EUROLYGA 2023

Britų žurnalisto liaupsės Lietuvai: „Jūs turite pamilti Kauno „Žalgirį“

„Esu įsitikinęs, kad daugelis iš jūsų nė nenumano, kas yra tas Kauno „Žalgiris“, tačiau patikėkite manimi, jų istorija gali sušildyti kiekvieno sporto aistruolio širdį“, – tokiais žodžiais britų žurnalistas Andy Westas pradeda savo straipsnį apie jo pamėgtus Kauno miesto simboliais tapusius dalykus – „Žalgirio areną“ bei „Žalgirį“.

„Žalgirio“ istorija pakerėjo britų žurnalistą<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ istorija pakerėjo britų žurnalistą<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ istorija pakerėjo britų žurnalistą<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgirio“ istorija pakerėjo britų žurnalistą<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgirio“ istorija pakerėjo britų žurnalistą<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ istorija pakerėjo britų žurnalistą<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ istorija pakerėjo britų žurnalistą<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgirio“ istorija pakerėjo britų žurnalistą<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 29, 2018, 9:28 PM, atnaujinta Mar 30, 2018, 10:00 AM

„Nėra nieko labai išskirtinio kalbant apie Kauną. Čia gyvena apie 300 tūkst. žmonių, yra gerai vertinamas universitetas, labai mielas senamiestis su akmeninėmis gatvėmis, didelis parkas greta upių santakos ir netikėtai energinga naudotų automobilių rinka. Ir taip pat Kaunas turi krepšinį“, – su antru pagal dydį Lietuvos miestu supažindino jis.

„Lietuva yra viena iš tų vietų, kur futbolas nėra populiariausia sporto šaka“, – MalayMail portale paskelbtame straipsnyje, skirtame Azijos skaitytojams, tvirtino A.Westas.

Tokį išskirtinumą žurnalistas paaiškino oro sąlygomis, kurios nėra dėkingos sportuoti lauke. Kadangi dėl prastų oro sąlygų sunku ar beveik neįmanoma lauke sportuoti bent pusę metų. Todėl Lietuvoje klesti sportas uždarose patalpose ir kitaip nei daugelyje Europos šalių, Lietuvoje populiariausias ne ledo ritulys.

„Lietuvoje karalius yra krepšinis“, – drąsiai pabrėžė jis. O Kauną britas prilygino anomalijai. Anot jo, tai mažas miestas, turintis neįprastai daug sporto talentų.

„Daugelį metų jauni „Žalgirio“ žaidėjai patekdavo į šalies rinktinę, atstovaudavo kitiems Europos klubams. Kai kurie pasiekdavo ir sporto viršūnę – išvykdavo į NBA“, – dėstė žurnalistas

Pasak jo, tokia aistra krepšiniui Kaune neblėsta dėl vietos talentų, kurie atstovauja „Žalgiriui“ jau keletą dešimtmečių. Ir savo sudėtimi klubas nenusileidžia finansiškai pajėgiausioms Europos komandoms – Maskvos CSKA bei Ispanijos galiūnams Madrido „Real“ ir „Barcelona“.

„Šie metai yra ypatingai geri „Žalgiriui“. Komanda, vadovaujama buvusio krepšininko Šarūno Jasikevičiaus, kuris yra laimėjęs keturis Eurolygos titulus, pirmą kartą šiame amžiuje pasiekė Eurolygos atkrintamųjų varžybų etapą“, – rašė A.Westas

Pasak jo, tai didelis pasiekimas, nes septynis mėnesius komandos žaidžia 30 rungtynių bei siekia kelialapio į atkrintamąsias. O „Žalgiris“ turėdamas vieną mažiausių biudžetų lygoje sugebėjo patekti į aštuonių stipriausių Europos komandų sąrašą.

Žurnalistas pabrėžė ir tai, jog kauniečiai žaidžia be žinomų vardų bei žvaigždžių. „Vadovaujami Šarūno Jasikevičiaus jie atrodo disciplinuotai, nori laimėti, yra profesionalūs visose žaidimo srityse. O vienas svarbiausių faktorių – stiprus sirgalių užnugaris.

„Lankiausi „Žalgirio“ namų rungtynėse ir galiu patvirtinti, kad tokius aistringus, tikinčius sirgalius tenka matyti labai retai“, – žavėjosi A.Westas.

Žurnalistas liko nustebintas ne tik Lietuvos krepšinio, tačiau ir Kauno „Žalgirio“ arenos: „Galima tikėtis, jog tokia moderni arena būtų Paryžiuje, Romoje, Berlyne. Bet Kaune? Neįtikėtina, kad tokia arena egzistuoja. Nuostabi vieta, įkurta tokiame nedideliame mieste, kelia nuostabą. Ir daug ką pasako apie „Žalgirio“ vaidmenį regiono socialiniame bei kultūriniame gyvenime“.

„Balandį vyksiančiose atkrintamosiose varžybose „Žalgirio“ lauks potencialūs varžovai, tokie kaip Maskvos CSKA, Madrido „Real“, čempiono titulą ginantis „Fenerbahce“ bei graikų milžinai Atėnų „Panathinaikos“ arba Pirėjo „Olympiakos“. Tai neįprastai stiprios komandos, turinčios daug didesnius resursus nei Lietuvos komanda. Tačiau matant kaip jie žaidžia, „Žalgiris“ turi galimybę kovoti dėl titulo ir nuliūdinti ne vieną komandą – tai sukeltų vieną didžiausių pralaimėjimų istorijoje galingosioms Europos komandoms“, – svarstė A.Westas.

Jei  „Žalgiris" laimėtų Eurolygą, triumfą galėtų švęsti net ir patys neutraliausi sporto fanai, buvo įsitikinęs britas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.