EUROLYGA 2023

Žaibiškai pasaulyje išgarsėję Prienai: amerikiečiai įsitikinę, kad Ballų laukia šokas

Prienų vardas iki šiol tikrai dar nebuvo tiek kartų ieškotas „Google“ paskyroje. Apie 10 tūkstančių žmonių miestas per naktį išgarsėjo visame pasaulyje. Prienų vardas mirgėjo JAV žiniasklaidos antraštėse, o už tai reikia būti dėkingiems Prienų-Birštono „Vytauto“ klubui.

 Broliai Ballai sausį atvyks į Prienus.<br> „Lrytas.lt“ montažas.
 Broliai Ballai sausį atvyks į Prienus.<br> „Lrytas.lt“ montažas.
 LaVaras Ballas garsus dėl pomėgio kelti skandalus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 LaVaras Ballas garsus dėl pomėgio kelti skandalus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 LaVaras Ballas su sūnumi LaMelo.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 LaVaras Ballas su sūnumi LaMelo.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 LiAngelo Ballas.<br> „USA Today“/„Scanpix“ nuotr.
 LiAngelo Ballas.<br> „USA Today“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 12, 2017, 9:17 AM, atnaujinta Dec 12, 2017, 1:13 PM

„Vytautas“ pasirašė sutartį su skandalingąja Ballų šeima. Sausį į Prienus atvyks 19 metų LiAngelo Ballas ir jo 16-metis brolis LaMelo. Jie turi ir dar vieną brolį Lonzo, kuris jau žaidžia NBA.

Nėra jokių abejonių, kad Prienai dabar ilgai bus pasaulio žiniasklaidos akiratyje. Miesto vardas skambiai aptariamas ir dabar. Ženklai rodo, kad būtina taisyti įvaizdį.

„Draft Express“ žurnalistas Jonathanas Givony įsitikinęs – Ballų šeimyna mažame miestelyje Prienuose turėtų patirti kultūrinį šoką.

Jis pabrėžė, kad mielai stebėtų realybės šou, kur broliai Ballai žaidžia Lietuvoje „apsupti angliškai nekalbančių žmonių“.

Amerikiečiams toks Ballų sprendimas tapo ne ką menkesne staigmena nei Lietuvai. Jų reakcija – skirtinga.

Iš pradžių keli žurnalistai pradėjo kalbėti apie tai, kad greitai jų skandalais garsėjantis tėvas LaVaras pradės pasakoti apie sudėtingas keliones kita eismo puse, nors Lietuvoje ir JAV eismas juda ta pačia kryptimi.

Vienas sirgalių socialiniame tinkle „Twitter“ klausė, kokie Lietuvoje įstatymai dėl vagysčių parduotuvėse. Taip jis pirštu dūrė į neseniai vykusį LiAngelo sukeltą skandalą, kai jaunasis krepšininkas su dar dviem draugais buvo sulaikyti per turnyrą Kinijoje. Jiems buvo pareikšti kaltinimai apsivogus ir į skandalą teko įsitraukti net ir JAV prezidentui Donaldui Trumpui, su kuriuo vėliau apsižodžiavo LaVaras.

ESPN žurnalistas Jeffas Goodmanas paskelbė, kad Virginijus Šeškus nekalba angliškai, tačiau čia įžvelgė ir gerąją pusę – teks mažiau diskutuoti su Ballų šeimos prekės ženklu besirūpinančiu tėvu.

Jis taip pat pridūrė, kad „Vytauto“ komanda gali būti tobula Ballams, nes V.Šeškaus vyrukai mėto tonas tritaškių ir nesigina, o tai – puikus LaMelo žaidimo apibūdinimas.

„Viskas ne dėl pinigų. Jie turi aistrą žaisti krepšinį. Mūsų tikslas buvo pradėti žaisti profesionaliai. Jiems tai pavyko pasiekti“, – buvo rašoma „Big Baller Brand“ paskyroje „Twitter“.

Netrukus internete jau sklandė ir „Vytauto“ sporto salės nuotraukos.

„Klubas žaidžia 1700 vietų arenoje. 500 vietų yra rezervuotos rėmėjams ir draugams. Bilietai kainuoja apie 5 eurus. Komanda neturi generalinio direktoriaus ir nesitreniruoja reguliariai dėl prastos finansinės situacijos“, – rašė ESPN.

JAV sporto žiniasklaidos gigantas pridūrė: „Lietuva yra dėl krepšinio pamišusi šalis, kurioje žaidėjai didžiuojasi savo aistra žaidimui ir drausmei. LaMelo chaotiškas žaidimo stilius gali šokiruoti trenerius. Gynyboje jam irgi reikės rimtai patobulėti.“

JAV žiniasklaidoje nurodoma, kad Ballų vaikai turėtų žaisti Baltijos krepšinio lygoje (BBL).

Pasak ESPN, „Vytautas“ su Ballais sutarė dėl 20–25 minučių žaidimo laiko aikštėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.