EUROLYGA 2023

Geras žaidimas naikina abejones: Mindaugui Kuzminskui – saldūs trenerio žodžiai

Niekada nereikia skubėti kritikuoti ir nuvertinti. Taip galima kalbėti apie Mindaugą Kuzminską, kuriam pritapimas sugrįžus į Europą Milano „Olimpia“ klube buvo sunkokas.

 M.Kuzminskui Milano klubo treneris ir toliau negaili pagyrų.<br> Lrytas.lt montažas
 M.Kuzminskui Milano klubo treneris ir toliau negaili pagyrų.<br> Lrytas.lt montažas
 M.Kuzminskui Milano klubo treneris ir toliau negaili pagyrų.<br> Milano „Olimpia“ klubo nuotr.
 M.Kuzminskui Milano klubo treneris ir toliau negaili pagyrų.<br> Milano „Olimpia“ klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 23, 2018, 11:15 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 11:41 AM

Vieną po kito metimus pro šalį pirmosiomis rungtynėmis svaidęs lietuvis toli gražu nebuvo toks, kokį jį visi norėjo matyti, o pasitiktas išskėstomis rankomis, plačiomis šypsenomis ir viltimis, jis turėjo atlaikyti ir pirmąją kritikos bangą.

Tačiau panašu, kad visą kritiką galima nustumti į šalį ir bent jau laikinai pamiršti. Puolėjas rado savo žaidimą, o negana to, dabar atrodo toks užtikrintas, kad drąsiai imasi iniciatyvos pačiu svarbiausiu mačo momentu.

Praėjusią savaitę Milano „Olimpia“ Eurolygoje, namuose 101:87 (31:22, 19:22, 29:27, 22:16) nukovė Malagos „Unicaja“ ir nutraukė keturių nesėkmių turnyre seriją.

M.Kuzminskas žaidė puikiai. Per 24 minutes įmetė 17 taškų (2/4 dvit., 2/3 trit., 7/7 baud.), atkovojo 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 4 pražangas ir surinko 23 naudingumo balus.

Ir jeigu tai dar neįtikino, ką aikštėje išdarinėti gali lietuvis, tai galiausiai visus patikėti privertė pirmadienio vakarą Italijos lygos rungtynėse prieš Kremonos „Vanoli“ klubą pergalę Milano ekipai atnešęs jo metimas.

Likus žaisti kiek daugiau nei 2 sekundes, švieslentėje degė lygus rezultatas – 80:80, o kamuolys priklausė Milano krepšininkams. Kamuolį iš už šoninės linijos į žaidimą įmetinėjo Vladimiras Micovas. Serbas su M.Kuzminsku sužaidė „žemė–oras“ ir lietuvio dėjimas buvo lemtingas.

M.Kuzminskas per 28 minutes įmetė 19 taškų (7/9 dvit., 0/3 trit., 5/5 baud.), atkovojo 9, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas, 3 sykius suklydo, dukart pažeidė taisykles ir surinko 26 naudingumo balus.

„Mindaugas yra ypatingas vyrukas. Nemėgstu kalbėti apie privačius pokalbius, tačiau jis sakė, kad pasirinko Milaną, nes tikėjo idėjomis, kurias mes turime. Tikime ir mes. Visa tai pasimato kasdien ir yra labai svarbu“, – po pergalingų rungtynių prieš Kremonos klubą M.Kuzminskui saldžias pagyras žarstė Milano komandos strategas Simone Pianigiani

Nors atrodo, kad treneris visuomet buvo tas, kuris lietuvį užstojo net ir po nesėkmingų pasirodymų, akivaizdu, kad trenerio tikėjimas savo auklėtiniu dar labiau išaugo. M.Kuzminsku iš naujo pradeda tikėti ir kiti asmenys.

„Mindaugo Kuzminsko skrydis padovanojo fantastišką pergalę“, – tokios ir panašios antraštės skambėjo daugelyje Italijos naujienų portalų. 

Lietuvio vardas plačiai nuskambėjo dar kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.