EUROLYGA 2023

„Juventus“ sieks stebuklo – prasiveržti į FIBA Europos taurės pusfinalį

Trečiadienio vakarą Utenos „Juventus“ Italijoje sieks pratęsti istorinį žygį Europoje. Uteniškiai FIBA Europos taurės turnyro ketvirtfinalio atsakomosiose rungtynėse stos į žūtbūtinį mūšį su Avelino „Sidigas“ klubu. Pergalės kaina – kelialapis į pusfinalį.

Žydrūnas Urbonas<br>T.Bauro nuotr.
Žydrūnas Urbonas<br>T.Bauro nuotr.
Utenos „Juventus“ ekipa<br>championsleague.basketball. com nuotr.
Utenos „Juventus“ ekipa<br>championsleague.basketball. com nuotr.
Utenos „Juventus“ ekipa<br>championsleague.basketball. com nuotr.
Utenos „Juventus“ ekipa<br>championsleague.basketball. com nuotr.
Utenos „Juventus“ ekipa<br>championsleague.basketball. com nuotr.
Utenos „Juventus“ ekipa<br>championsleague.basketball. com nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 28, 2018, 2:06 PM, atnaujinta Mar 28, 2018, 2:11 PM

Pirmoji komandų akistata praėjusią savaitę Utenoje baigėsi lygiosiomis 77:77. Tose rungtynėse Ž. Urbono auklėtinių gretose rezultatyviausiai žaidė Kenny Gainesas pelnęs 18 taškų bei Maksimas Kornienko (10 atkovotų kamuolių) ir Mindaugas Kupšas (8 atkovoti kamuoliai) surinkę po 15 taškų.

Varžovų stovykloje išsiskyrė Dezas Willsas su 17 taškų ir Kyrylas Fesenko (6 atkovoti kamuoliai, 3 blokuoti metimai) surinkęs 15.

„Labai svarbu bus sustabdyti jų greitą puolimą. Avelino komanda mėgsta žaisti greitai, turi staigius amerikiečius, todėl jie tikrai bandys pasinaudoti šiuo žaidimo komponentu. Mums reikia protingai naudoti pražangas ir neleisti jiems bėgti. Kitas svarbus dalykas – žaidimas prieš K.Fesenko. Utenoje mums nepavyko jo iki galo sustabdyti, tad bandysime nekartoti klaidų. Galiu pasakyti net taip, kad klausimas, kaip grubiai mums pavyks prieš jį sužaisti, nes be pražangų jo sustabdyti beveik neįmanoma. Jis yra aukščiausios klasės vidurio puolėjas“, – kalbėjo uteniškių vedlys.

„Puolime stengsimės pasinaudoti savo stipriosiomis pusėmis ir jas pritaikyti varžovų gynybos spragoms. Darėme pirmųjų rungtynių analizę, žiūrėjome daug kitų Avelino rungtynių vaizdo įrašų. Jie tikrai turi silpnų pusių, todėl mes privalėsime jas išnaudoti. Taip pat matėme savo klaidas pirmajame mače, todėl stengsimės jų nekartoti. Psichologija visgi labiau slėgti turėtų šeimininkus. Mes jau pasiekėme gerą rezultatą, todėl pralaimėjimo atžvilgiu mūsų niekas nelinčiuotų. Žinoma, mes norime laimėti ir bandysime tą padaryti. Galima pasakyti tai: mes norime laimėti, o varžovai – privalo“, – būsimus šeimininkus ir rungtynių svarbą apibūdino „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas.

Atsakomosiose rungtynėse „Juventus“ versis be pirmajame susitikime Achilo sausgyslės traumą patyrusio ir iš rikiuotės iki sezono pabaigos iškritusio K. Gaineso, tačiau Utenos komandai trečiadienio vakarą vyksiančiose rungtynėse jau turėtų padėti Anthony Irelandas, kuria dėl traumos buvo praleidęs pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes.

„Tikimės, kad Anthony Irelandas mums jau galės padėti šį vakarą. Jei jis bus toks, koks prieš traumą, jis gali tapti X faktoriumi. Taip pat, kaip ir Jonas Zakas. Jis tikrai gaus žaidimo laiko, nes aštuonių žmonių rotacijos tokiame mače neužteks. Žinome, kad Jonas yra drąsus vaikis, tad keli jo taškai šiose rungtynėse mums taip pat būtų aukso vertės“ – A. Irelando ir J. Zako reikšmę rungtynėse Italijoje įvertino „Juventus“ vairininkas.

Į lemiamą dvikovą abi komandos stos po patirtų nesėkmių vietiniuose čempionatuose.

Uteniškiai šeštadienį vykusiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse 81:90 turėjo pripažinti Klaipėdos „Neptūno“ pranašumą, o tuo tarpu „Sidigas“ ekipa sekmadienį Italijos čempionate 75:82 nusileido Eurolygoje rungtyniaujančiam lietuviškajam Milano „Olimpia“ klubui ir turnyro lentelėje smuktelėjo iš trečiosios pozicijos į ketvirtąją.

Ketvirtfinalio rungtynių tiesioginę transliaciją iš Italijos 21 val. 30 min. galima bus stebėti oficialiame Utenos „Juventus“ klubo feisbuko puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.