EUROLYGA 2023

Edvinas Šeškus neslepia – „Vytauto“ padėtis kelia nerimą, o Ballų gynyba nervina

„Tikrai, kad baisu...net labai“, – kalbėdamas apie gręsiantį iškritimą iš Lietuvos krepšinio lygos atsiduso vienas Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos lyderių Edvinas Šeškus.

 E.Šeškus nerimauja dėl užsitęsusios Prienų ekipos pralaimėjimų serijos LKL.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 E.Šeškus nerimauja dėl užsitęsusios Prienų ekipos pralaimėjimų serijos LKL.<br> G.Bitvinsko nuotr.
LaMelo Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
LaMelo Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 LiAngelo Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 LiAngelo Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
LaMelo Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
LaMelo Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 LaVaras Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 LaVaras Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 L.Ballas ir Regimantas Miniotas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 L.Ballas ir Regimantas Miniotas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 L.Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 L.Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 K.Lavrinovičius ir E.Šeškus.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 K.Lavrinovičius ir E.Šeškus.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 L.Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 L.Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Jan 29, 2018, 2:27 PM

Jo tėvo Virginijaus Šeškaus treniruojami prieniškiai, nors vis dar tebegyvena ant brolių Ballų bangos, nesugeba išlipti iš aštuonių pralaimėjimų paeiliui duobės LKL.

Šį savaitgalį „Vytautas“ turėjo progą nutraukti nemalonią seriją, tačiau apylygėse rungtynėse su Utenos „Juventus“ šansus kabintis į pergalę nubraukė ne kas kitas, o LaMelo Ballas.

16-metis lemiamu metu nepabūgo imtis iniciatyvos, tačiau iš pradžių paleido visiškai nelogišką tritaškį, o vėliau nepataikė ir iš po krepšio.

„Ką reiškia sugrybavo?, – LaMelo po mačo užtarė V.Šeškus. – Kad prametė iš po krepšio? Nėra ką kaltinti. Mes patys kalti, padarėme 21 klaidą. Vietoje to jau geriau išsimesti metimą, kad ir tokį“.

Ir iš tiesų, nepataikyti metimai nėra tai, dėl ko „Vytauto“ trenerių štabas turi daugiausia priekaištų Ballams – už akių vis dar kliūna menkos vaikinų pastangos gynyboje.

„Draugiškose rungtynėse su „Jonava“, kai pirmavome 30 taškų, jie jau stovėjo priekyje ir laukė kamuolio, – šypsodamasis pasakojo E.Šeškus. – „Big Baller Brand Challenge“ mačuose už tai nepykstame ir viską nuleidžiame juokais, bet LKL rungtynėse tikrai nervina“.

Kodėl trenerių ir komandos draugų pastabos broliams vis dar neįžiebė noro pasistengti labiau?

„Sakoma, kad už gynybą niekas pinigų nemoka. Tai jie taip ir žaidžia“, – juokėsi E.Šeškus.

Nurodė įmesti 200 taškų

Šį sekmadienį „Vytauto“ ekipa skambiai užbaigė „Big Baller Brand Challenge“ draugiškų mačų ciklą – prie ekipos vairo stovėjo pats LaVaras Ballas, o prieniškiai „Jonavą“ įveikė 151:120.

„Treneriui Šeškui liepiau atsipalaiduoti, atsigulti ir išgerti pieno su sausainiais, kol viską sutvarkysiu. Kai treniruoju, aš niekada nepralaimiu“, – po šio mačo nuotaikingai pareiškė L.Ballas.

E.Šeškus pasakojo, jog rūbinėje trenerio kostiumą apsivilkęs LaVaras turėjo vieną pagrindinę užduotį komandai - pelnyti 200 taškų.

„Man nebūtų didelio skirtumo, jei jis trenerių štabe dirbtų nuolat. Gal būtų linksmiau. Va dabar, kai LaVaras buvo treneriu, laimėtų rungtynių rezultatas – 2:0. Reiškia, jo sprendimai pasiteisino, – juokėsi krepšininkas. – O Amerikoje niekam nesvarbu, ar čia žaidėme prieš vaikus, ar prieš antrosios lygos komandą“.

Tiesa, L.Ballas kol kas pernelyg nesikiša į „Vytauto“ treniruočių procesą ir jį stebi iš tribūnų.

„Per treniruotes jis tiesiog ramiai stebi procesą. Na, kartais būna, kad po treniruotės prieina ir ką nors pasako ar pataria, tačiau tikrai nesikiša“, – pasakojo E.Šeškus.

Už kamerų būna drąsesni

„Big Baller Brand Challenge“ Prienų ekipa laimėjo visas penkerias žaistas rungtynes ir pasirūpino, jog jose netrūktų galingų dėjimų ir kitų šou elementų.

„Smagu“, – trumpai praėjusį ciklą įvertino E.Šeškus.

Dėl Ballų prekės ženklo vardo turnyro „Vytautas“ turėjo pasitraukti iš Baltijos krepšinio lygos (BBL), tačiau tai klubui nuostolių neatnešė.

Kadangi nė viena BBL ekipa neturi sutarties su lyga, visos kalbos apie „Vytautui“ atiteksiančią baudą buvo beprasmės.

„Tikrai negaila, kad palikome BBL. Tai nėra normali lyga, o draugiškose rungtynėse pasidarėme gerą reklamą Lietuvai“, – sakė E.Šeškus.

Tiesa, iš pradžių kartu su brolių Ballų atvykimų komandą užklupęs dėmesys ir nuolat sekiojančios kameros krepšininkams kėlė ne pačius geriausius jausmus.

„Vytauto“ gynėjas Tomas Dimša visus įvykius tada apibūdino paprastai – „nieko gero“.

„Išties, pradžioje viskas buvo tikrai keista, buvo ir neigiamų emocijų. Tačiau dabar jau apsipratome ir viskas normaliai“, – teigė E.Šeškus.

Krepšininkas pridūrė, jog ir patys broliai komandoje jaučiasi vis geriau ir priešingai, nei žiniasklaidos akivaizdoje, nevengia paplepėti.

„Jie rūbinėje yra labai kalbūs. Per treniruotes kartais net per daug kalbūs – kai reikia susikaupti, jie dar šneka“, – šypsodamasis pasakojo jis.

Nerimo yra

Pasibaigus „Big Baller Brand Challenge“, baigsis ir linksmybės Prienuose – „Vytautui“ teks nagais kabintis į kiekvieną pergalę LKL.

Artimiausiose trejose rungtynėse „Vytautas“ susitiks su Kauno „Žalgiriu“, „Šiauliais“ bei Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Nors į laikiną trenerio vaidmenį įsijautęs L.Ballas pasakojo, jog žaidžiant „bėk ir mesk“ krepšinį prieniškiai gali laimėti viską, komandos nariams didelio pozityvumo tai neprideda.

„Žaisti taip, kaip per „Big Baller Brand Challenge“ tikrai negalime, bet išties turime pagreitinti krepšinį. Reikia iš viso šito pasiimti tik truputį.

Kai per draugiškas rungtynes greitoje atakoje mečiau tritaškį, tėvas pasakė – jei LKL tokį mestum, tai nežinau, ką padaryčiau“, – juokėsi E.Šeškus.

Žaidėjas apgailestavo, jog praėjusiose rungtynėse su Pasvalio „Pieno žvaižgdėmis“ ir Utenos „Juventus“ nepavyko pasipildyti pergalių kraičio, tačiau į ateitį stengėsi žvelgti pozityviai.

„Kai visi pagaliau pasveiks, turėtų būti geriau...Net neatsimenu paskutinio karto, kada visa komanda buvo be traumų“, – svarstė E.Šeškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.