EUROLYGA 2023

Graikas prisiminė Šarą: „Jis nenorėjo būti treneriu, nes tektų treniruoti tokius kaip jis“

Graikijos krepšinio specialistas Andreas Pistiolis dirbo su daugeliu žinomų krepšinio trenerių, o dabar yra Maskvos CSKA ekipos stratego Dimitrio Itoudžio asistentas. Garsaus serbų stratego Željko Obradovičiaus padėjėju Atėnų „Panathinaikos“ buvęs ir ne vieną titulą Graikijoje su ekipa laimėjęs 39-erių A.Pistiolis treniravo ir Šarūną Jasikevičių.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2018, 2:37 PM, atnaujinta Apr 19, 2018, 3:53 PM

Eurohoops.net pakalbino graiką, kuris nuo 2005-ųjų iki 2012 metų su D.Itoudžiu buvo Ž.Obradovičiaus padėjėjai. Interviu pakrypo ir apie dabartinį Kauno „Žalgirio“ trenerį.

Praeityje garsaus mūsų krepšininko vedami žalgiriečiai šį sezoną prasimušė į Eurolygos atkrintamuosius mačus ir sėkmingai pradėjo ketvirtfinalio seriją su Pirėjo „Olympiakos“. Trečiadienį Pirėjuje LKL čempionas po pratęsimo palaužė graikus 87:78.

– Esate D.Itoudžio asistentas. Ką reiškia būti jo padėjėju CSKA klube?

– Mes su Dimitriu petys į petį dirbame 12 metų. Būtent jis mane pasikvietė į „Panathinaikos“ ekipą padirbėti skautu. Nuo to laiko ir vyksta mūsų bendradarbiavimas ir jis toks...kaip autopilotas. Tas bendradarbiavimas be jokių kalnelių. Toks bendravimas labai disciplinuoja ir tai didžiausias Dimitrio pliusas: jis niekada iš kitų nereikalauja neįvykdomų dalykų.

– Šarūnas Jasikevičius žaidė ir jūsų treniruojamoje komandoje. Visi puikia žino jo, kaip žaidėjo, statusą. Ar galėjote tuomet įsivaizduoti, kad jis iš krepšininko transformuosis į aukšto lygio trenerį?

– Kai jis buvo krepšininkas, aikštėje suprato viską: ką daryti ir kaip daryti. Šaras nebuvo tik talentingas žaidėjas, jis dar ir instinktyviai viską jautė. Lietuvis puikiai suprato žaidimą iki pat smulkmenų. Kartą Šarūno paklausė, ar nori jis būti treneris. Jis pasakė įdomiai: „Ne, nenoriu, nes tuomet tektų turėti reikalų su panašiais žmonėmis kaip aš.“ Manau, Š.Jasikevičius laikui bėgant suprato, kad taps geru treneriu, ir pakeitė nuostatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.