EUROLYGA 2023

Pribloškiantis D. Motiejūno žaidimas Kinijos nestebina – jis tik vidutiniokas

23,2 taško ir 11,8 atkovoto kamuolio. Tokia buvo „Shandong Golden Stars“ puolėjo Donato Motiejūno statistika ką tik pasibaigusiame Kinijos krepšinio lygos reguliariajame sezone. Daugelyje kitų turnyrų šie skaičiai būtų laikomi pribloškiamais, tačiau CBA legionierių mastais Lietuvos krepšininko statistika buvo vidutiniška – rezultatyviausių žaidėjų sąraše D.Motiejūnas užėmė kuklią 27-ąją vietą.

 Donatas Motiejūnas Kinijoje nėra superžvaigždė - jis yra vidutiniokas<br>Twitter.com nuotr.
 Donatas Motiejūnas Kinijoje nėra superžvaigždė - jis yra vidutiniokas<br>Twitter.com nuotr.
 Donatas Motiejūnas Kinijoje nėra superžvaigždė - jis yra vidutiniokas<br>G.Šiupario nuotr.
 Donatas Motiejūnas Kinijoje nėra superžvaigždė - jis yra vidutiniokas<br>G.Šiupario nuotr.
 Donatas Motiejūnas Kinijoje nėra superžvaigždė - jis yra vidutiniokas<br>Facebook nuotr.
 Donatas Motiejūnas Kinijoje nėra superžvaigždė - jis yra vidutiniokas<br>Facebook nuotr.
 Donatas Motiejūnas Kinijoje nėra superžvaigždė - jis yra vidutiniokas<br>Sina.cn nuotr.
 Donatas Motiejūnas Kinijoje nėra superžvaigždė - jis yra vidutiniokas<br>Sina.cn nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 13, 2018, 1:24 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:55 PM

„Golden Stars“ reguliariajame sezone laimėjo 27 iš 38 rungtynių ir užėmė ketvirtąją vietą. Atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalyje „Auksinės žvaigždės“ susitiks su „Jiangsu Dragons“ ekipa, kuri iškovojo 26 pergales ir lentelėje liko vienu laipteliu žemiau.

Viena pergale daugiau iškovojo ir viena pozicija „Golden Stars“ krepšininkus aplenkė Jono Kazlausko treniruojama „Guandong Southern Tigers“ ekipa. Reguliariojo sezono nugalėtoja tapo „Zhejiang Lions“ (31 pergalė), antrąją vietą užėmė „Liaoning Flying Leopards“ (29 pergalės).

„Lions“ legionieriai šiame sezone yra graikas Giannis Bourousis ir amerikietis Courtney Fortsonas, „Flying Leopards“ – amerikiečiai Lesteris Hudsonas ir Brandonas Bassas, „Southern Tigers“ – kanadietis Andrew Nicholsonas ir Dariusas Morrisas (jis sezono viduryje pakeitė prancūzą Edwiną Jacksoną).

Verta pažymėti, kad „Flying Leopards“ ir „Southern Tigers“ atstovaujantys Šiaurės Amerikos krepšininkai niekada nežaidė Europos klubuose, bet po kelis ar kelioliką sezonų praleido NBA lygoje (B.Bassas – net 12 sezonų, o geriausiame karjeros etape buvo „Boston Celtics“ starto penketo žaidėjas).

Tuo tarpu G.Bourousio porininkas C.Fortsonas, kurį karjeros vingiai buvo nubloškę net ir į Rumuniją bei Venesuelą, NBA lygoje žaidė vos 10 rungtynių. Tačiau būtent G.Bourousio ir C.Fortsono duetas Kinijos lygoje buvo veiksmingesnis negu daug sezonų NBA duoną krimtę krepšininkai.

Rezultatyviausiu CBA krepšininku tapęs amerikietis Dariusas Adamsas įmesdavo net 40,1 taško. D.Adamsas, kuris porą metų Eurolygoje atstovavo Vitorijos „Baskonia“ ekipai, šį sezoną vilkėjo „Xinjiang Flying Tigers“ aprangą ir padėjo jai užimti šeštąją vietą („Skrajojantys tigrai“ ketvirtfinalyje bus J.Kazlausko auklėtinių varžovai).

Beje, antrasis „Flying Tigers“ legionierius nuo sausio pradžios yra brazilas Augusto Lima, praėjusį sezoną žaidęs Kauno „Žalgiryje“. Jo vidurkiai Kinijos lygoje – 14 taškų ir 11,1 atkovoto kamuolio.

Rezultatyviausiųjų sąraše nuo D.Adamso mažiausiai atsiliko „Jiangsu Dragons“ gynėjas MarShonas Brooksas (37,8 tšk.) ir „Shanghai Sharks“ gynėjas Jimmeris Fredette‘as (37,4 tšk.). Ir „Dragons“, ir „Sharks“ pateko į atkrintamąsias varžybas.

Sezono rekordą pasiekė per vienas rungtynes 61 tašką pelnęs „Fujian Sturgeons“ įžaidėjas Russas Smithas. Dvejose rungtynėse po 60 taškų įmetė „Quingdao Eagles“ įžaidėjas Jonathanas Gibsonas.

50 ar daugiau taškų krepšininkai šį sezoną pelnė net 34 kartus. O D.Motiejūno asmeninis rekordas buvo tik 33 taškai.

Šandono komandoje kartu su D.Motiejūnu žaidžia buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas T.Lawsonas. Jis reguliariajame sezone pelnydavo 25,8 taško.

CBA lygoje taip pat rungtyniavo dar du buvę LKL klubų legionieriai. Buvęs „Žalgirio“ puolėjas Sonny Weemsas atstovavo į atkrintamąsias varžybas nepatekusiai „Zhejiang Golden Bulls“ ir pelnydavo 31,7 taško.

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Tyrese‘as Rice‘as sausio viduryje „Shenzhen Leopards“ komandoje pakeitė Keithą Langfordą ir pelnydavo tik 15,5 taško.

Beje, dukart rezultatyviausiu Eurolygos krepšininku tapęs K.Langfordas šį sezoną Kinijos lygoje įmesdavo vos 15,9 taško ir buvo vienas didžiausių turnyro nusivylimų.

Tarp krepšininkų, reguliariajame sezone žaidusių rezultatyviau negu D.Motiejūnas, buvo tik du kinai. Lietuvio komandos draugas Ding‘as Yanyuhang‘as įmesdavo 25,7 taško, o J.Kazlausko treniruojamoje komandoje žaidžiantis Yi Jianlianis – 24,2 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.