EUROLYGA 2023

Naudingiausio Eurolygos sezono žaidėjo rinkimai: šansų turi ir „Žalgirio“ kapitonas

Kol geriausi senojo žemyno krepšinio klubai ruošiasi Eurolygos finalinio ketverto kovoms, kurios vyks gegužės 18-20 dienomis Belgrade, lyga rengiasi paskelbti, kas laimės sezono naudingiausio žaidėjo (MVP) titulą.

Pretendentai tapti Eurolygos naudingiausiu sezono žaidėju.<br>G.Bitvinsko/AFP/Scanpix nuotr.
Pretendentai tapti Eurolygos naudingiausiu sezono žaidėju.<br>G.Bitvinsko/AFP/Scanpix nuotr.
Pretendentai tapti Eurolygos naudingiausiu sezono žaidėju.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pretendentai tapti Eurolygos naudingiausiu sezono žaidėju.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pretendentai tapti Eurolygos naudingiausiu sezono žaidėju.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pretendentai tapti Eurolygos naudingiausiu sezono žaidėju.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pretendentai tapti Eurolygos naudingiausiu sezono žaidėju.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pretendentai tapti Eurolygos naudingiausiu sezono žaidėju.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 8, 2018, 4:36 PM, atnaujinta May 8, 2018, 4:56 PM

Pristatome šešis galimus pretendentus nugalėti šiuose rinkimuose.

Aleksejus Švedas (Maskvos srities „Khimki“). 29-erių rusas šį sezoną buvo rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas. Vidutiniškai per 32 minutes A.Švedas pelno po 21,8 taško ir tai yra geriausias lygos sezono žaidėjo rezultatyvumas per visą istoriją. Rusas pirmauja pagal išmestų ir pataikytų tritaškių skaičius, taip pat sužaidė visas 34 „Khimki“ klubo rungtynes bei visas pradėjo starto penkete. A.Švedas pagal rezultatyvių perdavimų vidurkį (po 5.2) užimą šeštąją poziciją. Atakuojantis gynėjas tik veną kartą aikštę paliko pelnęs mažiau nei 15 taškų, o pagal naudingumo vidurkį nusileidžia tik Madrido“ Real“ talentui slovėnui Lukai Dončičiui. Nors rusas paskutiniame Europis krepšinio čempionate ir tapo naudingiausiu žaidėju, tačiau Eurolygos sezono MVP retai kada tampa žaidėjas iš komandos nepatekusios į finalinį ketvertą. Maskvos srities „Khimki“ ketvirtfinalio serijoje nusileido Maskvos CSKA ekipai.

Luka Dončičius (Madrido „Real“). Po sėkmingo Europos čempionato, kur 19-metis slovėnas tapo čempionu su savo šalies rinktine, toliau demonstruoja solidų žaidimą. Eurolygoje L.Dončičius pirmauja pagal naudingumo balų vidurkį (21,8) bei užima ketvirtą vietą pagal pelnomų taškų (16,1) vidurkį. Slovėnas pateikė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje ir joje yra minimas kaip galimas pirmasis šaukimas. Madrido „Real“ ketvirtfinalyje eliminavo Atėnų „Panathinaikos“ komandą ir gegužės 18 dieną pusfinalyje susikaus su Maskvos CSKA ekipa.

Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“). 34-erių Kauno komandos legenda tempė žalgiriečius į priekį reguliariajame sezone vidutiniškai pelnydamas po 11,4 taško ir atkovodamas po 4,9 kamuolio, o komanda iškovojo rekordinį pergalių kiekį bei užėmė šeštąją vietą. Tik vienerias rungtynes praleidęs P.Jankūnas strigo pirmose ketvirtfinalio rungtynėse su Pirėjo „Olympiakos“, tačiau serijai persikėlus į Kauną buvo vienas iš naudingiausių žaidėjų. Kauno „Žalgiris“ yra didžiausia Eurolygos finalinio ketverto sensacija, o komandos kapitonas bene daugiausiai prie to prisidėjo.

Nickas Calathesas (Atėnų „Panathinaikos“). 29-erių amerikietis, turintis graikišką pasą yra sezono rezultatyvių perdavimų lyderis. Šiame Eurolygos sezone, po grįžimo iš NBA, žaidėjas pelno po 14,5 taško ir atlieka po 8 rezultatyvius perdavimus. Pastarosios statistikos grafoje N.Calathesas ryškiai lenkia kitus varžovus, o pagal naudingumo balus rikiuojasi ketvirtoje vietoje. Tiesa, su Atėnų „Panathinaikos“ žaidėjui nepavyko patekti į Eurolygos finalinį ketvertą.

Nando De Colo (Maskvos CSKA). Prancūzas pagal pelnomus taškus (16,9) nusileidžia tik A.Švedui. 30-metis žaidėjas yra vienas iš taikliausiai metančių tritaškius (4 vieta, 51,5 procento pataikymas) ir baudų metimus (4 vieta, 95%), o pagal naudingumo balus (19,8) yra trečias lygoje. N.De Colo patyrė traumą pirmose ketvirtfinalio rungtynėse su „Khimki“ ir tuomet CSKA treneris graikas Dmitrios Itoudis pareiškė, kad komanda neteko vieno svarbiausių žaidėjų. Prancūzas turėtų pasveikti ir žaisti Belgrade.

Bradas Wannamakeris (Stambulo „Fenerbahce“). 28-erių metų amerikietis šiame Eurolygos sezone pelno 11,3 taško bei renka po 12,7 naudingumo balus. Žaidėjas su turkų ekipa Belgrade gins čempionų titulą, po to kai ketvirtfinalio serijoje eliminavo ispanų Vitorijos „Baskonia“ komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.