EUROLYGA 2023

Laikus iš „Barcelona“ klubo prisiminęs Šaras: „Mes salėje apsigyvenę buvome“

Kauno „Žalgirio“ komanda ketvirtadienio vakarą namų arenoje stos jau į 24-ąjį Eurolygos mačą šiame sezone.

Š.Jasikevičius su malonumu prisimena, kai dirbo su S.Petičiumi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Š.Jasikevičius su malonumu prisimena, kai dirbo su S.Petičiumi.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2018, 6:21 PM, atnaujinta Feb 28, 2018, 6:28 PM

Į Kauną atvyksta grėsmingas varžovas. Visai neseniai Karaliaus taurę Ispanijoje iškovojęs „Barcelona“ klubas, kurį treniruoja puikiai Šarūnui Jasikevičiui pažįstamas strategas Svetislavas Pešičius.

Jis treniravo „Barcelona“ 2003-aisiais, kai joje dar žaidė pats lietuvis ir buvo laimėta Eurolyga.

„Nuo S.Pesičiaus atėjimo labai svarbu akcentuotis į kovą po krepšiu. Tai bus vienas svarbiausių dalykų. Kai atėjo šis treneris, komanda labai pasikeitė“, – girdamas varžovų trenerį apie būsimą kovą kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Š.Jasikevičius apie varžovų spragas daug nesvarstė, tik pabrėžė, kad dabar ši komanda yra visiškai kitokia nei buvo anksčiau. Jis su malonumu prisiminė laikus, kai dar pats dirbo S.Pesičiaus treniruotėse.

– Ką galite pasakyti apie „Barcelona“ komandą?

– Kardinaliai pasikeitė, kai atėjo naujas treneris. Žaidžia agresyviau, su didesniu entuziazmu, laimi titulus. Manau, kad dabar galima ją priskirti prie favoritų, kurie gali kažką laimėti. Nemanau, kad prieš porą savaičių kas nors galvojo, kad jie bus pretendentai laimėti Karaliaus taurę, o dabar visi supranta, kad jie yra gali Ispanijos lygą laimėti.

– Bus silpnų vietų pas varžovus?

– Žaisti ten turėtų visi. Bus ta pati komanda, kuri laimėjo Karaliaus taurę ir įveikė labai galingas komandas. Tai tik parodo, kad ji yra aukščiausio lygio ir sezoną užbaigs aukštumoje.

– Kaip su jūsų komandos netektimis? Beno Udrihas žais rytoj?

– Žiūrėsime. Vakar atliko dalį treniruotės, tai galbūt kažkiek išmušė trauma iš vėžių. Žiūrėsime, kaip viskas sueis.

– Kokias spragas parodė pastarasis „Barcelona“ pralaimėjimas „Real“?

– Nebuvo keleto žaidėjų, kurie yra labai svarbūs ir tie, kurie yra pagrindinėje rotacijoje. Be šių žaidėjų ir pergalės taurėje, būvo šioks toks emocinis nusmukimas, o Madridui buvo atvirkštinis variantas. Jie buvo užsivedę po pralaimėjimo dėl pirmojo titulo ir tą parodė su savo kova kitame susitikime.

Madrido komanda po krepšiu atkovojo daugiau kamuolių. Tas bus svarbu rytoj ir mums. Nuo S.Pesičiaus atėjimo tai yra akcentas numeris vienas. Tai bus vienas svarbiausių dalykų.

– Jums tekę dirbti su šiuo treneriu. Kokie prisiminimai?

– Tik geriausi. Jis yra puikus, tokių trenerių nėra daug. Žino ko nori, žino ką daro. Patirtis yra milžiniška. Tiek jo komandos laimi, tiek žaidėjai tobulėja. Metodų yra visokių, bet jeigu komandai reikia laimėti, Europoje sunkiai rasime tokių variantų kaip jis.

– Neseniai žiniasklaidoje pasirodė ir linksmų jūsų isorijų su juo. Šyptelite prisiminęs?

– Istorijų yra daug. Dirbti su juo sunku, tačiau ten visi tobulėja. Aš irgi iš jo daug išmokau, daug elementų yra mūsų žaidime. Kai tiek laiko salėje praleidi, tai istorijų yra daug. Ten mes apsigyvenę buvome, net nežinau ar man reikėjo savo būsto (juokiasi).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.