EUROLYGA 2023

Po kreivų žvilgsnių Ballų pusėn – LaVaro žodžiai apie lietuvių pavydą

Vidinė Prienų-Birštono „Vytauto“ komandos atmosfera ir toliau lieka šaltoka. Šio fakto po skaudžios savaitgalio nesėkmės Lietuvos krepšinio lygoje neslėpė treneris Virginijus Šeškus, o dabar savo nuomonę išdėstė ir LaVaras Ballas.

 L.Ballas svarstė, jog Prienų komandos atmosferos pataisyti nebegalima.<br> AFP/Scanpix ir G.Šiupario nuotr.
 L.Ballas svarstė, jog Prienų komandos atmosferos pataisyti nebegalima.<br> AFP/Scanpix ir G.Šiupario nuotr.
 V.Šeškus ir L.Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 V.Šeškus ir L.Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 LiAngelo pateikė paraišką NBA naujokų biržai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 LiAngelo pateikė paraišką NBA naujokų biržai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Broliai Ballai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Broliai Ballai.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 L.Ballas su gerbėjais.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 L.Ballas su gerbėjais.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 L.Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 L.Ballas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 28, 2018, 9:48 AM, atnaujinta Mar 28, 2018, 10:05 AM

„Visa „chemija“ turėjo prasidėti nuo pat pradžių, bet jos nebuvo. O tokių dalykų ilgai nesuvaidinsi“, – kalbėjo amerikietis.

„Pamoka“ kinams

Kol dalis „Vytauto“ krepšininkų ir toliau skersai žiūri į brolių LaMelo ir LiAngelo keliamą šurmulį komandoje, LaVaras nesukdamas galvos vykdo savo planus.

Trumpam apsivilkęs komandos trenerio kostiumą jis antradienį Prienų krepšininkams vadovavo draugiškose rungtynėse su Guangdongo „Southern Tigers“ klubo dubleriais.

Broliams Ballams pasirodyti bei „Big Baller Brand“ prekės ženklui reklamuoti surengtame mače prieniškiai varžovus 157:113 sutriuškino net akivaizdžiai žaisdami „viena koja“.

O tai – nieko keisto. Guagdongo komanda sudaryta iš antrojoje Kinijos lygoje rungtyniaujančių mokyklinio amžiaus vaikinų.

Jie viešnagės Lietuvoje metu, prieš atvykdami į Prienus, spėjo pralaimėti dviems Lietuvos universitetų komandoms.

Tuo tarpu pačių „Vytauto“ krepšininkų lengvas pasivaikščiojimas pernelyg nesudomino.

Ant suolelio sėdėjęs Rashaunas Broadusas mieliau telefonu darė nuotraukas, nei stebėjo žaidimą, o aikšėje buvę krepšininkai taip stengdavosi atiduoti kamuolį Ballams, kad retkarčiais situacijos atrodė tikrai keistai.

Likus žaisti kelias minutes vaizdas apskritai tapo kurioziškas – kinų krepšininkai pavargo ir tiesiog absoliučiai nustojo gintis, o broliai Ballai rinko taškus į nesaugomą krepšį. LiAngelo rungtynėse iš viso pelnė 72, o jaunėlis LaMelo – 36 taškus.

„Kai kažkada sakiau, kad pelnysime po 150 taškų, visi žiūrėjo į mane kaip į beprotį. Bet žaisdami tokį krepšinį, kaip šiose rungtynėse, galime vidutiniškai rinkti bent po 120 taškų“, – po pergalės gerai nusiteikęs kalbėjo LaVaras.

Ruošiasi į NBA

Nors į kinų komandos krepšį LiAngelo ir pelnė įspūdingai daug taškų, šis antradienis 19-mečiui labiausiai įsimins dėl visai kitos priežasties – jis tądien pateikė paraišką į NBA naujokų biržą.

Nepaisant fakto, kad krepšinio specialistai viduriniosios Ballų šeimos atžalos šansus patekti į NBA šiuo metu vertina kiek miglotai, LaVaras neabejoja sūnaus sėkmė ir prognozuoja jam šaukimą pirmajame rate.

„Į Lonzo visi žiūri, nes jis mano vyresnėlis, o į LaMelo – nes jis ypatingas. Bet juk jie visi trys mano vaikai dirba taip pat sunkiai, pagal mato metodus.

LiAngelo turi puikų sudėjimą NBA lygai, turi puikų šuolį. Kaip jis ten gali nepatekti?“, – kalbėjo LaVaras.

Tėtušis ne kartą yra deklaravęs, kad savo visas tris atžalas labiausiai norėtų matyti „Los Angeles Lakers“ klube, kuriame jau rungtyniauja Lonzo.

„Gelo jaučiasi tiesiog nuostabiai. Kaip kitaip gali jaustis, kai užpildai dokumentus NBA biržai? Juk jis visą gyvenimą dirbo dėl šio momento“, – džiaugėsi LaVaras.

„Nežino ką daryti“?

Visgi po pergalės prieš Guangdongo klubą „Vytauto“ atstovai neturėjo pernelyg daug laiko džiaugtis, o iš ložės mačą stebėjusiam treneriui V.Šeškui iki šiol rūpestį vis dar kelia eilė problemų.

Sekmadienį spaudos konferencijoje treneris pripažino, jog nuo viso ažiotažo jaučiasi pavargęs.

Kita vertus nesunku pastebėti, kad Prienuose susidomėjimo broliais Ballais burbulas bliūkšta taip pat, kaip ir komandos noras kilti iš paskutinės Lietuvos krepšinio lygos vietos.

LaVaras visą šią padėtį aiškina paprastai – anot jo, klubas nebuvo pasirengęs Ballų atvykimui.

„Komanda turi du talentingiausius paauglius pasaulyje, bet nežino, ką su jais daryti. Tai tarsi laimėjimas loterijoje, kai gauni daug pinigų, juos iššvaistai ir lieki be nieko.

Tokiu atveju reikia priimti didesnius pokyčius. Kartais nesupranti, ką prarandi, kol tai neatsitinka. Gyvenime reikia naudotis visomis situacijomis. Geriau būti pasiruošus.

Prisiminkite pačią pradžią. Nereikia galvoti, kad du amerikiečiai atvyksta į komandą, tačiau po savaitės greičiausiai išvyks. O kas jeigu ne? Tam niekas nebuvo pasiruošęs. Dabar atėjo laikas, kai reikia berniukais pasitikėti“, – dėstė jis.

Kaip, LaVaro nuomone, reikėtų gerinti vidinę komandos atmosferą?

„Situacijos pataisyti nebeįmanoma – kas padaryta, padaryta. Komanda būna susiskaldžiusi, tada, kai pralaimi. O kai laimi, vienintelė susiskaldymo priežastis gali būti pavydas. Kartais toks būna žmonių požiūris.

Aš visiškai suprantu, kad kartu nuryti faktą, jog du paaugliai nelietuviai lygiai taip pat gali pataikyti į krepšį. Bet reikia pergales statyti aukščiau.

Mano vyrukai superžvaigždės, tokie jie buvo visą gyvenimą. Kai kuriems tai sunku suprasti. Tokiu atveju reikėtų galvoti, kaip prisitaikyti, kad galėtum būti už juos geresnis kovotojas dėl kamuolių, geriau atlikinėtum perdavimus.

Visa komandos „chemija“ turėjo prasidėti nuo pat pradžių, bet jos nebuvo. O tokių dalykų ilgai nesuvaidinsi.

„O, jūs esate čia? Bet norėčiau, kad jūsų nebūtų ir aš galėčiau mesti daugiau!“. Atsiranda ir badymųsi pirštais. Nors mano berniukai nesupranta lietuviškai, bet jie girdi savo vardus. Kai tuomet paklausia, kas apie juos kalbama, sulaukia atsakymo „ne, nieko“.

Žinoma, toks gyvenimas. LaMelo jau išmoko profesionalumo, būti visada pasiruošusiu žaisti. Jis niekada nežaidė tokiomis sąlygomis, kai gauna tiek mažai minučių ar būna ant suolo sodinamas po vieno metimo.

Aš, kaip tėvas, esu tam, kad jį palaikyčiau. Jei manęs čia nebūtų, mano berniukus sunaikintų. Jie nežaistų. Aš esu tas, kuris pasako – leiskite jiems žaisti“, – monologą rėžė LaVaras.

Apie ateitį kalbėti nenori

Ne kartą skelbęs, jog jo sūnus LaMelo Prienuose pasiliks dar bent metams, LaVaras pastarosiomis savaitėmis sukėlė daug spelionių.

Pavyzdžiui, Ballų šeimos galva kalbėdamas su basketnews.lt pareiškė, jog „Vytauto“ treniruotės yra per lengvos ir jo sūnums tai netinka.

Vis tik kol kas LaVaras nekalba nei apie likimą Prienuose, nei apie išvykimą.

„Nenoriu spekuliuoti, kas toliau bus. Noriu, kad Gelo būti susikoncentravęs į NBA, o Melo toliau sunkiai dirbtų ir būtų sveikas. Liko dar mėnuo ir nereikia spėlioti, kas bus toliau“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, ar nesijaudina dėl labai komplikuotos Prienų komandos situacijos LKL turnyro lentelėje, L.Ballas atsakė trumpai.

„Ne. Kol galiu būti treneriu kai kuriose rungtynėse bei „paleisti“ LaMelo, viskas bus gerai.

Toliau su savo berniukais dirbsime po komandos treniruočių ir jie galės tobulėti“, – sakė LaVaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.