EUROLYGA 2023

Gintarė Petronytė tapo Europos taurės laimėtoja

Viena geriausių Lietuvos krepšininkių Gintarė Petronytė trečiadienį neturėjo galimybės pasižiūrėti, kaip Kauno „Žalgiris“ laimėjo pirmąsias Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes. Stambulo „Galatasaray“ aprangą vilkinti 29 metų vidurio puolėja tuo pat metu pati kovojo krepšinio aikštėje.

 "Galatasaray" iškovojo Europos taurę<br> facebook.com
 "Galatasaray" iškovojo Europos taurę<br> facebook.com
 "Galatasaray" iškovojo Europos taurę<br> facebook.com
 "Galatasaray" iškovojo Europos taurę<br> facebook.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 19, 2018, 8:35 AM, atnaujinta Apr 19, 2018, 8:42 AM

G.Petronytė ir jos komandos draugės tikslą pasiekė. Nors „Galatasaray“ išvykoje pralaimėjo atsakomąsias Europos taurės finalo rungtynes Venecijos „Reyer“ komandai 65:72, antras pagal svarbą žemyno prizas buvo įteiktas Stambulo krepšininkėms. Joms titulą užtikrino prieš savaitę namie pasiekta triuškinama pergalė 90:68.

Milžinišką atsargą atsivežusiai Stambulo komandai per antrąsias rungtynes nereikėjo smarkiai jaudintis. Nors „Reyer“ nuo antrojo kėlinio visą laiką pirmavo, skirtumas nebuvo didelis ir šeimininkės tik ketvirtajame kėlinyje trumpam įgijo dviženklę persvarą. Tai „Galatasaray“ krepšininkių ir jų trenerės serbės Marinos Maljkovič negąsdino.

„Norėjome laimėti ir antrąsias rungtynes, – po mačo sakė G.Petronytė. – Bet svarbiausia, kad iškovojome taurę ir nudžiuginome su mumis į Veneciją atvykusius sirgalius bei visus aistruolius, kurie mus palaikė per Stambule vykusias rungtynes“.

G.Petronytė vėl buvo viena geriausių „Galatasaray“ krepšininkių. Venecijoje lietuvė žaidė 35,5 min., pelnė 19 taškų (4/6 dvitaškių, 11/11 tritaškių) ir atkovojo 13 kamuolių. Per pirmąsias rungtynes Stambule vidurio puolėja irgi buvo nesustabdoma – praėjusią savaitę G.Petronytė prie triuškinamos pergalės prisidėjo 25 taškais ir 12 atkovotų kamuolių.

Mūsiškės vidurkiai Europos taurės turnyre buvo 14,5 taško ir 7,7 atkovoto kamuolio.

„Galatasaray“ sezoną pradėjo Eurolygoje, bet pirmojo etapo grupėje užėmė tik penktąją vietą ir gavo teisę pereiti į antrąjį žemyno turnyrą. Europos taurės ketvirtfinalyje „liūtės“ nugalėjo Ispanijos vicečempionę Žironos „Spar“ ekipą, o pusfinalyje – Ispanijos čempionę Salamankos „Perfumerias Avenida“ komandą.

Įveikusi du ispaniškus barjerus, „Galatasaray“ galiausiai išsprendė ir itališką Venecijos klubo galvosūkį.

G.Petronytė antrą kartą tapo Europos taurės laimėtoja. Pirmą sykį ji šiuo prizu džiaugėsi 2010 metais atstovaudama Byrono „Athinaikos“ klubui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.