palikti Niujorką.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
M.Kuzminskas turėjo palikti Niujorką.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
M.Kuzminskas turėjo palikti Niujorką.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
M.Kuzminskas turėjo palikti Niujorką.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
M.Kuzminskas turėjo palikti Niujorką.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
M.Kuzminskas turėjo palikti Niujorką.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Nov 15, 2017, 10:52 AM, atnaujinta Nov 15, 2017, 11:58 AM

Dabar Lietuvos krepšinio rinktinės narys gali ramiai derėtis dėl naujų sąlygų su kitomis NBA komandomis, o į šį „žaidimą“ gali pasijungti ne tik viešai minimos „Los Angeles Lakers“. „Atlanta Hawks“ ar „Chicago Bulls“ ekipos, tačiau ir dar viena.

Po trečiadienio dvikovų „Dallas Mavericks“ strategas Rickas Carlisle'as prakalbo apie galimybę laisvųjų agentų rinkoje ieškoti paspirties. Galimai treneris kalbėjo ir apie Mindaugo Kuzminsko kandidatūrą.

„Nieko konkretaus dar tikrai nežinau.Bet agentas minėjo, kad manimi domimasi. Tačiau turite suprasti, kad dar negaliu kalbėti, kol nėra aiškumo. “, – dar trečiadienio dieną nutaręs per socialinius tinklus pabendrauti su Lietuvos krepšinio aistruoliais kalbėjo M.Kuzminskas. Tačiau Teksaso komandos trenerio mintys mūsų šalies aistruolius turėjo sudominti.

Reikia pastiprinimo

„Mavericks“ komandos vedlys Rickas Carlisle'as prieš praėjusios nakties rungtynes su „San Antonio Spurs“ užsiminė, kad jo klubas dairosi pastiprinimo laisvųjų agentų rinkoje. „Mavericks“ komandos užkulisius žinantis žurnalistas Eddie Sefko skelbia, kad klubas norėtų pasistiprinti būtent M.Kuzminsko pozicijos žaidėju. „Mes žvalgomės žmonių, kurie galėtų sustiprinti komandos žaidimą atakose, bet kartu tai būtų ir universalus žaidėjas“, – sakė „Mavericks“ strategas.

Treneriui R.Carlisle'ui iš tiesų praverstų M.Kuzminsko paslaugos lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Šioje pozicijoje rungtyniauja vienas komandos lyderių Harrisonas Barnesas, tačiau pakeisti jį specialistas neturi kuo.

Pats M.Kuzminskas mano, kad jam pasiseks greitai susirasti naują karjeros stotelę NBA. Šį sezoną Lietuvos krepšinio rinktinės narys NBA čempionato kovose pasirodė vos vieneriose rungtynėse ir ant parketo praleido 2 minutes.Savo pirmąjį sezoną NBA Kuzminskas žaidė 68 rungtynėse ir aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 14,4 min., pelnydavo po 6,3 taško ir atkovodavo po 1,9 kamuolio.

Jei „Maveriks“ klubas nutartų sudaryti sutartį su lietuviu, jis žaidybinį laiką dalintųsi su 2015-ųjų NBA čempionu „Golden State Warriors“ ekipos gretose H.Barnesu, atakuojančiu gynėju veteranu Wesley Matthewsu ir jaunuoju Dorianu Finney-Smithu, kuris kankinasi dėl smulkių traumų. „Smithas iš mūsų gretų iškrenta dažnai, bet dabar dėl sveikatos jo neturėsime pakankamai ilgai“, – dar labiau didindamas gandų lygį dėl lietuvio po mačo su „Spurs“ tikino „Mavericks“ strategas.

Traumų virtinės kamuojama Teksaso ekipa savo sudėtyje turi maksimalų penkiolikos krepšininkų skaičių, tačiau tarp šių žaidėjų yra net keli kandidatai palikti ekipą. Vienas iš jų – vidurio puolėjas, dviejų metų sutartį ir 3,4 mln. dolerių kontraktą turintis Jeffas Withey.

Jis šiame sezone per 6 žaistus susitikimus aikštėje vidutiniškai žaidė vos po 4,3 minutės ir pelnė po 1,8 taško. Tačiau iš visos sumos klubas žaidėjui yra garantavęs vos 380 tūkstančių, tad atsisakius šio krepšininko, ekipa turėtų galimybę pasisamdyti kitą žaidėją už mažiausiai nei 2 mln. dolerių.

Naudingas laikas

Mindaugas Kuzminskas sekmadienį popietę Niujorko laiku sulaukė naujienos, jog „Knicks“ klubas atsisakė jo paslaugų. Prabėgo lygiai 48 valandos nuo oficialaus pranešimo, todėl pasikeitė lietuvio statusas NBA laisvųjų agentų rinkoje.

Pagal taisykles, per 48 val. nuo atleidimo bet kuri iš 29 NBA ekipų galėjo perimti M.Kuzminsko kontraktą – sumokėti už šį sezoną 3 milijonus JAV dolerių. Vis dėlto nė viena ekipa to nepadarė, todėl pasikeitė 206 cm ūgio puolėjo statusas rinkoje. Dabar M.Kuzminskas gali pasirašyti bet kokios vertės kontraktą su NBA ekipa. Tai gali būti metų, dvejų ar 10 dienų trukmės sutartis, o „Knicks“ jam iki sezono pabaigos privalės išmokėti minėtus 3 mln. JAV dolerių.

Atskaičius mokesčius, „į rankas“  Lietuvos krepšinio rinktinės narys gaus kiek daugiau nei pusę šios sumos. Realu, kad kai kurie NBA klubai domėjosi M.Kuzminsku, bet nenorėjo perimti jo dabartinio kontrakto, o už mažesnę sumą mielai įsigytų šį žaidėją.

Naujas statusas laisvųjų agentų rinkoje M.Kuzminskui gali išeiti į naudą, kadangi jis gali savotiškai užsidirbti – 3 mln. yra garantuoti, o dar galima prisidurti pasirašius sutartį su kokia kita NBA ekipa.

Neatmetama galimybė, kad lietuvis grįš žaisti į Europą ar net ir Kiniją, kur jo lauktų taip pat solidus atlyginimas. Buvo skelbiama, kad M.Kuzminskas gali atsidurti „Hawks“, „Lakers“ arba „Bulls“ gretose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.