EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičių pagyręs V. Gomelskis spėja, kelintą vietą Eurolygoje užims „Žalgiris“

Kauno „Žalgirio“ klubas tęsia savo žygį Eurolygos atkrintamųjų varžybų link. Jau beveik tiek pat laimėjimų, kaip per visą praėjusio sezono Eurolygą iškovoję kauniečiai tapo savotiškais ramybės drumstėjais Eurolygoje. Su 13 pergalių ir 8 pralaimėjimais Šarūno Jasikevičiaus kariauna kol kas žengia 6-oje vietoje ir turi itin geras galimybes prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

V.Gomelskis.<br>Lrytas.lt koliažas
V.Gomelskis.<br>Lrytas.lt koliažas
V.Gomelskis.<br>eurosport.ru
V.Gomelskis.<br>eurosport.ru
V.Gomelskis.<br>basket.com.ua
V.Gomelskis.<br>basket.com.ua
V.Gomelskis.<br>A.Pliadis
V.Gomelskis.<br>A.Pliadis
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 6, 2018, 11:02 AM, atnaujinta Feb 6, 2018, 11:22 AM

Šią savaitę kauniečių lauks itin rimtas išbandymas: į Lietuvą 22-ojo turo dvikovą žaisti atvyksta Maskvos srities „Chimki“ klubas – būtent jis yra vienas iš tų, kurie bando pasivyti lietuvius ir išstumti juos į septintąją vietą. Rusai savo sąskaitoje turi 12 laimėjimų, o pirmojo rato akistatoje susitvarkė su žalgiriečiais 85:77.

Jau dabar dėliojami akcentai, kas galėtų žaisti šio sezono Eurolygos lemiamose dvikovose ir įvardijamos 8 atkrintamųjų akistatų komandos. Tarp tų galingųjų vienas garsiausių Rusijos krepšinio specialistų 64-erių Vladimiras Gomelskis mato ir Š.Jasikevičiausd komandą.

Tačiau jo manymu ir skaičiavimais, varžybose dėl teisės žaisti Eurolygos finalo ketverte Belgrade Kauno klubui atiteks labai galingas oponentas – dabartinis Eurolygos čempionas Stambulo „Fenerbahce“.

Apie Eurolygos įžvalgas V.Gomelskis parašė asmeniniame tinklaraštyje.

„Žalgiris“ šį sezoną žaidžia daug geriau nei praėjusiame. Jaučiasi Šarūno Jasikevičiaus ranka. Be to, labai patobulėjo Kevinas Pangosas – dabar jis tikras įžaidėjas. Ir toliau nenustoju žavėtis Pauliumi Jankūnu – jis vienas naudingiausių ketvirtos pozicijos žaidėjų visoje Eurolygoje.

„Žalgiris“ tikrai pateks į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Klausimas tik, iš kurios vietos. Man atrodo, kad maksimaliai kauniečiai gali pasiekti penktą vietą, bet greičiausiai bus šešti. Tai reiškia, kad savo aikštės pranašumo ketvirtfinalyje jis neturės. Ir kitas klausimas – prieš ką ketvirtfinalyje teks grumtis. Mano skaičiavimais, „Žalgiriui“ klius Stambulo „Fenerbahce“, o tai – sunkus varžovas. Željko Obradovičius puikiai sugeba ginti savo namų sienas. Belieka žalgiriečiams tikėtis sportinės sėkmės“, – teigė Rusijos krepšinio guru tituluojamas V. Gomelskis.

Vis dėlto, pirmoje komandų dvikovoje žalgiriečiai būtent Stambule sugebėjo įkirsti Eurolygos čempionams 90:89. Su turkais Kauno komanda pas save žais kovo 9 dieną

Garsaus SSRS rinktinės stratego Aleksandro Gomelskio sūnus Vladimiras ne tik prognozavo šio sezono Eurolygos finalo ketverto sudėtį, tačiau atsakė į klausimą, ką jis įvardintų geriausiu SSRS laikų ir postsovietinio laikotarpio žaidėju, žaidusiu NBA.

„Aš manau, kad pirmuoju numeriu reikia įvardinti Arvydą Sabonį, antruoju – Šarūną Marčiulionį, o trečiuoju – Aleksandrą Volkovą. Na, o kalbant apie Eurolygos ketvertą, į jį pateks Maskvos CSKA, Stambulo „Fenerbahce“, Madrido „Real“ ir vienas iš graikiškų klubų. Aš teikiu pirmenybę Pirėjo „Olympiakos“. Į atkrintamąsias, bet be namų pranašumo, žengs antra graikų ekipa – Atėnų „Panathinaikos“, „Žalgiris“, Maskvos srities „Chimki“ ir Tel Avivo „Maccabi“. Gali nutikti ir taip, kad atkrintamosiose varžybose tarpusavyje susitiks dvi Rusijos ir dvi Graikijos komandos“, – teigė V.Gomelskis, nerasdamas vietos finale Kauno komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.