EUROLYGA 2023

Rimas Kurtinaitis suplanavo treniruotę ir sausio 1-ąją: „Toks mūsų darbas“

Vilniaus „Lietuvos rytas“ metus užbaigė pergale Lietuvos krepšinio lygoje, kur po atkaklios kovos šeštadienį svečiuose 85:74 palaužė Alytaus „Dzūkiją“. Vis dėlto po pergalingų rungtynių vilniečių strategas Rimas Kurtinaitis džiaugsmu nespinduliavo. 

Per paskutines šių metų rungtynes R.Kurtinaitis nebuvo ramus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Per paskutines šių metų rungtynes R.Kurtinaitis nebuvo ramus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus krepšininkų laukia treniruotė sausio 1-ąją.<br>T.Bauro nuotr.
Vilniaus krepšininkų laukia treniruotė sausio 1-ąją.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

krepsinis.net ir lrytas.lt inf.

Dec 30, 2017, 9:34 PM, atnaujinta Dec 30, 2017, 9:44 PM

„Darėme daug klaidų, o „Dzūkija“ žaidė gerai, ypač puolant. Tačiau turime aukštos klasės žaidėjų, tokių kaip laukas Mavrokefalidis, iš kurių sunkiu metu visada galime tikėtis taškų. Jei atvirai, šiandien tikėjausi žaisti be jo, kadangi laukia labai atsakingos rungtynės, o jam reikės šviežumo, tačiau rungtynės taip susiklostė, kad teko jį įleisti. Pagyrimo žodžiai „Dzūkijai“, kuri sugebėjo sugrįžti į kovą“, – teigė R.Kurtinaitis. 

Po rungtynių Alytuje jis sulaukė nemažai klausimų. 

– Iš „Neptūno“ atvykusiems žaidėjams dar nėra lengva pritapti?

– Nelengva, jiems dar reikia surasti savo vietą, mes negalime daryti jiems ko nors specialaus, kol suprasime, kaip jie žaidžia. Kol kas jiems klausimų neturiu, jie žaidžia taip, kaip gali. 
Aišku, Mindaugas Girdžiūnas galėtų daugiau pataikyti, o Arnas Butkevičius neišmeta tiek metimų, kiek išmesdavo „Neptūne“, bet čia viskas laikina. Tai yra mūsų, trenerių, darbas, kad jie surastų vietą komandoje.
– Egidijus Mockevičius sužaidė labai solidžiai, jo pasirodymu esate patenkintas? 
– Jis puikiai sužaidė jau Limože. Jo skaičiai visada yra labai geri, nes jis nemeta neapgalvotų metimų. Alytuje jis metė 100 procentų taiklumu, jis taip pat labai gerai ima kamuolius. Gauname iš jo tai, ko ir tikėjomės pasirašant kontraktą. Labai geras pastiprinimas. 


– Ar nėra sunku turint ilgą atsarginių žaidėjų suolą skirstyti laiką aikštėje? 
– Laiką paskirstyti nėra sunku. Gaila, kad kai žaidžia vienas, prapuola kitas. Norėčiau daugiau pagalbos nuo suolo. 
Sezono pradžioje matėme, kaip tobulėjo Martynas Echodas, bet per pastarąsias rungtynes jis yra kažkur pasimetęs. Gal sunkiai susitaiko su nauja konkurencija? Rasime kelią, žinome, ką jis gali. Kiekvienas turi įnešti savo indėlį, per 40 minučių tada rasiu laiko visiems. 


– Iškovotos penkios pergalės paeiliui, tarp jų ir prieš Kauno „Žalgirį“ bei Panevėžio „Lietkabelį“. Esate patenkintas tuo, kas vyko prieš Naujuosius? 
– Taip. Nėra blogai, bet, aišku, žaidimo kokybė truputį neramina. Pykau ir po rungtynių pasakiau, kad turime sumažinti klaidų skaičių. Pastarosiose trejose rungtynėse padarėme po 16 klaidų, Europos taurėje pagal klaidų ir rezultatyvių perdavimų santykį buvome paskutiniai. Nežinau, ar tai nuovargio požymiai, ar nesusikaupimas. Darėme vaikiškų klaidų ir to turime atsikratyti.

– Rinksimės, šeštą valandą. Toks mūsų darbas. Sausio trečiąją jau žaidžiame (su Sankt Peterburgo „Zenit“). Gal kažkiek mums pasisekė, nes žaisime namuose, turėsime viena diena daugiau nei varžovai, tad galėsime surengti dar vieną treniruotę. Man ne pirmas kartas taip. Pamenu, kažkada Ispanijoje žaidėme sausio pirmąją, tad nieko naujo.

– Klausimas „ką per Naujus?“ krepšininkams negalioja? 
– Manau, kad jie protingi. Palinkėjau jiems geros Naujų metų nakties Visų nesukontroliuosi, uždaryti, kaip sovietiniais laikais, negali, o to ir nereikia. Šiais laikais į komandą rinkome profesionalus, jie žino, ką daro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.