EUROLYGA 2023

P. Jankūnas – vietinis Kauno herojus, tapęs Eurolygos legenda

Jau kitą savaitę prasidės Eurolygos finalo ketverto beprotybė, kuriame gegužės 18 dieną pusfinalyje Kauno „Žalgirio“ komanda susigrums su turkų Stambulo „Fenerbahce“ klubu.

Vietinis Kauno komandos herojus P.Jankūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vietinis Kauno komandos herojus P.Jankūnas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2018, 11:50 AM, atnaujinta May 10, 2018, 8:15 PM

Artėjant šiam susitikimui oficialus lygos tinklalapis pristato vieną iš kertinių žalgiriečių žaidėjų – 34-erių Paulių Jankūną.

„Ilgametis Kauno komandos kapitonas, vietinis herojus, žinomas dėl savo mirtinų vidutinio nuotolio metimų ir svarbiausiais momentais atkovotų kamuolių“, – taip yra apibūdinamas P.Jankūnas.

Lietuvis žaidžia jau 15-ą Eurolygos sezoną ir beveik visuose vilkėjo Kauno „Žalgirio“ marškinėlius, išskyrus 2009-2010 metus, kuomet atstovavo Maskvos srities „Chimki“. 2003 metais debiutavęs „Žalgiryje“ P.Jankūnas nėra praleidęs nei vieno Eurolygos sezono.

Šiuo metu lietuvis rikiuojasi 4-oje vietoje pagal sužaistų rungtynių skaičių (295) Eurolygoje, užimą antrą vietą pagal atkovotus kamuolius (1672) bei yra ketvirtas pelnytų taškų (2841) grafoje.

P.Jankūnas demonstruoja pavydėtiną stabilumą, o pastaruosius tris sezonus vidutiniškai pelno daugiau kaip 10 taškų. Lietuvis yra geriausias kovotojas dėl kamuolių savo komandoje bei antras pagal naudingumo balų vidurkį šio sezono kelyje iki finalinio ketverto.

„Žalgirio“ kapitonas per savo ilgametę karjerą yra laimėjęs daugybę trofėjų. 11 kartų tapo LKL čempionu, su Lietuvos rinktine 2015 metais Europos čempionate iškovojo sidabro medalį, o 2010 metų pasaulio ir 2007 metų Europos čempionatuose – bronzos medalius.

Šį sezoną P.Jankūnas turi unikalią galimybę prie savo trofėjų kolekcijos pridėti ir Eurolygos čempiono titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.