EUROLYGA 2023

Buvę „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ legionieriai vėl Lietuvoje: turi ryškių prisiminimų

„Ilgas tas kelias į Lietuvą“, – nusijuokė buvęs Kauno „Žalgirio“ legionierius Dee Bostas. Strasbūro IG klubui atstovaujantis amerikietis pirmadienį su visa komanda traukiniu pajudėjo į Paryžių, iš ten lėktuvu skrido į Kopenhagą, o Palangoje galiausiai nusileido tik antradienio naktį.

 D.Bostas ir D.Loganas trumpam sugrįžo į Lietuvą.<br> lrytas.lt montažas.
 D.Bostas ir D.Loganas trumpam sugrįžo į Lietuvą.<br> lrytas.lt montažas.
 D.Loganas.<br> T.Bauro nuotr.
 D.Loganas.<br> T.Bauro nuotr.
 D.Bostas. <br> G.Bitvinsko nuotr.
 D.Bostas. <br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 7, 2018, 9:37 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 11:28 AM

Prancūzijos ekipa Lietuvoje trečiadienį žais FIBA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“.

Klaipėdiškiai 28-erių D.Bostui jau pažįstami – šio sezono pradžioje tris mėnesius atstovaudamas „Žalgiriui“, jis spėjo sužaisti prieš uostamiesčio klubą.

„Grįždamas į Lietuvą jaučiuosi puikiai. Juk jau žinau, ko galiu tikėtis iš Klaipėdos komandos, atsimenu kai kuriuos jų žaidėjus, – portalui lrytas.lt pasakojo D.Bostas. – Gerai žinau, kokios lietuvių komandos kovingos, todėl turėsime susikaupti rungtynėms“.

D.Bostas iš „Žalgirio“ į Strasbūrą persikėlė praėjusių metų gruodį, kai į komandą įsilieti nesugebėjo po pėdos traumos.

Nors oficialiai gynėjas Kauną paliko abipusiu susitarimu, dabar žaidėjas atskleidė, kad tai buvo jo iniciatyva.

„Aš pirmas pateikiau pasiūlymą, o klubas sutiko. Tiesiog norėju žaisti kuo daugiau. Kartais reikia priimti nelengvus sprendimus. Galiu pasakyti, kad „Žalgiryje“ patyriau įsimintinų akimirkų, tai buvo puikus laikas.

O Prancūzijoje viskas kol kas klostosi tikrai gerai – vėl gaunu žaidimo laiko, šalies lygoje esame pirmoje vietoje, FIBA Čempionų lygos grupių etapą taip pat baigėme pirmi“, – pasakojo D.Bostas.

Amerikietis yra ne vienintelis Strasbūro ekipos žaidėjas, pažįstantis Lietuvą. Klube taip pat rungtyniauja buvęs Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ legionierius Michaelis Dixonas bei Vilniaus „Lietuvos rytui“ atstovavęs Davidas Loganas.

Pastarojo istorija Lietuvoje nebuvo tokia graži, kaip D.Bosto. Pirmą praėjusio sezono pusę Vilniuje praleidęs D.Loganas ne itin mėgo trenerį Tomą Pačėsą, o vėliau, jau vadovaujant Rimui Kurtinaičiui, užsimanė palikti sostinę.

Šį siekį amerikietis vykdė įvariai – ir apatišku žaidimu skandindamas „Lietuvos rytą“ Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalyje, ir, kaip R.Kurtinaitis pasakojo, „verkiančiai“ jam kalbėdamas apie norą namo.

Nors D.Loganas ir D.Bostas dabar yra neblogi bičiuliai, apie įsimintiną patirtį Lietuvoje dar nesikalbėjo.

„Tik žinau, kad Davidas rungtyniavo „Lietuvos ryte“, bet plačiau nieko nepasakojo. Tiesą sakant, reikės jo paklausti apie įspūdžius“, – sakė D.Bostas.

Buvęs žalgirietis pridūrė, jog niekada nepamirš laiko Kaune, o su komandos draugais tebesutaria puikiai.

„Vis dar bendrauju su Kevinu, Aaronu, Ule, kartais ir Jankiu“, – šypsodamasis vardino jis.

Krepšininkas sakė, kad kai kurių „Žalgirio“ Eurolygos rungtynių nespėja pažiūrėti dėl laiko stokos, tačiau atidžiai seka šiuo metu ketvirtąją vietą turnyre užimančių kauniečių rezultatus.

„Nesu nustebęs, kad komanda taip aukštai – Šaras puikiai valdo kolektyvą. Dar kai aš buvau komandoje, „Žalgiris“ žaidė neblogai, o nuo to laiko jie stabiliai kilo aukštyn.

Jei atvirai, manau, kad ir su kuo jie susidurs atkritamosiose, varžovams „Žalgiris“ bus sudėtinga užduotis. Šaras rungtynėms pasiruošia labai gerai, todėl spėčiau, kad komanda gali žygiuoti ir iki finalo ketverto“, – svarstė D.Bostas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.