EUROLYGA 2023

Ballai išsigelbės patys. O kas išgelbės „Vytauto“ sezoną?

Kol antrąją Velykų dieną Prienų-Birštono „Vytauto“ komanda ruošėsi dar vienoms parodomosioms rungtynėms Londone, klubo vadovus ir trenerį Virginijų Šeškų pasiekė nesmagi žinia iš Lietuvos.

 Atrodo realu, kad kitą sezoną Ballų šeimynėlės Prienuose gali nebūti, o V.Šeškui ir kompanijai toliau reikės rūpintis komandos ateitimi.<br> G.Šiupario ir G.Bitvinsko nuotr.
 Atrodo realu, kad kitą sezoną Ballų šeimynėlės Prienuose gali nebūti, o V.Šeškui ir kompanijai toliau reikės rūpintis komandos ateitimi.<br> G.Šiupario ir G.Bitvinsko nuotr.
 Broliai Ballai Prienuose įnešė daug šurmulio.<br> G.Šiupario nuotr.
 Broliai Ballai Prienuose įnešė daug šurmulio.<br> G.Šiupario nuotr.
 Kėdainių klubas tvirtai stovi devintojoje LKL vietoje.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Kėdainių klubas tvirtai stovi devintojoje LKL vietoje.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Šakiečiai turi realių planų kitą sezoną keltis į LKL.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Šakiečiai turi realių planų kitą sezoną keltis į LKL.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 4, 2018, 9:39 AM, atnaujinta Apr 4, 2018, 9:40 AM

Kėdainių „Nevėžis“ šalies čempionate 77:61 įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir nuo paskutinėje turnyro lentelės vietoje tūnančio „Vytauto“ pabėgo jau trimis pergalėmis.

Nors iki reguliariojo LKL sezono pabaigos liko aštuoni turai, „Nevėžio“ pergalė Ballus komandoje sunkiai įkomponuojantiems prieniškiams buvo praktiškai mirtinas smūgis.

Panašu, kad pakilti iš „degančios“ dešimtosios pozicijos, kuri komandą teoriškai pasiųstų į Nacionalinę krepšinio lygą (NKL), „Vytautui“ padėtų tik stebuklas.

„Planas chuliganas“, – taip neseniai paklaustas, koks komandos planas sezono gelbėjimui, liūdnokai šypsodamasis atsakė V.Šeškus.

Kol nuo viso ažiotažo pavargęs treneris galvoja „planus chuliganus“, LaVaras Ballas atsipūtęs toliau kalba apie norą savo sūnus LaMelo ir LiAngelo iš Prienų perkelti tiesiai į NBA.

Kai praėjusią savaitę lrytas.lt LaVaro paklausė, ar jam nerimo nekelia galimas „Vytauto“ iškritimas į NKL, amerikietis greitai tarstelėjo „ne“ ir temą nusuko kita linkme.

„Nenoriu spekuliuoti, kas toliau bus. Noriu, kad Gelo būti susikoncentravęs į NBA, o Melo toliau sunkiai dirbtų“, – kalbėjo jis.

Atrodo vis realiau, kad kitą sezoną Ballų šeimynėlės Prienuose gali nebebūti, o V.Šeškui ir kompanijai toliau reikės rūpintis komandos ateitimi.

Nors išgelbėtį šį sezoną vilčių labai mažai, jos dar nenubrauktos. Ko „Vytautui“ reikia norint ateinantį rudenį vėl pasitikti stipriausioje šalies lygoje?

1. Bent trys pergalės

Pirma privaloma „Vytauto“ išlikimo sąlyga – LKL susirinkti dar bent tris taškus ir tikėtis, kad „Nevėžis“ per likusias rungtynes liks tuščiomis.

Iš varžovų, kuriuos, bent teoriškai, labiausiai įmanoma nugalėti, „Vytauto“ laukia tas pats „Nevėžis“, Alytaus „Dzūkija“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždės“.

Žinoma, šiame LKL sezone autsaideriai ne kartą patiesė ir favoritus, tačiau kol kas Prienų ekipa per 28 lygos rungtynes iškovojo vos 5 pergales, tad drastiškų pokyčių tikėtis nereikėtų.

Tuo atveju, jei „Vytautas“ ir „Nevėžis“ visgi surinktų tiek pat pergalių, būtų skaičiuojamas tarpusavio rungtynių taškų santykis.

Šiuo metu, po trijų sužaistų mačų, jis yra lygus, tad ketvirtąją šių komandų kovą laimėjus prieniškiams, pranašumas būtų būtent jų pusėje.

2. „Nevėžio“ nesėkmės

Galima drąsiai teigti, kad dar viena ar dvi kėdainiškių pergalės „Vytautui“ nubrauktų dabar ir taip minimalius šansus prisivyti devintąją vietą.

O labai tikėtina, kad Ramūno Cvirkos auklėtiniams pavyks įsirašyti nors vieną tašką. Geriausia proga tai padaryti bus būtent kitą savaitę namuose vyksiantis mačas su „Vytautu“

Prieš porą savaičių „Nevėžis“ 90:77 ant menčių jau paguldė savų sirgalių akivaizdoje žaidusius Prienų krepšininkus.

Kėdainių klubas taip pat vis dar išlaiko šansus pakiltį į aštuntuką – laipteliu aukščiau esanti Alytaus „Dzūkija“ turi tik viena pergale daugiau.

3. NKL trofėjaus klausimas

Pastaruosius dvejus metus LKL taip ir likdavo be naujokų. Tiek pernai „Šiaulių“, tiek užpernai „Dzūkijos“ ekipos į NKL neiškrito.

Tai nutiko dėl gerai žinomų priežasčių – klubams koją pakišo reikalavimas turėti bent 1200 vietų areną.

Šįmet pagaliau yra vilčių, kad arenos talpos barjeras bus peržengtas.

Naujasis NKL čempionas paaiškės balandžio viduryje Jonavoje vyksiančiame finalo ketverto renginyje.

Jame vietą jau užsitikrino Šakių „Vytis“, Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“ bei Kauno „Žalgirio“ dubleriai.

Realiausiu pretendentu laimėti lygos trofėjų yra laikomas reguliariajame sezone dominavęs „Vytis“. Šakių klubas jau turi planų arba savo 800 vietų areną, patekimo į LKL atveju, plėsti iki 1200 vietų, arba apskritai keltis į kitą miestą.

Būtent pastarasis variantas linksniuojamas vis garsiau.

Jei NKL laimėtų „Sūduva-Mantiga“, naujos komandos LKL nesulauktų – didesnės arenos statybos Marijampolėje tebestringa ir geriausiu atveju baigsis po poros metų.

Šiuo metu būtent marijampoliečių triumfas NKL atrodo didžausias šansas „Vytautui“ išvengti kritimo į žemesnį divizioną.

4. Lygos norai ir rokiruotės

Kad ir kaip „Vytautui“ baigtųsi sezonas, pačios LKL požiūris į klubą ir į kito sezono formatą gali turėti įtakos prieniškių likimui.

Žinoma, nuostatai yra griežti ir LKL Prienų komandos nuo iškritimo tiesiogiai neapsaugos, tačiau „Vyčio“ generalinis vadybininkas Justinas Garliauskas neseniai lrytas.lt sakė, jog vien į tai aklai žiūrėti nereikėtų.

„LKL yra uždara organizacija su savo valdyba. Nors Lietuvoje krepšinio piramidė egzistuoja, ji yra skirtingose rankose.

Kadangi NKL organizuoja Lietuvos krepšinio federacija, o LKL yra privati, labai norint, visada bus galima padaryti, kad viena komanda ten arba atsirastų, arba neatsirastų“, – kalbėjo J.Garliauskas.

Faktas, kad po šio sezono LKL vadovai nelabai norėtų „Vytauto“ iškritimo tiek dėl didelio ažiotažo, tiek dėl gerų santykių su klubo žmonėmis.

Neaišku ir tai, kaip lyga šią vasarą pažiūrės į prastą Kėdainių klubo finansinę situaciją. Vasarį buvo skelbiama, kad „Nevėžis“ kreditoriams iš viso skolingas daugiau nei 300 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.