EUROLYGA 2023

Edgaras Želionis: rinktinės kandidatas, „Lietuvos rytui“ pasakęs „ne“

Šią vasarą Edgaras Želionis žiniasklaidoje atsidūrė įsipynęs tarp tris Lietuvos krepšinio lygos ekipas įtraukusių gandų.

 E.Želionis pateko į sutrumpintą D.Adomaičio rinktinės kandidatų sąrašą.<br> lrytas.lt montažas.
 E.Želionis pateko į sutrumpintą D.Adomaičio rinktinės kandidatų sąrašą.<br> lrytas.lt montažas.
 E.Želionis.<br> G.Šiupario nuotr.
 E.Želionis.<br> G.Šiupario nuotr.
 E.Želionis.<br> G.Šiupario nuotr.
 E.Želionis.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 5, 2018, 8:09 PM

28-erių 207 cm sunkiojo ir vidurio puolėjo pozicijose rungtyniaujantis žaidėjas tarėsi su Vilniaus „Lietuvos ryto“, Panevėžio „Lietkabelio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ klubais.

Visgi atmetęs tiek pelningesnį vilniečių pasiūlymą, tiek nekonkrečias kalbas su „Lietkabeliu“, E.Želionis pasuko į uostamiestį.

„Tikrai nesigailiu – manau, mano pasirinkimas buvo geras“, – portalui lrytas.lt tvirtino krepšininkas.

Ir išties, Kazio Maksvyčio treniruojamam „Neptūne“ E.Želionis žaidžia vieną geriausių karjeros sezonų.

Puolėjas šį sezoną LKL vidutiniškai renka po 11,8 taško, 4,7 atkovoto kamuolio ir 14 naudingumo balų.

„Tokiems pasirodymams daug įtakos turi komanda – vienas kitą palaikome ir padedame“, – kukliai apie stabilius asmeninius rodiklius atsiliepė E.Želionis.

Kaunietis dar prieš kelis mėnesius iš arti stebėjo „Neptūną“ purčiusius vadovybės nesutarimus, vėluojančių atlyginimų istoriją ir Mindaugo Girdžiūno, Arno Butkevičiaus bei Juano Palacioso išėjimą.

„Buvo truputį nerimo, nes vyko permainos, gyvenome nežinioje. Bet viską išgyvenome ir dabar situacija rami.

Kai komandą paliko trys žaidėjai, svarbiausia buvo nepalūžti ir išlikti vieningiems. O dėl M.Girdžiūno ir A.Butkevičiaus (jie persikėlė į „Lietuvos rytą“, – Red.) – tai jų sprendimas. Kiekvienas žmogus yra savo gyvenimo kalvis“, – sakė E.Želionis.

Nors artimiausias E.Želionio ir „Neptūno“ galvosūkis – Karaliaus Mindaugo taurės turnyras namų arenoje, krepšininką pastarosiomis dienomis aplanko ir malonios mintys dėl atsiradimo Dainiaus Adomaičio radare.

D.Adomaičiui pateikus sutrumpintą 20 rinktinės kandidatų sąrašą artimiausiam pasaulio čempionato atrankos langui, jame viena iš dviejų naujų pavardžių buvo būtent E.Želionio.

Jis, kartu su „Lietuvos ryto“ puolėju Egidijumi Mockevičiumi dar niekada nevilkėjo rinktinės marškinėlių.

„Aišku, šiek tiek nustebino, – kalbėdamas apie patekimą į sutrumpintą sąrašą šyptelėjo E.Želionis. – Tik truputėlį tikėjausi, kad galbūt įmanoma patekti į rinktinę“.

Kelis pastaruosius sezonus legionieriaus duoną krimtęs žaidėjas klubų krepšinyje dar niekada nebuvo susidūręs su D.Adomaičiu.

Nors prieš FIBA įvedant naująją atrankos langų sistemą E.Želionis nefigūravo tarp rinktinės kandidatų, teigė visada turėjęs nedidelę viltį.

„Visada buvo tokia viltis, kad gal šįmet pasiseks patekti į rinktinę. Nors ir mažą, bet nuolat ją turėjau“, – pasakojo E.Želionis.

E.Želionio variantą D.Adomaitis rimtai svarstyti turi ne tik dėl to, kad jis šį sezoną yra vienas naudingiausių LKL lietuvių, bet ir dėl Gedimino Oreliko traumos.

„Manau, patekti į sudėtį visai realu. Aišku, gaila, kad viskas tokiomis aplinkybėmis. Užjaučiu Gediminą. Tačiau nieko nepadarysi, toks yra sportas.

Kol kas šios rinktinės žaidimas paliko tikrai gerą įspūdį. Svarbiausia, kad iškovojome dvi pergales. Tikėkimės, kad prie kitų pergalių galėsiu prisidėti ir aš“, – sakė E.Želionis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.