EUROLYGA 2023

Į Ameriką Lietuvai padėti traukiantis Dainius Adomaitis atviras – turime nuostabų šansą

Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis į JAV vyksta turėdamas keletą tikslų. Visi jie susiję su Lietuvos krepšiniu, bet jam gali tekti porinti ir apie žemiškesnius dalykus – žmones, lašinius ir gamtą Prienuose.

 D.Adomaitis pabrėžė, kad nuo lietuvių priklausys, kokią šalį parodys Ballai.<br> lrytas.lt montažas.
 D.Adomaitis pabrėžė, kad nuo lietuvių priklausys, kokią šalį parodys Ballai.<br> lrytas.lt montažas.
 LaVaras Ballas garsėja skandalingais pareiškimais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 LaVaras Ballas garsėja skandalingais pareiškimais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 LaVaras Ballas garsėja skandalingais pareiškimais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 LaVaras Ballas garsėja skandalingais pareiškimais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 LaVaras Ballas garsėja skandalingais pareiškimais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 LaVaras Ballas garsėja skandalingais pareiškimais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 LaVaras su sūnumi LaMelo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 LaVaras su sūnumi LaMelo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 18, 2017, 2:29 PM

Po pirmojo atrankos į pasaulio čempionatą lango D.Adomaitis ilgą laiką buvo gandų apsuptyje. 43 metų šakiškis netgi pasirašė sutartį su agentu, bet neatvėrė nė vieno klubo durų.

Todėl ir turi pakankamai laiko visuomeninei veiklai – Lietuvos sporto žurnalistų federacijos (LSŽF) apdovanojimuose atsiėmė prizą, kaip geriausias pašnekovas, o praėjusią savaitę užbaigė padėdamas Vilniaus „Akropolyje“ atidaryti Lietuvos Raudonojo Kryžiaus „Vilties“ parduotuvėlę.

Į darbų sąrašą dar galima įtraukti ir nemenką kiekį interviu.

Bet malonūs apsilankymai – tik prieš šventes, nes po jų D.Adomaičio laukia rimti darbai. Sausį Lietuvos rinktinės treneris išvyks į JAV, kur turi svarbių misijų.

„Vyksiu į klubus, kur žaidžia lietuviai. Ten pabendrausiu ir su vadovais, ir treneriais“, – apie Torontą ir Indianapolį kalbėjo treneris.

Dėl lietuvių rinktinėje – pokalbis su NBA klubais

Lietuvos rinktinės treneris nori ne tik pamatyti, kaip sekasi „Indiana Pacers“ marškinėlius vilkinčiam Domantui Saboniui ar su „Toronto Raptors“ kovojančiam Jonui Valančiūnui. JAV yra ir Mindaugas Kuzminskas, kuris po išsiskyrimo su „New York Knicks“ klubu vis dar neturi komandos.

Bet treneriui labai svarbu aptarti ir rinktinės reikalus su NBA klubų vadovais.

Birželio 28 dieną Lietuvos rinktinės laukia trečiasis FIBA pasaulio čempionato atrankos langas. Išvykoje lietuviai žais su Lenkijos rinktine. Liepos 1 dieną vyks rungtynės Vengrijoje.

Pasaulio čempionato atranka, jeigu viskas klostysis gerai, lauks ir rugsėjį.

„Čia galimybę prisidėti turės ir NBA žaidėjai, – sakė D.Adomaitis. – Tiesiog norisi savo planus priderinti prie jų planų. Kuo anksčiau tai padarysime, tuo bus geriau.“

Sutvarkęs šiuos reikalus jis vyks į Denverį, kur lauks „Denver Nuggets“ generalini direktorius Artūras Karnišovas.

„Suplanuota 10 dienų stažuotė“, – kalbėjo D.Adomaitis.

Siūlo sulaukti

D.Adomaičio reikalai – svarbūs visai Lietuvai, kurios rinktinė pirmuosius atrankos mačus su Kosovu ir Lenkija žaidė be pačių geriausių krepšininkų. Taip bus ir per antrąjį langą, kai Klaipėdoje vyks rungtynės su Kosovu ir Vengrija.

Bet nėra jokių abejonių, kad D.Adomaičiui teks kalbėti ir tikra sensacija tapusį įvykį – brolių Ballų sutartį su Prienų-Birštono „Vytautu“.

Ballų parašas ant sutarties Prienus pavertė be konkurencijos garsiausiu Lietuvos miestu. „New York Times“, ESPN, „Bleacher Report“, „CBS“ – tai tik keletas JAV žiniasklaidos galiūnų, aprašinėję 10 tūkstančių gyventojų neturintį miestą.

„Pirmiausia reikėtų palaukti, kol atvyks į Prienus. Sulaukime. Šurmulys – gerai Lietuvai ir krepšiniui, bet pirmiau reikia, kad atvažiuotų. O tada jau turime pasirūpinti, kad tai mums išeitų į naudą“, – sakė D.Adomaitis.

Viskas lietuvių rankose

Lietuvos rinktinės treneris net keletą kartų pabrėžė, kad reikėtų palaukti, kol Ballų šeima atvyks. Savo realybės šou socialiniame tinkle „Facebook“ turintys Ballai yra krepšinio garsenybės. Tiesa, tik vienas jų – 20 metų Lonzo – šiemet pradėjo žaisti NBA. Tėvas LaVaras išgarsėjo skandalingais pareiškimais ir kivirču su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.

O sutartys su „Vytautu“ pasirašę 16-metis LaMelo ir 19-metis LiAngelo neatrodo, kaip krepšinio perlai.

„Patikėsiu, kai atvažiuos. Viešieji ryšiai dirba labai gerai. Tai, kas vyksta – kažkas naujo Lietuvoje, tačiau visi turime viską padaryti gerai iki galo, – sakė D.Adomaitis. – Atvykimą galime išnaudoti, kaip gerą reklamą Lietuvai. Bet turime visi pasistengti, kad tai netaptų bloga reklama Lietuvai.“

Ballai žada į Prienus atvykti sausio mėnesį. Abi pusės pasirašė sutartį, pagal kurią gali išsiskirti jau po mėnesio, bet Prienų miestas greitai buvo narstomas po kaulelį.

Pasirodė ir nepatikrintos bei gan keistos informacijos – nuo eismo kairiąja kelio puse, beveik nesitreniruojančios komandos ir neteisingo fakto, kad Baltijos krepšinio lyga (BBL) yra antrasis Lietuvos divizionas.

„Jeigu kažkam bus įdomu, tada taip, – šyptelėjo D.Adomaitis, paklaustas, ar padės amerikiečiams susivokti, kas tie Prienai ir koks krepšinis Lietuvoje. – Visi, kas yra buvę ir žaidę Lietuvoje, žino, kaip čia yra. Krepšinio sąlygos visur – fantastiškos. Daug kas mums pavydi, todėl turime tuo džiaugtis. Bet yra skirtumas, kai žmogus atvyksta iš saulėtos Kalifornijos, milijoninių miestų į mažus Lietuvos miestelius – ar tai į Prienus, ar į Pasvalį. Bet tai – mūsų Lietuva, kurią visi mylime. Ar tai 5 ar keli šimtai tūkstančių – skirtumo nėra.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.