EUROLYGA 2023

Ž. Skučas atkirto širstančiam Š. Jasikevičiui: „Šiurkščiai žaidžiu? Nemanau“

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse sekmadienį Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjas Žygimantas Skučas, siekdamas pagauti kamuolį, užgriuvo ant Kauno „Žalgirio“ puolėjo Aarono White'o. Amerikietis šlubčiodamas paliko aikštę, o šis žaidėjų susidūrimas sukėlė daug aistrų ne tik aikštėje, tačiau ir už jos ribų. 

 lrytas.lt fotomontažas
 lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2018, 7:11 PM, atnaujinta Mar 26, 2018, 7:33 PM

„Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius po rungtynių buvo įpykęs. Paklausus, ar A.White'o trauma yra Ž.Skučo kaltė, iš karto aštriai rėžė:  „Ar tame epizode buvo Skučo kaltė? O tai kieno dar kaltė ten buvo? White‘o? Ar jis ant Skučo krito po švilpuko, kai jau nebuvo jokių šansų paimti kamuolį? Tai tęsiasi metai iš metų. Ir dabar vėl nebuvo reaguojama į tai. Kurtinaičio konferencijas pasižiūrėkite. Manote, jam labai malonu apie Skučą šnekėti? Tikrai ne. Ar man dabar malonu? Bet reikia šnekėti, nes jis traumuoja žmones, absoliučiai nesupranta, ką jis daro. Po to vėl buvo keturios provokacijos, kurios vėl praslydo teisėjams pro akis.“

Pats Ž.Skučas yra ne kartą kaltintas šiurkščiu žaidimu, nesportišku elgesiu aikštėje. Tačiau 201 cm ūgio 26-erių kaunietis neįžvelgia savo neteisėtų veiksmų. Pasak jo, viskas tėra žaidybiniai epizodai. 

– Kalbama, kad epizodas su A.White'u buvo tyčinis. Kaip situaciją vertinate jūs pats? – lrytas.lt paklausė Ž.Skučo

– Tai aišku, netyčinis. Visiškai žaidybinis. Kiekvienose rungtynėse būna tokių epizodų, ne tik „Lietkabelio“. 

– Teko skaityti Šarūno Jasikevičiaus komentarą po rungtynių?

– Teko.

– Kaip į tai reaguojate?

– Sakau, kauniečiams tai buvo jau trečiosios rungtynės šią savaitę ir manau, kad pastarosios dvejos buvo įtemptos. Galbūt ir sekmadienį „Žalgiris“ nesitikėjo tokios įtemptos dvikovos, todėl šiek tiek pasikarščiavo.

Galbūt kauniečiai yra pavargę po visos savaitės rungtynių. Ir trenerių štabas, ir patys žaidėjai, galvoju, dėl tos priežasties prastai sureagavo į žaidybinę situaciją.

-  Savo žaidimo stilių ne kartą esate apibūdinęs kaip aštrų. Bet žmonės iš šalies pastebi jūsų sukurtas šiurkščias ir tyčines situacijas mačų metu.

– Na taip, bet šiais laikais tiesiog yra vaizdo įrašų peržiūros ir matyti, kad tas ar kitas susidūrimas yra netyčinis. Net vaizduotei vietos nebelieka, ką ten galima dar pakomentuoti.

– O ką po rungtynių su žalgiriečiais jums kalbėjo „Lietkabelio“​ treneris ir jūsų komandos draugai?

– Visi palaiko. Ne pirmą kartą vyksta kažkokie neramumai aplink mane ir savotiškas ažiotažas dėl vieno ar kito žaidybinio momento, bet visi palaiko. Ir aš tai pat ramus.

– Tokia kritikos lavina jūsų iš vėžių neišmuša?

– Žinote, jei aš pradėsiu giliai į širdį dėtis tokią kritiką ir į ją reaguoti, tuomet jau tikrai pasibaigs visi mano krepšiniai ir galėsiu kabinti sportbačius ant vinies.

– Bet ar nemanote, kad kartais per šiurkščiai žaidžiate?

– Ne, nemanau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.