EUROLYGA 2023

Tomas Masiulis apie Matą Jogėlą: „Jo reakcija yra nepateisinama“

Laimi – keliauji į finalo ketvertą. Pralaimi – baigi sezoną. „Šilutės“ ir Kauno „Žalgirio-2“ komandos antradienį išsiaiškins, kuri iš jų yra verta vietos tarp keturių stipriausiųjų.

Tomas Masiulis.<br>G.Šiupario nuotr.
Tomas Masiulis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2018, 1:10 PM, atnaujinta Apr 3, 2018, 3:30 PM

Banguotai ir intriguojamai vykstančioje ketvirtfinalio serijoje jau pirmavo abi komandos, o po praėjusį šeštadienį įvykusio mūšio Kaune vėl buvo atkurta lygybė – 2:2.

„Prieš seriją manėme, kad ji bus ilga, ir tai pasitvirtino“, – kai paaiškėjo, kad prireiks lemiamų rungtynių, kalbėjo „Žalgirio-2“ komandos vyriausiasis treneris Tomas Masiulis.

Jo auklėtiniai jau pirmajame serijos mače iš „Šilutės“ atėmė namų aikštės pranašumą, bet po to du kartus suklupo ir atsidūrė ant prarajos krašto. Vis dėlto šeštadienį 89:77 pasiekta pergalė sugrąžino pusiausvyrą ir intrigos lygį pakėlė iki aukščiausio įmanomo.

Šioje serijoje intrigos netrūko ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų. Po pirmųjų rungtynių iš „Šilutės“ komandos dėl netinkamo elgesio pašalintas pagrindinis vidurio puolėjas Jeffery Perkinsas, tačiau ir be jo likusi Pamario komanda iškovojo dvi pergales iš eilės.

„Dažniausiai tokie sukrėtimai komandą mobilizuoja, – pasakojo T. Masiulis. – Jie atvažiavo susikaupę ir įspūdingai pataikė (17 tritaškių). Lyg ir dengėmės, rizikavome, bet sumetė tie žmonės, ties kuriais rizikavome. Praleidome 100 taškų, tai labai daug.

O trečios rungtynės… Ten buvo visko. Galėjo pakrypti ir į vieną, ir kitą pusę. Žaidėme be savo pagrindinių žmonių, o Šilutėje nėra lengva laimėti.“

Šilutėje, stebint didžiausiai miniai šį sezoną (750 žiūrovų), šeimininkai trečiajame mače 75:71 palaužė kauniečius, o dvikovos pabaigoje nesportiniu elgesiu pasižymėjo jaunasis žalgirietis Matas Jogėla. Jis po nepataikyto metimo trinktelėjo Pauliui Malašauskui ir užsidirbo nesportinę pražangą.

T. Masiulis sako kalbėjęs su savo auklėtiniu tiek apie šį atvejį, tiek apie aštuntfinalio serijoje su KTU komanda gautą diskvalifikacinę pražangą.

„Mače su KTU jis buvo išprovokuotas, bet ta reakcija, aišku, yra nepateisinama abiem atvejais. Net kalbų nėra. Būdamas tokio klubo žaidėjas negali taip daryti, – nukirto T. Masiulis. – Mane patį nustebino, kad jis taip sureagavo. Nesušvilpė pražangos ir jis, toks karštas, taip sureagavo. Pastarasis atvejis man kelia daugiau nerimo nei pirmasis. Bet jam tikrai gera antroji sezono pusė, būtų gaila, jeigu viską nubrauktų tokiais veiksmais.“

Ketvirtajame serijos mače Kaune emocijų jau buvo mažiau. Anot trenerio, tai lėmė pokalbis su žaidėjais.

„Daug šnekėjome, kad negalime pasiduoti emocijomis, nes jeigu pasiduosime, tai varžovas to tik ir nori. Mato, kad gali mus išmušti iš pusiausvyros, ir bando tai padaryti. Mes šioje serijoje tikrai paaugome ir tokios serijos jiems duoda labai daug patirties“, – įsitikinęs T. Masiulis.

Kad penktoji serijos dvikova yra itin svarbu „Žalgirio“ klubui, iliustruoja tai, kad šį sezoną daugiau su pagrindine vyrų komanda besitreniruojantys Gytis Masiulis ir Martynas Sajus šį kartą dirbo su dubleriais. Pirmadienį jie su „Žalgiriu“ nevyko į Šiaulius, kur buvo žaidžiamos LKL rungtynės, liko treniruotis Kaune.

Jaunasis Masiulis tapo naudingiausiu ketvirtųjų ketvirtfinalio serijos rungtynių žaidėju –pelnė 18 taškų ir atkovojo 14 kamuolių.

Jis su komanda siekia antrą kartą per pastaruosius trejus metus patekti tarp 4 lygos stipriausiųjų. Tuo metu „Šilutė“ NKL pusfinalyje nežaidė nuo pat 2007 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.