EUROLYGA 2023

LKL ir Kinijos krepšinio lyga ketina rengti bendrus turnyrus

Istorinis įvykis Lietuvos krepšinyje – trečiadienį Kinijoje buvo pasirašyta strateginės partnerystės sutartis tarp Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir Kinijos krepšinio asociacijos (CBA) lygos.

Remigijus Milašius.<br>T.Bauro nuotr.
Remigijus Milašius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir ELTA

2017-11-22 11:45

Sutartį su CBA lygos vadovu antradienį pasirašė LKL prezidentas Remigijus Milašius.

„Sutartyje numatyta rengti bendrus turnyrus tarp Lietuvos ir Kinijos klubų. Žinoma, labai sudėtinga bus suderinti tvarkaraščius, bet mes pabandysime tą padaryti. Taip pat stengsimės išnaudoti mūsų aukštą teisėjų lygį. Kinai vasarą atvyks į Lietuvą su jaunimo komandomis, todėl mes jiems padėsime spręsti teisėjavimo klausimus, – Eltai sakė LKL prezidentas R.Milašius. – Iš pačių kinų galime pasimokyti varžybų organizavimo, nes jie daug ką nusižiūri nuo stipriausios pasaulyje NBA lygos, taip pat jie bus naudingi verslo klausimais“.

R. Milašius pridūrė, kad šios dėl šios sutarties buvo parodyta abipusė iniciatyva.

„Planuojame, kad mūsų bendri projektai startuos ateinančią vasarą ir rudenį. Svarbiausia bus sudėlioti tvarkaraščius, nes mes sezoną pradedame anksčiau, o jie – vėliau. Įtempti sezonai tiek klubams, tiek nacionalinėms ekipoms sudaro sunkumų, bet dabar mes turėsime tam tikrus matmenis, pagal kuriuos galėsime prisitaikyti. Tikimės, kad ir sezono metu bus galimybė atvykti vieniems ar kitiems. Taigi, dabar svarbiausias darbas bus surasti reikiamus taškus tvarkaraštyje“, – kalbėjo R.Milašius.

LKL pastaraisiais metais kuria vis daugiau naujų projektų, susilaukiančių didelio dėmesio. Nuo 2013 metų LKL vadovaujantis R.Milašius žada plėtoti atsiradusius naujus santykius su CBA ir jau galvoja apie naujus projektus.

„Nepasakyčiau, kad sutarties pasirašymas yra pats svarbiausias įvykis mano vadovavimo LKL laikotarpiu. Taip, įvykis svarbus tarptautiniu mastu, bet mes žiūrime pragmatiškai. Turime ir naujų planų. Spręsime televizinius klausimus. Galbūt atsiras galimybė parduoti televizijos transliacijas, nes Kinijoje rinka labai didelė. Bet tai yra ateities klausimai. Nuo kažko juk reikia pradėti“, – pridūrė LKL prezidentas.

CBA lygos Šandongo „Golden Stars“ komandoje šiais metais rungtyniauja lietuvis Donatas Motiejūnas. Tuo tarpu Guangdongo „Southern Tigers“ ekipą treniruoja Jonas Kazlauskas, o jam talkina Rolandas Jarutis bei fizinio parengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

Sutartį R.Milašius sudarė su vienu iš CBA vadovų Ma Guoli – jis pakeitė asociacijos prezidentą Yao Mingą. Legendinis kinų krepšininkas šiuo metu lankosi Kinijos rinktinės treniruočių stovykloje.

LKL dėl galimo bendradarbiavimo kalbėjo su kelių Kinijos įmonių atstovais – neatmetama galimybė, kad kinų kompanijos prisidės prie Lietuvos krepšinio.

Į Kiniją kartu su LKL atstovais – prezidentu R.Milašiumi ir teisėjų direktoriumi, buvusiu Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu Algimantu Paviloniu – vyko ir Lietuvos verslininkų delegacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.