EUROLYGA 2023

Žiniasklaidos analizė: ar tikrai pasauliui rūpi brolių Ballų sutartis su „Vytautu“?

Pirmadienį vakare Lietuvos žiniasklaidoje sąmyšį sukėlė žinia apie Prienų-Birštono „Vytauto“ krepšinio klubo sutartį su broliais LiAngelo ir LaMelo Ballais. 

 Apie brolių Ballų kontraktą su Prienų klubu daugiausia rašė JAV žiniasklaida<br> Lrytas.lt montažas
 Apie brolių Ballų kontraktą su Prienų klubu daugiausia rašė JAV žiniasklaida<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-12 20:08, atnaujinta 2017-12-13 12:43

Naujiena iškart sukėlė kalbas apie galimą naudą „Vytauto“ klubui ir Prienų reklamą, bet teiginys, kad „Prienai akimirksniu išgarsėjo visame pasaulyje“, atrodo, gerokai perdėtas. Tiesa, nedidelio Lietuvos miesto pavadinimą ko gero išgirdo daugelis amerikiečių, tačiau Europos sporto žiniasklaidai ši žinia nebuvo svarbi. 

Suprantama, apie brolių Ballų sutartį pranešama specializuotose Europos krepšinio svetainėse, bet Europos sporto žiniasklaidos banginių naujiena nesudomino. Prancūzų „L‘Equipe“, italų „Gazzetta dello Sport“, turkų „Fanatik“ sporto dienraščių interneto svetainės apie Lietuvoje didelį atgarsį sukėlusį įvykį neparašė nė žodelio.

Ispanų „Marca“ paskelbta žinutė („Galutinė LaMelo ir LiAngelo Ballų kryptis bus Lietuva“) greitai nuslinko į krepšinio skilties apačią, o pačiame straipsnyje, kurį sudaro vos keturios pastraipos, truputį plačiau pristatoma Ballų šeima, bet ne Prienų klubas.

Apie numatomą brolių Ballų atvykimą į Prienus parašė stiprų sporto skyrių turinti Serbijos televizijos B92 interneto svetainė („Broliai Ballai sustiprins nežinomą Lietuvos klubą“). Tuo tarpu Serbijos sporto dienraščio „Sportski žurnal“ interneto svetainei ši naujiena visai nerūpėjo. 

Nė žodžio neparašė lenkų sport.pl ir dienraščio „Przegląd Sportowy“, kroatų sportnet.hr ir dienraščio „Sportske Novosti“ interneto svetainės. Beje, „Sportske Novosti“ šiaip jau netgi piktnaudžiauja bulvarinėmis naujienomis, bet šįkart į Lietuvos krepšinį sudrebinusį įvykį nereagavo. 

Už Atlanto brolių Ballų ir „Vytauto“ sutarčiai skiriama daug daugiau dėmesio. Visą antradienį atsivertus bet kurios didžiosios JAV žiniasklaidos priemonės interneto svetainę žinutes apie šį įvykį buvo galima pastebėti matomiausiose vietose. 

Antraštėse Lietuvą, o straipsniuose Prienus minėjo „Sports Illustrated“, „USA Today“, ESPN, „Los Angeles Times“ ir kiti. 

Tiesa, daugumos straipsnių pagrindiniai veikėjai yra broliai Ballai, o apie Prienus plačiau nepasakojama. Nedidelį Lietuvos miestą savo skaitytojams išsamiau pristatė tik ESPN: „Prienų „Vytautas“, arba tiesiog „KK Prienai“, kaip paprastai vadinama ši komanda, yra neaukšto lygio klubas, įsikūręs nedidelėje, apie 10 tūkstančių žmonių turinčioje ir angliškai nekalbančioje gyvenvietėje Pietų Lietuvoje. Klubas turi finansinių sunkumų ir Lietuvos lygos sezono pradžioje pralaimėjo 8 iš 12 rungtynių.

„Vytautas“ nekviečia JAV krepšininkų, o per pastarąjį dešimtmetį vienintelis jame žaidęs amerikietis buvo Bradas Tinsley. Bet jis paliko komandą jau po mėnesio. 

Klubas žaidžia 1700 vietų turinčioje arenoje. 500 vietų yra rezervuotos rėmėjams ir jų draugams. Bilietai kainuoja apie 5 eurus.
Komanda neturi vyriausio vadybininko ir dėl prastos finansinės padėties treniruojasi nereguliariai. 

Geriausias komandos žaidėjas yra trenerio sūnus Edvinas Šeškus, kuris buvo laikomas labai perspektyviu krepšininku, tačiau lūkesčių nepateisino, iš dalies – dėl traumų“.

ESPN įvertino ir brolių Ballų galimybes: „Lietuva yra pamišusi dėl krepšinio, o lietuvių žaidėjai yra vertinami dėl puikaus žaidimo suvokimo ir drausmės. LaMelo triūkčiojantis stilius gali sukrėsti jo naujuosius trenerius ir kitus žaidėjus. Jam taip pat reikėtų žymiai pagerinti gynybą, nes priešingu atveju nebus leidžiamas į aikštę“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.