EUROLYGA 2023

Po pralaimėjimo Š. Jasikevičius žvelgė į ateitį: „Pirėjo atmosfera bus puiki patirtis“

Kauno „Žalgirio“ komandai antrą kartą atsilaikyti Pirėjo pragare ir iškovoti antrąją pergalę Eurolygos ketvirtfinalyje nepavyko.

Kauno Žalgiris, Milano AX armani Exchange Olimpia, Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno Žalgiris, Milano AX armani Exchange Olimpia, Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2018, 12:13 AM, atnaujinta Apr 21, 2018, 8:21 AM

Žalgiriečiai antrosiose serijos rungtynėse „Olympiakos“ ekipai nusileido 68:79 (15:17, 17:24, 22:13, 14:25), o serijos iki trijų pergalių rezultatas tapo lygus – 1:1.

„Sveikinu „Olympiakos“ komandą, buvo galima tikėtis to. Puiki komanda su didele patirtimi. Pradėjo rungtynes gerai, kovėsi gerai, mes sunkiai radome atsaką. Deja, nelygiai švilptos pražangos atėmė agresiją iš mūsų žaidėjų. Galiausiai, kai sugrįžome į rungtynes ir rezultatas buvo lygus, Pirėjo ekipa pataikė sunkius, bet taiklius metimus ir nieko negalėjome padaryti. 

Tai yra istorija. Mano komandai žaisti tokioje atmosferoje buvo puiki patirtis. Tikiuosi jie supras, ką reiškia laimėti tokio tipo rungtynes. „Olympiakos“ tiesiog atrodė geriau, buvo agresyvesni po krepšiu. Puolime atkovojo net trylika kamuolių, turėsime apie tai pagalvoti. Reikės geriau kautis Kaune“, – po patirtos nesėkmės teigė „Žalgirio“ strategas Š.Jasikevičius.

Paklaustas apie „Žalgirio“ žaidėjų patirtį tokio lygio ir svarbos rungtynėse, strategas pabrėžė, kad žaidėjai turi suvokti, kokios tai svarbios rungtynės. Per daug nesmerkdamas savo auklėtinių jis tik išryškino faktą, kad kitoms serijos rungtynėms, tai turėtų būti neįkainojama patirtis.

„Mano žaidėjams tai bus puiki patirtis ateičiai, jie tiesiog turi būti pasiruošę tokiems atvejams. Manau, kad su kiekvienomis rungtynėmis reikia suvokti, kad tai nėra tik krepšinis, tai yra daugiau. Reikia laikytis disciplinos, šaltakraujiškumo ir susifokusavimo visas keturiasdešimt minučių. Žalgiris negali laimėti, kai to nepadaro. Šios pamokos pravers ateičiai, ypač kitoms serijos rungtynėms“, – teigė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.