EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: pergalių kalviai – aukštaūgiai

Priešpaskutiniame krepšinio Eurolygos reguliariojo sezono ture galingiausiai žaidė Lietuvos aukštaūgiai. Paulius Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas buvo vieni svarbiausių Kauno „Žalgirio“ pergalės kalvių, o Artūro Gudaičio nesustabdė Milano „Olimpia“ ekipos varžovai. 

Paulius Jankūnas puikiai žaidė prieš CSKA klubą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas puikiai žaidė prieš CSKA klubą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-30 23:53, atnaujinta 2018-03-30 23:54

Kauno „Žalgiris“ penktadienį tik dviejose trumpose atkarpėlėse pirmojo kėlinio pradžioje ir trečiojo kėlinio viduryje prarado žaidimo vadžias, o didžiąją mačo dalį visa galva pranoko varžovus ir nugalėjo pirmąją vietą reguliariajame sezone užsitikrinusią Maskvos CSKA komandą 85:73.

Kauno komandoje, nežaidžiant traumuotam Axeliui Toupane‘ui, buvo registruoti septyni lietuviai (vietos dvyliktuke neliko Martynui Arlauskui), bet Gytis Masiulis liko ant suolo, o Martynas Sajus ir Paulius Valinskas žaidė tik po 50 sek. ir taškų nepelnė.

Kiti keturi Lietuvos krepšininkai įmetė 34 taškus: Paulius Jankūnas – 13, Antanas Kavaliauskas – 11, Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis – po 5 (abu pataikė po 2 iš 4 metimų žaidžiant). CSKA ekipoje žaidę keturi rusai surinko 11 taškų. 

Likus vienam turui iki reguliariojo sezono pabaigos 17 pergalių iškovojęs „Žalgiris“ užima šeštąją vietą. Kauno komanda vienu tašku atsilieka nuo Madrido „Real“ bei Atėnų „Panathinaikos“ klubų ir taip pat vienu tašku lenkia Vitorijos „Baskonia“ bei „Chimki“ ekipas.

Milano „Olimpia“ paskutinį kartą šį sezoną keliavo į užsienį ir ketvirtadienį nugalėjo Vokietijos čempioną Bambergo „Brose“ klubą 83:78. Vienas geriausių Milano komandos žaidėjų buvo Artūras Gudaitis, kuris per 25 min. pelnė 12 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas. Daug blankiau žaidęs Mindaugas Kuzminskas per 14 min. įmetė 4 taškus, o Mantas Kalnietis nebuvo registruotas. 

Pergalę šiame ture iškovojo ir Atėnų „Panathinaikos“, penktadienį namie įtikinamai įveikęs „Valencia“ komandą 75:56. Deja, Lukas Lekavičius buvo menkai pastebimas ir taškų nepelnė. 

Savaitės lietuviai

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Jei tik P.Jankūnas gaudavo kamuolį, skysta CSKA priekinė linija jam nekėlė jokių problemų, ypač antrajame kėlinyje, per kurį „Žalgirio“ kapitonas pelnė net 10 taškų. O P.Jankūnui esant po savuoju krepšiu, varžovams į kauniečių baudos aikštelę net nevertėjo dairytis. Iš viso puolėjas per 23 min. pelnė 13 taškų (3/4 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 7/8 baudų), atkovojo 3 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas ir labai padėjo antrosios linijos žaidėjams tvirtomis užtvaromis. Rezultatyviausio Eurolygos lietuvio P.Jankūno vidurkis yra 12 taškų. 

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). Pastaruoju metu daug patikimiau žaisti pradėjęs A.Kavaliauskas naudojosi ūgio pranašumu ir vien per pirmąjį kėlinį pelnė 6 taškus. Tiesa, antrajame kėlinyje vidurio puolėją pristabdė dvi greitos pražangos, bet po pertraukos grįžęs į aikštę jis abiejose baudos aikštelėse vėl buvo lyg uola. A.Kavaliauskas per 18 min. pelnė 11 taškų (3/7 dvitaškių, 5/6 baudų), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas ir priešpaskutinę minutę, kai nugalėtojai jau buvo aiškūs, pats gavo penktąją pražangą. A.Kavaliauskas dėl penkių pražangų šį sezoną nebaigė jau ketvirtų rungtynių, o daugiau nei 10 taškų irgi pelnė ketvirtose rungtynėse (jo vidurkis – 5,6 taško). 

Artūras Gudaitis („Olimpia“). Dvi greitos pražangos antrojo kėlinio pradžioje pristabdė A.Gudaitį, bet pailsėjęs ir atvėsęs vidurio puolėjas nesunkiai įrodė, kad yra galingesnis negu „Brose“ aukštaūgiai. Lietuvis per 25 min. pelnė 12 taškų (5/7 dvitaškių, 2/4 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas. A.Gudaičio indėlis buvo itin svarus rungtynių pabaigoje – jis per paskutines 5 min. pelnė 5 taškus ir padėjo „Olimpia“ persverti rezultatą, o paskui – apginti nedidelę persvarą. A.Gudaičio vidurkis yra 10 taškų – trečias tarp Eurolygos lietuvių (jis atsilieka nuo P.Jankūno ir M.Kuzminsko). 

Savaitės nusivylimas

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). L.Lekavičius jau dešimtas rungtynes šį sezoną, tarp jų – penktas iš septynerių pastarųjų, baigė nepelnęs nė taško (0/1 dvitaškio). Lietuvis žaidė tik 8 min. antrajame kėlinyje, o po pertraukos trenerio Xaviero Pascualio dėmesio nesulaukė. „Panathinaikos“ gynėjo vidurkis nukrito iki 4,1 taško. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.