EUROLYGA 2023

Macas apie Mindaugą Kuzminską įsukusią NBA loteriją: „Siurprizų nebūna“

Niujorką jau spėjęs pamilti Mindaugas Kuzminskas šią savaitę atsisveikino su JAV didmiesčiu bent kuriam laikui ir jau išsipakavo pirmuosius daiktus Milane.

 A.Macijauskas pabrėžė, jog krepšininkų likimas NBA dažnai būna loterija.<br> AFP/Scanpix ir T.Bauro nuotr.
 A.Macijauskas pabrėžė, jog krepšininkų likimas NBA dažnai būna loterija.<br> AFP/Scanpix ir T.Bauro nuotr.
 M.Kuzminskas NBA praleido kiek daugiau nei sezoną,<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M.Kuzminskas NBA praleido kiek daugiau nei sezoną,<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 5, 2018, 11:10 AM

NBA lygą ir „New York Knick“ palikęs 28-erių 2,06 m ūgio puolėjas nuo šiol rungtyniaus vietos „Olimpia“ ekipoje.

Nors lietuvis po išsiskyrimo su „Knicks“ kalbėjosi su kitais NBA klubais ir traukė Kauno „Žalgirio“, Stambulo „Efes“ bei Atėnų „Panathinaikos“ dėmesį, galiausiai nusprendė pasukti būtent į Italiją.

„Mindaugas priėmė sprendimą atsakingai ir pasvėręs. Aišku, galbūt psichologiškai jis tikėjosi likti NBA, tuo labiau, kad praėjęs sezonas buvo neblogas.

Tačiau kartais žaidėjas tiesiog pasidaro komandai nereikalingas ir jokių jausmų ar sentimentų nėra.

Gal lietuviai labiau emocionaliai į tai žiūri, bet viskas normalu. Jei atsiranda geresnis žaidėjas, klubas jį pastato į tavo vietą. Tai paprasčiausia verslo struktūra“, – situaciją komentavo legendinis krepšininkas Arvydas Macijauskas.

Gynėjas savo karjeros metu taip pat ragavo NBA duonos – 2005-2006 metais jis atstovavo „Oklahoma City Hornets“ ekipai, tačiau ten dėl nepalankių aplinkybių neįsitvirtinęs grįžo į Europą.

„Jei žaidėjas NBA pasidaro nereikalingas, nėra ko laukti. Agentai iškart šnekasi su kitomis komandomis, bendrauja tarpusavyje. Jie susiskambina, pasikalba, tad iš esmės viskas būna aišku.

Siurprizų, kad vieną dieną guli lovoje ir tau iš niekur nieko nusileidžia pasiūlymas, nebūna. NBA visi klubai ir agentai žaidėjus gerai žino bei įvertina“, – pasakojo A.Macijauskas.

Buvusio krepšininko teigimu, NBA klubai panašioje situacijoje, kaip M.Kuzminsko, atsidūrusiems krepšininkams dažnai siūlo trumpalaikes ir didelių garantijų nesuteikiančias sutartis, o toks variantas neatrodo patraukliai.

Ne pats geriausias variantas M.Kuzminskui buvo ir jį intensyviai viliojęs „Žalgiris“ – taip mano pats puolėjas.

„Žalgiris“ dabar taip žaidžia taip įspūdingai, kad neįsivaizduoju, kas dar jiems galėtų pagelbėti. Mano prisijungimas jiems dabar galėtų tik patrukdyti“, – LNK žinioms antradienį sakė M.Kuzminskas.

Visgi į Kauną neatvykęs M.Kuzminskas sulaukė ir piktų reakcijų – dalis sirgalių krepšininką aršiai kritikavo.

„Žmonės nėra ekspertai – jie ne visada teisingi ir ne visada nepavydūs. Sunku pasakyti, kaip tai veikia kiekvieną krepšininką. Tačiau, manau, dabartinių technologijų laikotarpiu atsiriboti labai sunku. Mindaugas turi būti stiprus.

Kai moka didelius pinigus, negali verkti, kad kažkas kažką blogai sako ar linki blogo. Gyvenimas sudėtingas“, – kalbėjo A.Macijauskas.

Tituluotas krepšininkas M.Kuzminskui taip pat palinkėjo išpildyti tikslą vėl žaisti NBA, tačiau priminė – ne viskas priklauso vien nuo pačio žaidėjo.

„Sunku pasakyti, kokie Mindaugo šansai, nes turime įvairių pavyzdžių. Vieni išvyksta į Kiniją, kiti – NBA Plėtojimosi lygą. Kai kuriems vėliau pavyksta sugrįžti ir netgi gauti geras sutartis.

Tai daugiausiai priklauso nuo krepšininkų formos ir to, kaip jie tinka NBA struktūrai. Bet, žinoma, žaidimo sąlygos, sutartys ar lygos ne visada atspindi žaidėjo veidą. Čia jau kaip pasiseka, nes loterijos yra labai daug“, – apibendrino A.Macijauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.