EUROLYGA 2023

Rusijos krepšinio guru V. Gomelskis: „Lietuvos klubams būtų naudinga žaisti VTB lygoje“

„Labai gerbiu lietuvišką krepšinį, myliu daugelį krepšininkų ir trenerių iš Lietuvos. Neužtektų vietos surašyti visus mėgstamu žmones. Galvoju, kad ta meilę Lietuvai man perdavė tėvelis“, – savo asmeniniame tinklaraštyje tikino garsiausias Rusijos krepšinio specialistas ir televizijos sporto komentatorius 64-erių Vladimiras Gomelskis.

V.Gomelskis<br>basket.com.ua
V.Gomelskis<br>basket.com.ua
V.Gomelskis<br>zn.ua nuotr.
V.Gomelskis<br>zn.ua nuotr.
V.Gomelskis<br>eurosport.ru
V.Gomelskis<br>eurosport.ru
V.Gomelskis<br>A.Pliadis
V.Gomelskis<br>A.Pliadis
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 28, 2018, 2:09 PM, atnaujinta Apr 28, 2018, 3:48 PM

Nuo praėjusių metų savo asmeninį krepšinio puslapį turintis V.Gomelskis pastaruoju metu atsakinėja ne į vieną klausimą, susijusį su Eurolyga, finalo ketvertą ir klubų pasirodymus.

Puslapyje lankosi ir Lietuvos krepšinio aistruoliai: jie ne tik klausia V.Gomelskio nuomonės apie Kauno „Žalgirio“ pasirodymą, tačiau ir komentuoja vienus ar kitus įvykius bei kritikuoja ar garbina patį žurnalistą. V.Gomelskio tėvas – buvęs garsusis krepšinio treneris Aleksandras Gomelskis, SSRS rinktinės strategas ir Maskvos CSKA klubo prezidentas.

Paklausus V.Gomelskio trečiadienį, kaip turėtų baigtis ketvirtasis ketvirtadienio Eurolygos ketvirtfinalio mačas tarp „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“, šis atsakė: „Olympiakos yra komanda su charakteriu. Ji kovos iš paskutiniųjų. Tikiuosi, kad „Žalgiris“ sugebės laimėti ketvirtame mače“, – spėjo V.Gomelskis.

Jis nematė galimo Eurolygos finalo ketverto pusfinalio mačo tarp „Žalgirio ir Vitorijos „Baskonia“ komandų. Trečiadienį jis rašė, kad Stambulo „Fenerbahce“ tikrai prasibraus į Eurolygos finalus.

„Tai, kad „Fenerbachce“ savo seriją užbaigs Vitorijoje, esu įsitikinęs. O „Žalgiris“ po pergalės Pirėjuje ir Kaune turi gerus šansus laimėti seriją. Ketvirtoje dvikovoje kauniečiai turi galimybę laimėti. Tad manau, finalo ketverto pusfinalyje kovos „Fenerbahce“ ir „Žalgiris“, – nuspėjo įvykius garsus rusų žurnalistas.

V.Gomelskis taip pat komentavo situaciją, apie kurią kalba visas Europos krepšinio pasaulis: Atėnų „Panathinaikos“ savininkas garsiai ir viešai tikina, kad Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu pasako, kas turėtų žaisti finalo ketverte. Jis teigė, kad galutinės komandų vietos priklauso nuo Eurolygos vadovo įnorių, o juos vykdo rungtynių teisėjai. „Panathinaikos“ savininkas jau garsiai pareiškė, kad Eurolyga tapo krepšinio cirku ir jo ekipa kitą sezoną pereina žaisti į FIBA Čempionų lygą.

„Kauno „Žalgirio“ patekimas į finalo ketvertą nubraukia visas tas sąmokslo teorijas, – rašė V.Gomelskis. – O tikrieji „Panathinaikos“ vadovo ketinimai paaiškės liepą, kai vyks pirmasis naujojo Eurolygos sezono susirinkimas“.

Viename iš komentarų lietuvis Mantas ne tik klausė, tačiau ir išsakė savo nuomonę apie „Žalgirio“ sėkmę bei kitus šalies klubus.

„Mažai kas tikėjo, kad „Žalgiris“ bus Eurolygos finalo ketverte, – rašė Mantas. – Daug kas kalbėjo, kad „Žalgiris“ yra išsišokėlis, bet aš taip nemanau. Nes „Žalgiris“, kaip Rusijoje Sankt Peterburgo „Zenit“ futbolo klubas – turi didžiausią biudžetą ir gali sau leisti pirkti kokybiškus legionierius. Bet man, kaip „Lietuvos ryto“ gerbėjui, tikrai apmaudu, kad pinigai pradėjo žudyti Lietuvos krepšinį (išskyrus Kauną niekas negali sau leisti nusipirkti tokių legionierių kaip Toupane'as, Daviesas), o antroji Lietuvos komanda jau antrąjį sezoną žaidžia be vidurio puolėjo. Eurolyga tapo tik verslo projektas. „Žalgiris“ žaidžia su stipriais klubais, įgauna patirties, todėl ar ar nebūtų gerai Lietuvos komandoms sugrįžti į Jungtinę VTB lygą?

„Aš su jumis sutinku, kad Lietuvos klubams tikrai būtų naudinga žaisti Jungtinėje VTB lygoje. Tuomet padidėtų kiekis gerų rungtynių su stipriais varžovais, žaidėjai įgytų patirties. Negalima priversti „Žalgirį“ susimažinti savo biudžetą. Vietoj to reikėtų padėti komandoms susirasti rėmėjų, kurie pasirengę būtų investuoti pinigus į krepšinį“, – Mantui atsakė V.Gomelskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.