EUROLYGA 2023

Prienuose prieš „Lietuvos rytą“ - tik vienas iš brolių Ballų

 

Prienų ekipai atstovaus tik LiAngelo Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Prienų ekipai atstovaus tik LiAngelo Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lkl.lt ir lrytas.lt inf.

Mar 3, 2018, 5:30 PM

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai šeštadienį iškeliavo į Prienus, kur turės pirmą galimybę aikštelėje susikauti garsiųjų brolių Ballų dinastijos atstovais. Tačiau 16-metis LaMelo prieš savaitę draugiškame turnyre patyrė nugaros traumą ir kuriam laikui iškrito iš rikiuotės, tad vilniečiams iššūkį mes tik 19-metis LiAngelo.

Prieš LKL 24-ojo turo mačą „Vytauto“ ekipoje vyravo optimistinės nuotaikos, nes visi kiti prieniškiai pirmą kartą per ilgą laiką pagaliau yra sveiki ir pasiruošę žaisti.

Tikslas - aštuntoji vieta

Iki reguliariojo sezono pabaigos liko 13 rungtynių, tad Virginijaus Šeškaus kariauna turi visas galimybes išlipti iš lentelės dugno. Šiuo metu vos 5 pergales turintis bei 10-oje vietoje žygiuojantis „Vytautas“ yra nusitaikęs į atkrintamąsias varžybas.

„Tai yra mūsų tikslas, – lkl.lt sakė „Vytauto“ gynėjas Tomas Dimša. – Rungtynių liko dar daug, tad šansų tikrai turime. Kelios pergalės ir viskas apsiverstų. Žiūrime optimistiškai, esame sveiki ir tikrai galime kovoti dėl 8 vietos.“

Tokie prieniškių norai tikrai nėra laužti iš piršto: „Vytautą“ nuo aštuntoje vietoje esančios „Dzūkijos“ skiria vos dvi pergalės.

Pirmąjį žingsnį tikslo link V.Šeškaus auklėtiniams padaryti bus labai sudėtinga. Į Prienus atvyksta „Lietuvos rytas“, kuris pastarąjį tarpusavio susitikimą sostinėje laimėjo net 57 taškų persvara (113:56).

„Šioje dvikovoje mes neturime ko prarasti, o tai gali mums būti privalumas, – artėjančio mačo akcentus dėliojo T. Dimša. – Pagaliau visi esame sveiki, stengsimės ir kovosime, tačiau privalome galvoti tik apie pergalę, o ne kaip stengtis pralaimėti mažesniu skirtumu. Sudėtis dabar yra tokia, su kuria galime pasistengti kažką nuveikti.“

Laimėjo 11 mačų iš eilės

Nuo pastarųjų oficialių „Lietuvos ryto“ rungtynių praėjo dvi savaitės, tačiau pralaimėjimo kartėlis dar jaučiasi. Vilniečiai Karaliaus Mindaugo taurės finale pripažino Kauno „Žalgirio“ pranašumą.

Tuo metu LKL pirmenybės Rimo Kurtinaičio armijai klostosi kur kas geriau. Sostinės ekipa paskutiniame mače vasario 11-ąją namuose įveikė tą patį „Žalgirį“ ir tęsia jau 11 pergalių seriją. Joks kitas LKL klubas šiuo metu nėra laimėjęs daugiau nei dviejų pergalių iš eilės.

Abu klubai delegavo žaidėjus į pastarąjį pasaulio čempionato atrankos langą. „Vytauto“ gynėjas Denysas Lukašovas gynė Ukrainos garbę, tuo metu „Lietuvos ryto“ žaidėjai Rokas Giedraitis, Mindaugas Girdžiūnas bei Martynas Echodas užsivilko Lietuvos rinktinės marškinėlius. Pastarajam žaidėjui tai buvo debiuto mačas šalies rinktinėje.

„Emociškai tai tikrai davė labai daug naudos, debiutas rinktinėje man pridėjo pasitikėjimo savimi. Buvo labai malonu patekti į rinktinę“, – džiaugėsi M.Echodas.

Atvykus broliams Ballams „Vytautą“ persekioja gynybos problemos gynyboje. Per penkerias LKL rungtynes V. Šeškaus auklėtiniai vidutiniškai į savo krepšį praleisdavo po 102 taškus, tuo metu pastarajame draugiškame „Big Baller Brand“ turnyre „Vytautas“ varžovams leisdavo pelnyti net po 121,6 taško.

„Vytautas“ puolime žaidžia greitą amerikietiško stiliaus krepšinį – pelno daug taškų, tačiau gynyboje privalome juos bausti. Turime panaudoti savo progas, nes jie gynyboje tikrai daro daug klaidų“, – varžovų silpnąją pusę pabrėžė M.Echodas.

Sekmadienį - keturi mačai

Likusios 24-ojo turo rungtynės vyks sekmadienį.

Skaudų pralaimėjimą Mindaugo taurės ketvirtfinalyje patyręs ir namuose vykusioje taurėje nedalyvavęs Klaipėdos „Neptūnas“ toliau buksuoja. Uostamiesčio ekipa ketvirtadienį savų žiūrovų akivaizdoje pripažino ir „Šiaulių“ pranašumą. Ar Kazio Maksvyčio kariauna atsities dvikovoje su 9-oje vietoje esančiu Kėdainių „Nevėžiu“? „Neptūnas“ – „Nevėžis“ žais sekmadienį 17.00.

Lemiamą reguliariojo sezono atkarpą Eurolygoje žaidžiantis bei viena koja ketvirtfinalyje jau esantis Kauno „Žalgiris“ namuose priims Alytaus „Dzūkiją“. Nors iš kauniečių galime tikėtis daug keitimų ir poilsio lyderiams, tačiau dzūkams tai neturėtų padėti iš Kauno išsivežti pergalę. „Žalgiris“ – „Juventus“ žais sekmadienį 17.20.

„Šiauliai“ po dvejų metų pertraukos patiesė stringantį „Neptūną“ ir yra pakilios nuotaikos. Būsimas Saulės miesto komandos varžovas – rinktinių pertraukos laukęs bei baterijas persikrovęs Utenos „Juventus“. „Šiauliai“ – „Juventus“ žais sekmadienį 17.30.

Prieš beveik tris savaites Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje susikovę Panevėžio ir Pasvalio klubai savo jėgas pasitikrins dar sykį. Praėjusį kartą triumfavo Ramūno Butauto auklėtiniai, o kas šį kartą laimės šį Aukštaitijos derbį? „Lietkabelis“ – „Pieno žvaigždės“ žais sekmadienį 18.15.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.