EUROLYGA 2023

Lietuvos talentų agentai: kieno rankose „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ ateitis?

Jaunųjų krepšinio talentų medžioklė Lietuvoje – labai karšta. Nors daug žadantys Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ klubų dubleriai dar tik pradeda profesionalų karjeras, agento neturi tik retas žaidėjas.

 Talentingiausi Lietuvos krepšininkai tampa tikru agentų grobiu.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Talentingiausi Lietuvos krepšininkai tampa tikru agentų grobiu.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 D.Sirvydis tapo naudingiausiu Eurolygos jaunimo turnyro žaidėju.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 D.Sirvydis tapo naudingiausiu Eurolygos jaunimo turnyro žaidėju.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Blaževičius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Blaževičius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 D.Vilys.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 D.Vilys.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Arlauskas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Arlauskas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 E.Venskus.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 E.Venskus.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 A.Pilauskas.<br> M.Kulbio nuotr.
 A.Pilauskas.<br> M.Kulbio nuotr.
 G.Masiulis.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 G.Masiulis.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

2018-03-24 20:36, atnaujinta 2018-03-27 11:02

Nepaisant to, kad dažniausiai agentai neturi oficialių sutarčių su nepilnamečiais žaidėjais, visiškai įprasta, kad talentingiausi krepšininkai su agentūromis bendrauja jau nuo 15 ar 16 metų.

Lrytas.lt pasidomėjo, su kokiais agentais dirba dviejų didžiausių Lietuvos klubų jaunimo komandų žaidėjai.

Vilniaus „Perlas“

Arvydo Gronskio treniruojamoje sostinės „Perlo“ komandoje augantys krepšininkai pasidalinę labai įvairiai.

Komandos kapitonas 19-metis Aistis Pilauskas vienintelis dirba su užsienio agentūra – įžaidėjui jau kurį laiką atstovauja „Beobasket“, vadovaujama Miško Raznatovičiaus.

A.Pilauskas 2016-2017 metų sezone epizodiškai rungtyniavo ir pagrindinės „Lietuvos ryto“ komandoje, tačiau dėl kryžminių kelio raiščių traumos ilgam iškrito iš rikiuotės ir grįžo į dublerių gretas.

Po vieną krepšininką „Perlo“ ekipoje oficialiai turi trys lietuvių agentai.

„You First/ASM Sports“ atstovas Deimantas Baziukas turi sutartį su 19-mečiu gynėju Karoliu Giedraičiu, „East Players“ ir Šarūnas Broga atstovauja tokio pačio amžiaus puolėjui Einarui Tubučiui, o metais vyresnis Arnas Beručka dirba su Sauliumi Švetkausku.

Pastarasis krepšininkas jau spėjo išbandyti aukštesnio lygio krepšinį – praėjusio sezono pabaigoje jis trumpam buvo paskolintas Prienų-Birštono „Vytautui“, o taip pat retkarčiais sulaukia ir Rimo Kurtinaičio kvietimo į „Lietuvos ryto“ gretas.

Perspektyviausiu komandos krepšininku laikomas 17-metis gynėjas Deividas Sirvydis sutarčių su agentais turėti dar negali, tačiau jį konsultuoja D.Baziukas.

Kitas skautus itin dominantis „Perlo“ ekipos žaidėjas, 16-metis vidurio puolėjas Marekas Blaževičius, konsultuojasi su T.Bulotu.

Dar du pilnametystės nesulaukę krepšininkai Simas Jarumbauskas bei aukštaūgis Jonas Paukštė taip pat turi pagalbininkus – pirmasis bendrauja su S.Švetkausku, antrasis – D.Baziuku.

Beje, 17-metis atakuojančio gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis S.Jarumbauskas kovo pradžioje su „Lietuvos rytu“ pasirašė ilgalaikę sutartį.

Jokio agento oficialiai neturi ir 18-ąjį gimtadienį neseniai atšventęs įžaidėjas Domantas Vilys, iki šiol neformaliai besitariantis su T.Bulotu.

Dar penki ekipos krepšininkai – Tadas Vaičiūnas, Robertas Keliačius, Lukas Kvedaravičius, Domantas Pipiras bei Martynas Maskolaitis su agentūromis nebendradarbiauja.

Nuo šio sezono visi „Perle“ rungtyniaujantis krepšininkai turi sutartis su „Lietuvos ryto“ klubu. 

Kauno „Žalgiris-2“

Tarp Tomo Masiulio treniruojamų Kauno ekipos dublerių, kaip ir pagrindinėje komandoje, daug klientų turi „BBaltics“ agentūra.

Su T.Bulotu dirba 19-metis Grantas Vasiliauskas, Matas Jogėla, Lukas Uleckas bei pagrindinės komandos slenkstį jau peržengęs Gytis Masiulis.

19 metų G.Masiulis šį sezoną žymiai dažniau rungtyniauja būtent vyrų komandoje – ten jis žaidė 21 LKL ir 8 Eurolygos rungtynėse. Tuo tarpu NKL jis ant parketo pasirodė tik 7 mačuose.

Praėjusią vasarą G.Masiulis taip pat buvo pateikęs paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje, tačiau ją atsiėmė, norėdamas tiesiog patraukti skautų dėmesį.

Perspektyvių klientų „Žalgirio“ sistemoje turi ir Š.Broga. Iš vyresnių krepšininkų šiam agentui priklauso 22-ejų Martynas Sajus ir šį sezoną „Šiauliams“ paskolintas 20-metis Laurynas Birutis.

Abiejų krepšininkų kelias kol kas klostosi skirtingai – sezono pradžioje traumą patyręs M.Sajus kol kas nepateisina Šarūno Jasikevičiaus lūkesčių, o L.Birutis Šiauliuose rungtyniauja itin solidžiai.

Š.Broga taip pat dirba su 18-mečiu puolėju Vitalijumi Koziu, jo bendraamžiu Mariumi Valinsku, bei konsultuoja pilnametystės dar nesulaukusius Eriką Venskų bei Roką Jokubaitį.

Pastarasis 17 metų įžaidėjas krepšinio skautus šįmet vykusiame Eurolygos jaunimo turnyre žavėjo išskirtiniu aikštės matymu ir reidais link krepšio bei yra laikomas vienu daugiausiai žadančių „Žalgirio“ sistemos auklėtinių.

Dar vienas „Žalgirio“ talentas, 17-metis Laurynas Vaištaras konsultuojasi su „You First/ASM Sports“ ir D.Baziuku.

Įdomi ir šį sezoną prie pagrindinės komandos vis prisijungiančio 17-mečio gynėjo Martyno Arlausko situacija.

Jis, nors konsultuojasi su T.Bulotu, agento neturi ir kol kas apmokamos sutarties gali nesiekti, mat tarp jo variantų – JAV studentų lyga (NCAA).

M.Arlauskas jau yra sulaukęs susidomėjimo iš Gonzagos universiteto, kuriame savo NBA karjeros pamatus pasiklojo Domantas Sabonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.