EUROLYGA 2023

LKL klubų vasaris: trumpas, tačiau kupinas intrigų

Trumpiausias metų mėnuo krepšinio klubams dar labiau sutrumpėjo dėl pasaulio čempionato atrankos rungtynių, per kurias nemažai žaidėjų buvo išvykę į rinktines. Vis dėlto net ir trumpas mėnuo buvo labai svarbus, nes krepšininkai kovojo dėl pirmojo prizo – Karaliaus Mindaugo taurės. Taurė savininkų nepakeitė – ji liko Kauno „Žalgirio“ rankose. 

LKL klubai vasarį turėjo įvairių pasirodymų.<br>G.Šiupario nuotr.
LKL klubai vasarį turėjo įvairių pasirodymų.<br>G.Šiupario nuotr.
Panevėžio klubas Karaliaus Mindaugo taurėje liko trečias.<br>G.Šiupario nuotr.
Panevėžio klubas Karaliaus Mindaugo taurėje liko trečias.<br>G.Šiupario nuotr.
Vilniečiai grįžo į KMT finalą, tačiau ten pralaimėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
Vilniečiai grįžo į KMT finalą, tačiau ten pralaimėjo.<br>G.Šiupario nuotr.
Prieniškius ir toliau populiarina broliai Ballai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Prieniškius ir toliau populiarina broliai Ballai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dzūkai netikėtai pateko į KMT finalo ketvertą.<br>G.Šiupario nuotr.
Dzūkai netikėtai pateko į KMT finalo ketvertą.<br>G.Šiupario nuotr.
Uostamiesčio ekipa išgyveno skaudų kirtį, kai nepateko į KMT finalo ketvertą.<br>G.Šiupario nuotr.
Uostamiesčio ekipa išgyveno skaudų kirtį, kai nepateko į KMT finalo ketvertą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 1, 2018, 11:55 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:05 PM

Du Lietuvos klubai Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kėdainių „Nevėžis“ vasarį baigė europinį sezoną. Tuo tarpu kiti du klubai Klaipėdos „Neptūnas“ ir Utenos „Juventus“ iškovojo teisę sužaisti dar bent po dvejas tarptautines rungtynes. Atrodo, kad tarptautinis sezonas šį pavasarį neįprastai ilgai tęsis ir Eurolygoje kovojančiam „Žalgiriui“. 

„Žalgiris“ 

Vasarį: 6-2.

Nuo sezono pradžios. LKL: 20-3, Taurė: 3-0, Eurolyga: 14-9. 

„Žalgiris“ patvirtino, kad yra aiškus Lietuvos krepšinio lyderis, iškovojęs pirmąjį sezono prizą – Karaliaus Mindaugo taurę. Nors ketvirtfinalyje kauniečiams nervus patampė Šiaulių krepšininkai, paskui viskas vyko paprasčiau ir Šarūno Jasikevičiaus kariauna finale įtikinamai nugalėjo „Lietuvos rytą“ 81:62.

Kauno komandos nuotaiką truputį aptemdė antras iš eilės pralaimėjimas „Lietuvos rytui“, nutraukęs aštuonių pergalių seriją Lietuvos lygoje, bei nesėkmė žaidžiant namie su „Chimki“ klubu. Tačiau „Žalgiris“, nepaisant šių kluptelėjimų, lieka pirmojoje LKL lentelės vietoje ir jau yra tvirtai įkėlęs vieną koją į Eurolygos atkrintamąsias varžybas. Svarbiausiame žemyno turnyre „Žalgiris“ jau kelias savaites labiau kovoja ne dėl bilieto į ketvirtfinalį, bet dėl teisės ketvirtfinalyje turėti aikštės pranašumą. 

„Lietkabelis“

Vasarį: 4-1. 

Nuo sezono pradžios. LKL: 15-8, Taurė: 2-1, Europos taurė: 4-6. 

Panevėžio klubas vasarį aplopė spragas, atsiradusias išvykus Gary Taltonui ir Adui Juškevičiui. Tiesa, naujokai Dominikas Mavra ir Arnas Velička – žemesnio lygio žaidėjai, bet treneris Ramūnas Butautas bent jau galės nuimti dalį krūvio nuo Lorenzo Williamso, kuris buvo išrinktas geriausiu LKL vasario mėnesio krepšininku. 

Šį mėnesį „Lietkabelis“ nieko išskirtinio nenuveikė: Lietuvos lygoje nugalėjo tik autsaiderius, o svarbiausioje dvikovoje – Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje – pripažino „Žalgirio“ pranašumą ir nesugebėjo pakartoti 2017-ųjų pesiekimo. Pernai taurės turnyro finale kovoję panevėžiečiai šiais metais tenkinosi paguodos prizu už trečiąją vietą. 

„Lietuvos rytas“

Vasarį: 4-2.

Nuo sezono pradžios. LKL: 19-4, Taurė: 2-1, Europos taurė: 7-9. 

Pagrindinė „Lietuvos ryto“ užduotis Europos taurės turnyre vėl liko neįgyvendinta. Vilniaus komanda nepateko į antrojo pagal rangą žemyno turnyro ketvirtfinalį ir dar kartą tarptautinį sezoną baigė nesulaukusi pavasario. 

Tuo tarpu nacionalinėse varžybose vilniečių reikalai aiškiai pasitaisė. Lietuvos lygoje „Lietuvos rytas“ laimėjo jau 11 iš eilės rungtynių, o nesėkmės kartėlio nepatiria nuo lapkričio vidurio, kai Klaipėdoje nusilenkė „Neptūnui“. Ši serija padėjo Vilniaus komandai LKL lentelėje pakilti į antrąją vietą. 

Be to, „Lietuvos rytui“ pavyko grįžti į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalą. Nors ketvirtfinalyje Utenos klubas buvo įveiktas tik per plauką, pernai nė viename finale nežaidę vilniečiai vėl prisiminė lemiamų rungtynių skonį. 

„Pieno Žvaigždės“

Vasarį: 5-1. 

Nuo sezono pradžios. LKL: 9-14, Taurė: 0-1, BBL: 12-1.

Pasvalio komanda turėjo pagrįstų ambicijų grįžti į Lietuvos taurės turnyro finalo ketvertą, bet pasiekti šį tikslą sutrukdė ketvirtfinalyje solidžiau rungtyniavęs „Lietkabelis“. 

„Lietkabelis“ buvo vienintelė vasarį „Pieno Žvaigždes“ įveikusi komanda. Visose kitose rungtynėse Gedimino Petrausko vyrai šventė pergales. Pasvaliečiai sėkmingai baigė Baltijos lygos reguliarųjį sezoną, pirmosiose regioninio turnyro ketvirtfinalio rungtynėse išvykoje sutriuškino Pernu „Sadam“ klubą, o Lietuvos lygoje nugalėjo labai tvirtus varžovus „Neptūną“ ir „Juventus“. 

„Vytautas“

Vasarį: 1-1.

Nuo sezono pradžios. LKL: 5-18, BBL: 4-3 (pasitraukė), Čempionų lygos atranka: 1-1. 

Dar kartą grįžti į Lietuvą sugundęs Rashauną Broadusą (šis amerikietis apsivilko jau šeštos LKL komandos aprangą), „Vytautas“ vasario viduryje išvykoje nugalėjo „Šiaulius“ ir nutraukė gruodžio viduryje prasidėjusią 11 pralaimėjimų seriją (skaičiuojant visus turnyrus). 

Pergalė nepadėjo pabėgti iš paskutinės vietos, tačiau Prienų-Birštono komanda nedaug atsilieka ne tik nuo devintąją vietą užimančio „Nevėžio“ (vienu tašku), bet ir nuo atkrintamųjų varžybų zonoje esančių „Šiaulių“ ir „Dzūkijos“ (dviem taškais). Kita vertus, jei Virginijaus Šeškaus kompanijai Ballų šeimos šou bus svarbiau nei tikras krepšinis, tai net ir nedidelį atsilikimą panaikinti bus labai sunku. 

„Šiauliai“

Vasarį: 2-3.

Nuo sezono pradžios. LKL: 7-15, Taurė: 0-1, BBL: 11-2. 

Šiauliečiai vasario mėnesį labiausiai pasižymėjo rungtynėse, kurias pralaimėjo. Antano Sireikos auklėtiniai Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje nepabūgo „Žalgirio“ autoriteto ir priešinosi favoritams iki paskutiniųjų akimirkų. 

Laimėti tų rungtynių nepavyko, bet pergalių irgi buvo. Dėl kelialapio į LKL atkrintamąsias varžybas kovojantys „Šiauliai“ nugalėjo vieną pagrindinių varžovių „Dzūkiją“, o Baltijos lygoje jau pradėjo atkrintamąsias varžybas ir pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse išvykoje įveikė „Ogre“ komandą. Regioniniame turnyre šiauliečiai, vedami ką tik Lietuvos rinktinėje debiutavusio Lauryno Biručio, ko gero gali nueiti net ir visą kelią. 

„Dzūkija“

Vasarį: 2-4.

Nuo sezono pradžios. LKL: 7-16, Taurė: 1-2. 

Alytaus krepšininkai nudžiugino savo aistruolius istoriniu pasiekimu – „Dzūkija“ pirmą kartą pateko į šalies taurės turnyro pusfinalį. Dzūkai duris į finalo ketvertą atsivėrė ketvirtfinalyje išvykoje netikėtai pasklupdę pastaruoju metu prastai žaidžiantį „Neptūną“. Baigiamajame etape Alytaus ekipai iškovoti pergalių nepavyko, bet varžovai išties buvo aukštesnio lygio. 

Vasarį „Dzūkija“ pasiekė ir dar vieną svarbią pergalę. Alytiškiai Lietuvos lygos rungtynėse irgi išvykoje nugalėjo „Juventus“ komandą ir nutraukė penkių pralaimėjimų seriją. Dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas kovojančiai komandai kiekvienas taškas yra labai svarbus, juolab išvykus dviem buvusiems lyderiams Alejandro Hernandezui ir Katinui Reinhardtui. Pakeisti šiuos žaidėjus bando vasarį į Alytų atvykę amerikiečiai Parrishas Petty ir Alanas Wigginsas. 

„Nevėžis“ 

Vasarį: 1-2.

Nuo sezono pradžios. LKL: 6-17, FIBA Europos taurė: 8-8. 

Kėdainių krepšininkai trinktelėjo durimis FIBA Europos taurės turnyre. Nora „Nevėžis“ nepateko į ketvirtfinalį, paskutinėse rungtynėse išvykoje nugalėjo Stambulo „Demir Inššat“ komandą ir sutrukdė į kitą etapą prasibrauti įveiktiems varžovams. 

Lietuvos lygoje kėdainiečiai užima priešpaskutinę devintąją vietą. Ir aštuntoji, ir dešimtoji pozicijos – visai šalia (tiek nuo vienos, tiek nuo kitos skiria tik taškas), bet atsisveikinimas su vienu rezultatyviausių žaidėju Valerijumi Lichodejumi (įmesdavo 10,8 taško) smarkiai susilpnino „Nevėžį“ ir neabejotinai apsunkins kovą su kitais LKL autsaideriais. 

„Juventus“

Vasarį: 1-3.

Nuo sezono pradžios. LKL: 9-14, Taurė: 0-1, Čempionų lyga: 6-10.

Žydrūno Urbono auklėtiniai pagriebė šiaudą ir pratęsė europinį sezoną. Tiesa, „Juventus“ nepavyko patekti į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas, tačiau paskutinėse grupės rungtynėse išvykoje nugalėję Mursijos UCAM komandą, uteniškiai iškovojo teisę pereiti į FIBA Europos taurės atkrintamąsias varžybas. 

Utenos krepšininkams labai nedaug trūko, kad pasiektų dar vieną tikslą. Vis dėlto Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje per pratęsimą teko pripažinti „Lietuvos ryto“ pranašumą.

LKL čempionate „Juventus“, kurio lyderis Anthony Irelandas pakilo į viršutinę rezultatyviausių žaidėjų sąrašo eilutę (vid. 14,5 taško) tęsia kovą dėl penktosios vietos. 

„Neptūnas“

Vasarį: 1-3.

Nuo sezono pradžios. LKL: 17-5, Taurė: 0-1, Čempionų lyga: 7-7.

Puikiai sezoną pradėjęs, bet žiemos pradžioje didelių permainų sukrėstas „Neptūnas“ grimzta vis giliau ir giliau. Vasarį klaipėdiečiai patyrė didžiausią smūgį, kai namie pralaimėjo Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynes „Dzūkijai“. Kad ir kas dar nutiktų šį sezoną, šis pralaimėjimas taip ir liks skaudžiausias, nes „Neptūnas“ dėl jo praleido Klaipėdoje vykusį finalo ketverto turnyrą.

Čempionų lygos grupės etapą klaipėdiečiai baigė dviem pralaimėjimais (iš paskutiniųjų aštuonerių rungtynių laimėjo vos dvejas). Lamei, dar rudenį iškovoti taškai „Neptūnui“ užtikrino kelialapį į atkrintamąsias varžybas.

Taškų kol kas užtenka ir LKL čempionate, kuriame Klaipėdos komanda žengia trečia. Persvara prieš „Lietkabelį“ nedidelė, bet kiti klubai jau atsiliko tiek, kad „Neptūnas“ gali būti ramus, jog LKL ketvirtfinalyje turės aikštės pranašumą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?