EUROLYGA 2023

Eurolygos vadovą keikiantis „Panathinaikos“ savininkas: „Tai ne Eurolyga, tai cirkas“

 

D.Giannakopoulos.<br>Instagram nuotr.
D.Giannakopoulos.<br>Instagram nuotr.
Atėnų klubo nuotr.
Atėnų klubo nuotr.
D.Giannakopoulos nusprendė, kad „Panathinaikos“ paliks Eurolygą.
D.Giannakopoulos nusprendė, kad „Panathinaikos“ paliks Eurolygą.
J.Bertomeu 
J.Bertomeu 
J.Bertomeu <br>M.Pata
J.Bertomeu <br>M.Pata
J.Bertomeu <br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Bertomeu <br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Bertomeu <br>„Euroleague.net“ nuotr.
J.Bertomeu <br>„Euroleague.net“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Apr 26, 2018, 11:42 AM, atnaujinta Apr 26, 2018, 12:47 PM

Prasidėjęs Eurolygos atkrintamųjų varžybų vajus dar labiau pakurstė graikų Atėnų „Panathinaikos“ šeimininko Dimitrio Giannakopoulo įsiūtį. Trečiadienį trečiame turnyro ketvirtfinalio serijos mače išvykoje žaisdama Atėnų ekipa po rimto mūšio krito prieš Madrido „Real“ komandą 74:81 ir serijoje atsilieka 1:2.

Ketvirtasis ir galimai lemiamas mačas vyks penktadienį taip pat Madride, tačiau Dimitris Giannakopoulas jau dabar svarsto, ar verta eiti žaisti, nes, jo manymu, visas kovų scenarijus jau surežisuotas turnyro vadovo Jordi Bertomeu ir finalo ketverte varžysis tik jam reikalingos ekipos.

„Buvo labai daug keistų sprendimų elementariose situacijose. Nežinau, ar yra net ir mažiausia prasmė žaisti kitas serijos rungtynes, jeigu viskas šiame turnyre nulemta iš anksto“, – po pralaimėjimo savo nuomonę išreiškė „Panathinaikos“ prezidentas Manos Papadopoulos.

Šiuos žodžius pasigavo ne tik visa armija Atėnų klubo aistruolių, bet ir klubo savininkas, didžiausias Eurolygos vadovo J.Bertomeu kritikas Dimitris Giannakopoulos.

Jis jau nuo šių metų pradžios duria pirštu į turnyro bėdas – nevykusį teisėjavimą, kuris už ausų tempia vienus klubus į viršų, o kitus žlugdo.

D.Giannakopoulos po akistatos Madride ir vėl niršo, kad „Panathinaikos“ varžovas sulaukė palankesnio teisėjų požiūrio. Neva graikams ne visada teisingai buvo skirtos net 29 pražangos, o šeimininkams – vos 21. Be to „Real“ metė 29 baudas ir pataikė 20, o „Panathinaikos“ klubui buvo galimybė pasižymėti tik 19 kartų, po jų ekipos kraitis padidėjo 13 taškų.

„Sveikinimai „Real“ komandai su pergale, – ne be ironijos žiniasklaidai pranešimą išplatino Graikijos komandos savininkas. – Visa Europa mato, kad šiame turnyre visi reikalai sprendžiami ne ant parketo.

Visi, kurie netiki tuo ir po šio vakaro rungtynių, yra arba kvaili, arba suinteresuoti. Neaiški Ispanijos kompanija šį turnyrą pavertė savo nešvarių žaidimų lauku.“

Nenuspėjamu elgesiu pasižymintis D.Giannakopoulos, sulaukęs Eurolygos baudų, dar kartą konstatavo, kad reikalauja visos Eurolygos vadovybės atsistatydinimo, nes jau mato ne krepšinio varžybas, o cirką.

„Nors mes visa gerkle ne vienus metus šaukiame, niekas mums taip ir nepasakė, kur nukeliauja rėmėjų pinigai, kur nukeliauja pinigai už logotipų, sportininkų atvaizdų, televizijos teisių naudojimą. Apgailėtina vadyba, o beveik kiekvienose rungtynėse kaip pagrindinį veikėją turime teisėją.

Kiek jiems bus atseikėta iš 3 milijonų eurų, kurie surinkti finalo ketvertui? Ir kiek tų pinigų matys komandos? Sportininkai ir jų laimėjimai nustumiami į antrą planą, – pyko D.Giannakopoulos, ir toliau mėtydamas akmenis į J.Bertomeu pusę. – Ką turime?

Tik nusmukdytą krepšinį. Jeigu nebus radikalių pasikeitimų valdyme ir vadovybėje, kaip ir sakiau, „Panathinaikos“ paliks šį turnyrą, kuris jau dabar vadinamas ne Eurolyga, o cirko lyga.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.