EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: M. Kalniečio kėlinys ir bevaisės „Žalgirio“ kapitono pastangos

Eurolygos aštuntajame ture laimėjo visi trys užsienio klubai, kuriems atstovauja lietuviai, o Manto Kalniečio rezultatyvumo proveržis paskutiniajame kėlinyje buvo viena svarbiausių Milano „Olimpia“ pergalės priežasčių. Tuo tarpu Kauno „Žalgiriui“ savi sirgaliai nepadėjo įveikti Vitorijos „Baskonia“ ekipos.

P.Jankūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Jankūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2017, 12:18 AM, atnaujinta Nov 18, 2017, 12:23 AM

Lietuvos čempionai ketvirtadienį pralaimėjo Vitorijos klubui 77:97. Į „Žalgirio“ paraišką vėl nebuvo įtraukti du jauniausi krepšininkai Martynas Arlauskas ir Gytis Masiulis, o kiti šeši lietuviai pelnė 46 iš 77 komandos taškų.

Rezultatyviausiai žaidė 20 taškų įmetęs Paulius Jankūnas. Artūras Milaknis pelnė 10 taškų, Paulius Valinskas – 7, Edgaras Ulanovas – 5, Antanas Kavaliauskas – 4, o tik antrąsias rungtynes šį sezoną žaidęs Martynas Sajus aikštę vėl paliko nepelnęs nė taško.

Per dvejas šią savaitę vykusias rungtynes nė vieno taško nepelnė Atėnų „Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius. Ketvirtadienį jis ir žaidė labai mažai – vos 4 min. 6 sek. Tiek laiko lietuvis pavadavo puikiai rungtyniavusį Niką Kalathį, kuris tik labai trumpoms atkarpėlėms buvo prisėdęs ant suolo ir vedė „žaliuosius“ į pergalę išvykoje prieš Stambulo „Anadolu Efes“ klubą 82:81.

L.Lekavičiaus vidurkis iki šios savaitės buvo 6,8 taško, bet po dvejų sausų rungtynių smuko iki 5,1 taško.

Jonas Mačiulis ketvirtadienį pirmą kartą pateko į Madrido „Real“ starto penketą ir žaidė ilgiausiai šį sezoną – 22 min. Lietuviui trūko taiklumo, bet jis pelnė 7 taškus (1/3 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius, o „Real“ namie sutriuškino Malagos „Unicaja“ komandą 89:57.

Beje, iki aštuntojo turo J.Mačiulis per septynerias rungtynes buvo metęs vos 3 dvitaškius.

Penktadienį naudingai žaidė abu „Olimpia“ lietuviai, su komandos draugais namie palaužę Bambergo „Brose“ ekipos pasipriešinimą 71:62. Artūras Gudaitis prie pergalės pridėjo 11 taškų, tik ketvirtajame kėlinyje įsibėgėjęs M.Kalnietis – 10.

Turo lietuviai

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). P.Jankūnas buvo vienintelis pagal galimybes žaidęs „Žalgirio“ krepšininkas. Tiesa, net ir jam trūko ugnelės, bet ramiai ir patikimai rungtyniavęs kapitonas per 22 min. pelnė 20 taškų (8/12 dvitaškių, 4/8 baudų), atkovojo 3 kamuolius ir išprovokavo 8 pražangas.

Mantas Kalnietis („Olimpia“). M.Kalnietis iki ketvirtojo kėlinio vidurio nepelnė nė taško. Tačiau kai į kampą įspausta jo komanda pagaliau sukruto, prie lemiamo spurto svariai prisidėjo ir lietuvis, per paskutiniąsias 5,5 min. pelnęs 10 taškų. M.Kalnietis žaidė 20 min., pelnė 10 taškų (1/6 dvitaškių, 2/2 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 7 kamuolius.

Artūras Gudaitis („Olimpia“). Pirmoje mačo pusėje A.Gudaitis dažnai klydo gindamasis, bet ketvirtajame kėlinyje įvedė tvarką savo baudos aikštelėje ir iš jos išstūmė varžovų aukštaūgius. O puldamas vidurio puolėjas buvo pakankamai tikslus visą laiką. A.Gudaitis per 22,5 min. pelnė 11 taškų (3/7 dvitaškių, 5/6 baudų) ir atkovojo 8 kamuolius.

Turo nusivylimas

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). Antradienį pergalingą metimą pataikęs E.Ulanovas ketvirtadienį buvo neatpažįstamas. Jis žaidė gana pasyviai, darė pozicines klaidas. Komandai ypač brangiai kainavo dvi E.Ulanovo klaidos, padarytos trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose (pirmoji puolant, antroji ginantis), kai „Žalgiris“ buvo perėmęs iniciatyvą ir mažino atsilikimą. Iš viso puolėjas žaidė 25 min. ir pelnė 5 taškus (1/2 dvitaškių, 1/1 tritaškio).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.